Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Απατεώνες «έγδυσαν» γνωστούς και συγγενείς της Παπαδοπούλου

Εξαπάτηση από το ίδιο κύκλωμα χάκινγκ που «χτύπησε» και...

Οργισμένη η Αντωνά, μίλησε για πρώτη φορά για το χακάρισμα του λογαριασμού...

Εκρηξη οργής από τη Μαρία Αντωνά για το χακάρισμα...

Στην πρωτεύουσα ψάχνουν οι Αρχές τους ληστές που ανατίναξαν ΑΤΜ στην Πάτρα

Στην Αττική αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές το ορμητήριο των...

Η Βανδή και το… χαμόγελο για το μονόπετρο από τον Μπισμπίκη

Χαμογέλασε και έφυγε η Δέσποινα Βανδή μόλις ρωτήθηκε από...

Το μπουρλότο στο εξοχικό του Κ. Σημίτη

Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό – Υποψιάζονται τη 12η Φλεβάρη.

Τη μυστηριώδη οργάνωση 12η Φλεβάρη, η οποία είχε τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό στο μετρό του Αιγάλεω την Καθαρά Δευτέρα του 2009, υποψιάζεται η Αντιτρομοκρατική για την πυρπόληση του εξοχικού του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους χθες τα ξημερώματα. Ο συσχετισμός έγινε επειδή οι ομοιότητες του μηχανισμού που τοποθετήθηκε στο εξοχικό με αυτόν που είχε τοποθετηθεί στο τελευταίο βαγόνι του μετρό «φωνάζουν».


Ο ισχυρός εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούνταν από φιάλες γκαζιού, διακόπτη τύπου «on off», καλώδια και μπαταρία. Οι δράστες τον τοποθέτησαν λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα σε μία από τις μπαλκονόπορτες του εξοχικού του Κώστα Σημίτη που «βλέπει» προς την παραλία, καθώς από εκεί είναι εύκολη η πρόσβαση.


Οι τρομοκράτες φαίνεται πως είχαν παρακολουθήσει αρκετό καιρό την εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού και είχαν διαπιστώσει τα τρωτά σημεία της, καθώς και ότι η προσέγγιση από τον κεντρικό δρόμο είναι αδύνατη λόγω των συστημάτων ασφάλειας, αλλά κι επειδή συχνά κινούνται περιπολίες από το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Οι δράστες πυροδότησαν τον μηχανισμό με τον διακόπτη και είχαν το χρονικό περιθώριο να διαφύγουν από την περιοχή. Η ανάφλεξη της βόμβας προκάλεσε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε άμεσα στο σαλόνι, στην κουζίνα και την κεραμοσκεπή του σπιτιού, καθώς υπάρχει ξύλινη επένδυση που έδωσε «τροφή» στις φλόγες.


Αμέσως ήχησε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ο συναγερμός στο σύστημα ασφαλείας του εξοχικού του πρώην πρωθυπουργού και στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ πολύ γρήγορα έφτασε στην περιοχή και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο οίκημα είναι μεγάλες, καθώς έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς το σαλόνι, η κουζίνα και μέρος της κεραμοσκεπής. Από τα υπολείμματα του μηχανισμού που περισυνέλεξαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατέληξαν σε ένα πρώτο συμπέρασμα για τη μυστηριώδη οργάνωση 12η Φλεβάρη που δεν είχε ξαναχτυπήσει μετά την επίθεση στο μετρό και θεωρείται παρακλάδι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.


Στους Αγίους Θεοδώρους μετέβη εσπευσμένα χθες ο Κώστας Σημίτης προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη η εξοχική του κατοικία από την εμπρηστική επίθεση. Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στο εξοχικό του λίγο μετά τις 10.00 το πρωί κι ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς και τους άνδρες της Πυροσβεστικής για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς. Μάλιστα μπήκε και ο ίδιος στο εσωτερικό του σπιτιού και αντίκρισε τους κατεστραμμένους χώρους. Λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι επιβιβάστηκε ξανά στο αυτοκίνητό του και αποχώρησε, χωρίς να κάνει δηλώσεις.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δολοφονία χαρακτήρα Λιάγκα από τον Κούγια: «Τι σίχαμα»

Το 'χει φαίνεται ο Μάιος να είναι ο μήνας...

Πάντα κομψή η Αννα Φόνσου

Σε έναν από τους αγαπημένους της προορισμούς, το Λουτράκι,...

Oι σχολιαστές της Eurovision Καλούτα και Αλευράς τα… άκουσαν από χρήστες των social media

Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα... τζάμπα τα λεφτά! «Καθόλου...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτοεξόριστος στην πατρική γη

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...