Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

«Ο Γιώργος μας δικαιώθηκε»

Πεντέμισι χρόνια μετά το τροχαίο στη Νάξο που στοίχισε τη ζωή στον Νάιδα κρίθηκε ένοχος ο γιατρός.


Εχουν περάσει πεντέμισι ολόκληρα χρόνια από τον χαμό του παιδιού μου, αλλά επιτέλους δικαιώθηκε… Επιτέλους, ο γιατρός που του στέρησε το δικαίωμα στη ζωή καταδικάστηκε. Κρίθηκε ένοχος για όλες εκείνες τις εγκληματικές παραλείψεις που σημειώθηκαν εκείνο το μοιραίο βράδυ και είχαν ως αποτέλεσμα να μου στερήσουν τον Γιώργο μου…


Αυτά ήταν τα λόγια που κατάφερε να μας πει εν μέσω αναφιλητών ο πατέρας του αδικοχαμένου παίκτη reality, Γιώργου Νάιδα, λίγα μόλις λεπτά μετά την καταδίκη του γιατρού που ανέλαβε τον 33χρονο μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε με τη μηχανή του τον Αύγουστο του 2008 στη Νάξο.


Η δίκη για τον θάνατο του 33χρονου πολυτραυματία Γιώργου Νάιδα ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Ο χειρουργός που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο του νεαρού άνδρα και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Ωστόσο άσκησε έφεση επί της απόφασης, που θα εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Σύρου, όπως εκτιμάται, γύρω στο φθινόπωρο του 2014.


«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου. Ο Γιώργος δεν γυρίζει πίσω, ωστόσο οι δικοί του άνθρωποι, οι γονείς του, μπορούν πλέον να νιώσουν μια ηθική δικαίωση» ανέφερε στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Θωμάς.


Ο θάνατος του Γιώργου Νάιδα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αφού είχε γίνει ευρύτερα γνωστός λόγω της συμμετοχής του στο reality παιχνίδι του Mega «Bar». «Πρόκειται για έγκλημα. Στη θέση του δικού μου παιδιού μπορούσε να είναι ο καθένας. Απλώς κάποιοι επέλεξαν να περιμένουν να ξεψαρίσει το καΐκι έως ότου αποφασίσουν να μεταφέρουν τον Γιώργο. Ετσι έχουν μάθει να μεταφέρουν τους ασθενείς στα νησιά. Και δυστυχώς είναι κάτι που εξακολουθεί να ισχύει ακόμη» σημείωσε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Νάιδας και πρόσθεσε:


«Ο γιατρός δεν διερεύνησε την πιθανότητα ενδοκοιλιακής αιμορραγίας, ώστε να διενεργηθεί σωστή και έγκαιρη διάγνωση που θα καθιστούσε το περιστατικό επείγον, δεν ζήτησε να μεταφερθεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Κάλεσε το ψαροκάικο. Και όταν έφτασε επιτέλους από τη Νάξο στη Σύρο ήταν αργά. Μισή ώρα πριν φτάσουμε Σύρο είχε τελειώσει το οξυγόνο. Μου στέρησαν το παιδί μου, επειδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους».


Κατά την απολογία του ο γιατρός αρνήθηκε μία ακόμη φορά τις κατηγορίες και έκανε αναφορά στη 40ετή προσφορά του κατά τη θητεία του στην Αεροπορία και την Υγεία. Οπως είπε, προέβη στις σωστές ενέργειες για να διακομιστεί άμεσα ο πολυτραυματίας, αφού, όπως επισήμανε, εκτίμησε τη σοβαρότητα της κατάστασης, την οποία και κατέγραψε (θλάση πνεύμονα) στο σχετικό βιβλίο επειγόντων περιστατικών του Κέντρου Υγείας Νάξου.


«Το παιδί μου βρίσκεται θαμμένο 30 μέτρα μακριά από το δικαστήριο όπου έγινε η δίκη του. Εμείς προσπαθούμε να ζούμε. Και χωρίς αυτόν είναι δύσκολο. Ωστόσο οι υπεύθυνοι για τον θάνατό του θα πρέπει να πληρώσουν για να μην πάθει καμία άλλη οικογένεια αυτό που πάθαμε εμείς» ανέφερε ο τραγικός πατέρας.


Η μοιραία βόλτα και το ραντεβού του θανάτου
 
Ηταν λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της 6ης Αυγούστου του 2008, όταν ο εκκεντρικός και πάντα χαμογελαστός Γιώργος Νάιδας έτρεχε με τη καινούργια του μηχανή σε στενάκι του κοσμοπολίτικου κυκλαδίτικου νησιού. Ομως δεν υπολόγισε τον θάνατο που καραδοκούσε σε ένα χαντάκι.


Ο 33χρονος, που εντυπωσίασε με την όρεξη και το ξέφρενο κέφι για την «μπάρα» του Mega, αλλά τρεις ημέρες μετά αποχώρησε επεισοδιακά από το παιχνίδι (ανακοινώνοντας μάλιστα στους συμπαίκτες του ότι «μαγκιά είναι να αφήνει κανείς τα εκατομμύρια και τη δημοσιότητα και να… την κάνει»), έτρεχε ιλιγγιωδώς κι έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, μιας ολοκαίνουργιας 600άρας Honda.


Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νάξου. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Σύρου. Η μεταφορά όμως του τραυματία (ρήξη πνεύμονα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) έγινε με το ψαροκάικο «Δημήτριος Κ» από τη Νάξο στη Σύρο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του τις πρωινές ώρες της 7ης Αυγούστου.


Από την πρώτη στιγμή οι δικοί του έκαναν λόγο για μοιραίες καθυστερήσεις και κατήγγειλαν τους γιατρούς για ολιγωρία, αφού δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση της υγείας του.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...