Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Στο εδώλιο για τον άδικο χαμό του Νεκτάριου

Τρεις γιατροί σε δίκη για τον χαμό του Νεκτάριου Σακκά, που πέθανε σαν σκυλί ψάχνοντας Εντατική.

Τρεις γιατροί του Νοσοκομείου του Ρίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών στο παρά πέντε της… παραγραφής κατηγορούμενοι για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου. Ο 25χρονος Νεκτάριος Σακκάς, που έπασχε από χρόνια βαρύτατη, συγγενή καρδιοπάθεια, υπήρξε -όπως καταγγέλλει η μητέρα του- το τραγικό θύμα της απληστίας των γιατρών.


Οπως καταγγέλλει η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού, οι γιατροί τον εξανάγκασαν να μετακινείται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή, κάνοντας… εμπορία θέσεων στη ΜΕΘ!


Αποτέλεσμα, όπως τονίζει η Ελένη Σακκά, ήταν ο 25χρονος γιος της να αφήσει την τελευταία του πνοή έχοντας υποστεί τρομερή ταλαιπωρία από τις αλλεπάλληλες μεταφορές. Τρεις μόλις μήνες προτού οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται υποπέσουν σε πενταετή παραγραφή, οι τρεις γιατροί θα δικαστούν εν τέλει σε πρώτο βαθμό.


Ο Νεκτάριος εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στις 8 Απριλίου 2009 εξαιτίας του σοβαρού καρδιολογικού του προβλήματος. Στις 12 Απριλίου οι γιατροί αποφασίζουν τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, χωρίς ωστόσο η μονάδα μεταφοράς να διαθέτει τα αναγκαία για την κρίσιμη κατάστασή του. Επειδή η μεταφορά του μέχρι τα Ιωάννινα ήταν αδύνατη και κινδύνευε η ζωή του, η διακομιδή του διακόπηκε καθ’ οδόν (!) και ο 25χρονος διανυκτέρευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.


Ο Γολγοθάς του, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί… Την επόμενη ημέρα, λόγω των ελλείψεων του νοσοκομείου, αποφασίστηκε να μεταφερθεί και πάλι πίσω στο ΠΓΝ Πατρών. Και τότε δόθηκε η χαριστική βολή… Ο Νεκτάριος επιστρέφει στο Νοσοκομείο του Ρίου, αλλά οι γιατροί αποφασίζουν εκ νέου να τον ξαναβγάλουν στον δρόμο, με προορισμό και πάλι το Νοσοκομείο Ιωαννίνων!


Μόνο που ο «σταυρός» στους ώμους του ήταν πλέον ασήκωτος. Κατά τη μεταφορά οι άνδρες του ΕΚΑΒ, βλέποντας ότι ο 25χρονος δεν είχε άλλες αντοχές, σταματούν τη διακομιδή και τον μεταφέρουν στην Εντατική του Νοσοκομείου Αρτας. Εκεί όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.


Η τραγική μητέρα


«Ο Νεκτάριος θα ήταν σήμερα μαζί μας, αν ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο του Ρίου και οι δύο εφημερεύοντες γιατροί δεν αποφάσιζαν να τον βασανίζουν, στέλνοντάς τον στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν από το Νοσοκομείο του Ρίου σε εκείνο του Αγρινίου και πάλι πίσω, για να καταλήξει να αφήσει την τελευταία του ανάσα μακριά μου στο Νοσοκομείο της Αρτας, αφού ποτέ δεν πρόλαβε να φτάσει στα Γιάννενα όπου τον πήγαιναν…» είπε μιλώντας στην «Εspresso» η τραγική μητέρα του αδικοχαμένου 25χρονου.


Η Ελένη Σακκά, περιγράφοντας τις οδυνηρές τελευταίες στιγμές του γιου της, κατηγορεί τους τρεις εμπλεκόμενους γιατρούς για εγκληματική απληστία, η οποία είχε αποτέλεσμα τον θάνατο του παιδιού της. 
 
Το ξέσπασμα της μητέρας που αδυνατεί να ξεπεράσει την απώλεια του γιου της


«Οι γιατροί αντιμετώπισαν το παιδί μου όχι ως ασθενή που είχε εμπιστευτεί στα χέρια τους τη ζωή του, αλλά ως εμπόδιο, μπροστά στην αθλιότητα “εκμετάλλευσης” του κρεβατιού που θα άδειαζε από το φτωχό κορμάκι του Νεκτάριου…», καταγγέλλει η χαροκαμένη μητέρα. Και, μολονότι εκφράζει την ικανοποίησή της που οι γιατροί θα βρεθούν επιτελούς στο εδώλιο του κατηγορουμένου, η ίδια αδυνατεί να ξεπεράσει τον χαμό του γιου της.


«Η πίκρα, η οδύνη και η οργή από την αδικία για τον Γολγοθά στον οποίο υποχρέωσαν το παιδί μου να ανεβεί και τελικά να μαρτυρήσει δεν περιγράφονται, γιατί μια μάνα δεν μπορεί να κάνει τέτοια περιγραφή. Μπορεί μόνο να νιώθει και να εκλιπαρεί και δύσκολα -πολύ δύσκολα- να αντέχει το μαρτύριο και να παρατείνει το αναπότρεπτο λύγισμά της με την ελπίδα για νέμεση…» είναι τα συγκλονιστικά της λόγια.


«Η παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη αποτελεί μια πρώτη δικαίωση για τον αδικοχαμένο Νεκτάριο και τη σκληρά δοκιμαζόμενη μητέρα του. Είναι το ελάχιστο χρέος απέναντι στο δράμα που προκάλεσαν οι κατηγορούμενοι και απόλυτη ανάγκη για την προστασία των ασθενών από επίορκους γιατρούς, εγκληματικά ασυνείδητους και αδιάφορους για το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Καρατζογιάννης.


«Θέλω όσο τίποτα άλλο να πάω στο παιδί μου και να του ψιθυρίσω ότι πάλεψα όσο μπορούσα ενάντια στους βασανιστές του και εύχομαι όχι μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση που με έκανε ζωντανή- νεκρή, αλλά να μη ζήσει κανένας γονιός στο μέλλον αυτό που υποχρεώθηκα να ζήσω και που ζω κάθε ημέρα, εξαιτίας της απληστίας των ανθρώπων που ορκίστηκαν να σώζουν ζωές!» καταλήγει η μητέρα του αδικοχαμένου νέου.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...