Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Νόνη Δούνια: Η σχέση με τον σύζυγό της, η δύσκολη εφηβεία του...

Η Νόνη Δούνια παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Προς την Προεδρία με ρυθμούς χελώνας

Σημαντική καθυστέρηση λίγες μέρες πριν την ανάληψη.


Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα έχει αρχίσει. Σε δύο εβδομάδες όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα, ενώ αν σκεφτούμε ότι μεσολαβούν οι αργίες, τότε ο χρόνος γίνεται ιδιαίτερα πιεστικός. Ομως ήδη καταγράφονται καθυστερήσεις στην προετοιμασία της Αθήνας.


Στο Ζάππειο Μέγαρο που θα υποδεχθεί το Κολέγιο των Επιτρόπων (28 επίτροποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισής του, ενώ το Γραφείο Προεδρίας άρχισε να λειτουργεί πριν από μερικές ημέρες με κενά στο στελεχιακό δυναμικό του. Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -μεσαίου βεληνεκούς- διατύπωσαν πρόσφατα πολλά ερωτήματα σχετικά με την έγκαιρη προετοιμασία και από τις απαντήσεις της ελληνικής πλευράς δεν έμειναν ικανοποιημένοι.


Το Ζάππειο πρέπει να είναι έτοιμο σύντομα, διότι στις 8 Ιανουαρίου θα υποδεχθεί -όπως προαναφέρθηκε- το Κολέγιο των Επιτρόπων και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Κάθε επίτροπος, ανάλογα με τις αρμοδιότητές του, θα συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας. Τις απογευματινές ώρες θα μετακινηθούν όλοι στο Μέγαρο Μουσικής, όπου ο πρωθυπουργός θα κηρύξει και τυπικά την έναρξη της ελληνικής προεδρίας.


Οι επίτροποι θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου και το πρωί της επομένης θα αναχωρήσουν. Στη συνέχεια το Ζάππειο θα υποδεχτεί τα Ατυπα Συμβούλια Υπουργών της Ε.Ε. και θα γίνουν συναντήσεις δεκάδων επιτροπών και ομάδων εργασίας.


Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι αρκετοί αξιωματούχοι θα κινηθούν μέσα στην Αθήνα «θαυμάζοντας» τις γνωστές εικόνες που βλέπουμε όλοι μας καθημερινά. Το ίδιο φυσικά θα κάνουν και οι δημοσιογράφοι που θα επισκεφθούν την πρωτεύουσα. Σαφώς τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα, για ευνόητους λόγους.


Σε ό,τι αφορά το Γραφείο Προεδρίας, εγκαταστάθηκε στην οδό Ακαδημίας 4, στον 2ο όροφο, αλλά ακόμα υπάρχουν κενά στο στελεχιακό δυναμικό και στον απαραίτητο εξοπλισμό του.


Πάντως, παρά τις καθυστερήσεις, εκφράζεται η πεποίθηση ότι -όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις- τελικά θα καλυφθούν όλα τα κενά, έστω και την τελευταία στιγμή.


ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...