Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Στον δρόμο η οικογένεια που συγκλόνισε την Ελλάδα

Κατασχετήριο για ληξιπρόθεσμο δάνειο (20.000 ευρώ) στην οικογένεια Κουφωλιά, της οποίας σκοτώθηκε το παιδί της στον σεισμό της Λ’ Ακουιλα.

Ηταν μεσημέρι της 6ης Απριλίου του 2009 όταν ο φονικός σεισμός της Λ’ Ακουιλα τούς πήρε ό,τι πολυτιμότερο είχαν… Τον 27χρονο γιο τους Βασίλη Κουφωλιά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από τα ερείπια της τετραώροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε με τη μικρότερη αδελφή του Διονυσία. Ο πόνος, αβάσταχτος. Οι χαροκαμένοι γονείς προσπαθούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους και να σταθούν δυνατοί για το κορίτσι που τους απέμεινε, την 24χρονη Διονυσία, που είχε τραυματιστεί βαρύτατα. Στο πλευρό τους στέκονται όλοι οι Ελληνες και η ελληνική Πολιτεία.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες μετά την ανείπωτη τραγωδία, η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή συνεχίζει να ανεβαίνει τον δικό της μαρτυρικό γολγοθά. Ο χάρος τη γονάτισε, αλλά η οικονομική κρίση ήρθε για να της δώσει τη χαριστική βολή. Η οικογένεια Κουφωλιά από την Ελευσίνα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της από ληξιπρόθεσμο δάνειο 20.000 ευρώ που πήρε από τράπεζα για τις ανάγκες αποθεραπείας της τραυματισμένης κοπέλας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το νοσοκομείο ΚΑΤ, στο οποίο νοσηλευόταν για περίπου δύο μήνες η Διονυσία, απαιτεί να του καταβληθεί το ποσό των 3.000 ευρώ που έχει προκύψει από νοσήλια και θεραπείες.

«Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Δεν φτάνει το κακό που μας βρήκε, τώρα θα χάσουμε και το σπίτι μας» ανέφερε με δάκρυα στα μάτια στην «Espresso» η χαροκαμένη μάνα Αννα Κουφωλιά και πρόσθεσε:

«Το μαρτύριό μας δεν έχει τέλος. Δίνουμε εδώ και αρκετό καιρό σκληρή μάχη για να επιβιώσουμε, αλλά χωρίς βοήθεια δεν έχουμε καμία καμία τύχη. Τον Ιούλιο του 2010 αναγκαστήκαμε να πάρουμε ένα δάνειο ύψους 20.000 ευρώ από την τράπεζα για να μπορέσει να χειρουργηθεί στην Ιταλία η Διονυσία. Μέχρι και τον Μάιο του 2012 πληρώναμε κανονικά τις δόσεις, 360 ευρώ τον μήνα, όμως μετά δεν μπορέσαμε. Ο άνδρας μου εργάζεται στα ναυπηγεία, όπου έχουν να πληρωθούν μήνες, ενώ εγώ κάνω μεροκάματα σε μια βιοτεχνία. Λεφτά δεν έχουμε…

Πήρα την τράπεζα και ζήτησα να παγώσουν το δάνειο τουλάχιστον για δύο χρόνια. Οχι μόνο αρνήθηκαν, αλλά μου ζήτησαν να πληρώσω 23.000 ευρώ! Τόσο πήγε το χρέος με τους τόκους. Πριν από λίγες ημέρες μού έστειλαν χαρτί κατάσχεσης για το σπίτι μας. Είμαστε σε απόγνωση».

Η οικογένεια έχει ακόμη ένα δάνειο, ύψους 85.000 ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα. Ομως, η διοίκηση δείχνοντας ευαισθησία αποφάσισε να παγώσει τις δόσεις για δύο χρόνια.

«Η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ούτε τα προς το ζην» ανέφερε στην «Espresso» η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, η οποία ακόμη μια φορά στέκεται στο πλευρό της προσπαθώντας να βοηθήσει. Η διακεκριμένη ιατρός και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας ήταν η ίδια που το 2009
είχε υποδεχτεί στο αεροδρόμιο την τραυματισμένη Διονυσία και την είχε συνοδέψει μέχρι το ΚΑΤ.

«Τότε είχα δεθεί πολύ μαζί τους. Κάναμε τα πάντα για να γίνει καλά η Διονυσία. Και σήμερα θα κάνω τα πάντα για να μη βρεθούν στον δρόμο. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που πήραμε την πρωτοβουλία να κινηθούμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να βοηθήσουμε. Ηδη επικοινώνησα με τον διοικητή του ΚΑΤ προκειμένου να ρυθμιστεί αυτό το χρέος των 3.000 ευρώ και περιμένω την απάντησή του» τόνισε και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά το χρέος προς την τράπεζα, κάνω έκκληση προς τον πρόεδρό της να βοηθήσει από την πλευρά του».

Ωστόσο, όπως λέει η κυρία Ιωαννίδου – Μουζάκα, «αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, τότε θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα. Ζητάμε από όλους να καταθέσουν έστω και ένα ευρώ από το υστέρημά τους στην Τράπεζα Πειραιώς (Αρ. Λογαριασμού 5055048294119. Δικαιούχοι Κουφωλιάς Γιώργος, Κουφωλιά Αννα), σε μια προσπάθεια να αποτρέψουμε να βρεθεί η οικογένεια Κουφωλιά στον δρόμο μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων».

Ο δύσκολος αγώνας της Διονυσίας που βγήκε βαριά τραυματισμένη από τα ερείπια

Η αποφράδα ημέρα της 6ης Απριλίου του 2009 έχει χαραχτεί για πάντα στο σώμα και στην ψυχή της 28χρονης σήμερα Διονυσίας Κουφωλιά. Αν και τα σοβαρά τραύματά της έχουν επουλωθεί, η ψυχή της εξακολουθεί να παραμένει πληγωμένη. Η Διονυσία είχε μείνει στα συντρίμμια επί έξι ώρες. Είχε τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη, στα πόδια, στον θώρακα και στο χέρι. Μάλιστα είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον θώρακα και στο δάχτυλο του ποδιού της που είχε αποκολληθεί… Επί μήνες υποβαλλόταν σε φυσικοθεραπείες για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της.

«Οι πόνοι θα περάσουν και οι σωματικές πληγές θα επουλωθούν. Εκείνοι που δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ είναι οι πόνοι της ψυχής που απορρέουν από την απουσία του αδερφού μου. Ας είχα τον Βασίλη μου και ας μου έλειπε το χέρι. Πραγματικά, δεν ξέρω αν θα υπάρξει ποτέ ξανά σε αυτόν τον πλανήτη άνθρωπος σαν τον αδελφό μου. Ηταν εύστροφος, δυναμικός και ευαίσθητος άνθρωπος ο Βασίλης. Πάντα και χωρίς δεύτερη σκέψη βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη» είχε πει η ίδια στην «Espresso» μέσα από το δωμάτιο του ΚΑΤ όπου νοσηλευόταν.

Με ομόφωνη απόφαση των κομμάτων της Βουλής δόθηκε η δυνατότητα στη Διονυσία να πάρει μεταγραφή σε ελληνικό ΑΕΙ από το Πανεπιστήμιο της Λ’ Ακουιλα, όπου σπούδαζε οικονομικά. «Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία για την οικογένεια του άτυχου φοιτητή» είχε δηλώσει ο τότε υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Τα φονικά (6,3) Ρίχτερ της 6ης Απριλίου του 2009

Οταν ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ χτύπησε τη Λ’ Ακουιλα, η τετραώροφη πολυκατοικία όπου διέμεναν τα αδέλφια Κουφωλιά κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Επί ώρες τα σωστικά συνεργεία έδιναν μάχη για να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους. Καταπλακωμένος από τόνους τσιμέντο, με συντριπτικά κατάγματα σε όλο του το σώμα, ο Βασίλης είχε τη δύναμη να επικοινωνεί με τους διασώστες για τις πέντε πρώτες ώρες. Ομως, έπειτα από 30 ώρες τον ανέσυραν νεκρό. Η Διονυσία σώθηκε χάρη σε ένα ξύλινο δοκάρι που συγκράτησε τα μπάζα.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...