Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Ποιον ψάχνουν για τον Μαρτίνο

Ο δραπέτης Σπύρος Χριστοδούλου στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή.

Ειδική ομάδα για την αναζήτηση του 43χρονου διαβόητου δραπέτη Σπύρου Χριστοδούλου έχει δημιουργήσει η Ασφάλεια Αττικής προκειμένου να καταφέρει να βρεθεί στα ίχνη του. Ο κακοποιός φέρεται ότι έχει συστήσει συμμορία, με την οποία προβαίνει σε ληστρικές επιδρομές και όχι μόνο, κυρίως στην Πελοπόννησο, όπου είναι και ο τόπος καταγωγής του. Το όνομα του Σπύρου Χριστοδούλου έπεσε στο τραπέζι των ερευνών για την εξιχνίαση της απόπειρας απαγωγής του 33χρονου εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο 43χρονος καταζητούμενος είχε στενή σχέση κατά το παρελθόν με τον «Φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα, του οποίου επίσης το όνομα ακούστηκε για την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί την περίοδο που κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού και, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν μια τόσο βαριά ενέργεια όπως η απαγωγή.

Για τον Σπύρο Χριστοδούλου οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία ότι συνεχίζει την παράνομη δραστηριότητά του σε Εύβοια και Πελοπόννησο. Μάλιστα, στο «μικροσκόπιο» έχει μπει μια σειρά από ένοπλες ληστείες με λεία-μαμούθ που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, για τις οποίες εικάζεται ότι πίσω τους βρίσκεται ο κακοποιός. Στην ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν βέβαιη την εμπλοκή του Χριστοδούλου στη μεγάλη ληστεία που είχε σημειωθεί στις 20 Απριλίου 2011 στα Λουτρά της Αιδηψού με λεία 450.000 ευρώ και είχε όλα τα χαρακτηριστικά του εμπνευστή της.

Σχέσεις με Μαζιώτη

Η ειδική ομάδα αξιωματικών που έχει επιφορτιστεί με το έργο αναζήτησης του καταζητούμενου ληστή επικεντρώνει τις έρευνές της κυρίως στην Αργολίδα και την Κορινθία, περιοχές που θεωρούνται τα λημέρια του, μια και κατάγεται από εκεί. Μάλιστα, το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι σε τράπεζες των συγκεκριμένων περιοχών σημειώθηκαν δύο ληστείες οι οποίες αποδίδονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη ίσως να μην είναι άσχετο με τη δράση του Σπύρου Χριστοδούλου σε αυτές τις περιοχές.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο καταζητούμενος τώρα δραπέτης μοιραζόταν το κελί του στις φυλακές με τον γνωστό αντιεξουσιαστή και εμπνευστή της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη. Για τον λόγο αυτόν, για την εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό του ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική, καθώς το όνομά του είχε απασχολήσει στο παρελθόν τους επιτελείς της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμη το ενδεχόμενο να ήταν ο Χριστοδούλου που τροφοδοτούσε με οπλισμό τις νέες ένοπλες οργανώσεις στη μετά 17Ν εποχή, χωρίς όμως να υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για την εμπλοκή του.

Σκληρός κακοποιός με πλούσιο παρελθόν

Η πρώτη φορά που ο Σπύρος Χριστοδούλου απασχόλησε τις Αρχές ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν είχε κατηγορηθεί για τη συμμετοχή του στη μεγάλη ληστεία του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, όπου η συμμορία είχε δολοφονήσει τον ταμία του νοσοκομείου. Εκτοτε το όνομά του φιγουράρει στις πρώτες σειρές των πλέον σκληρών Ελλήνων κακοποιών.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2001 είχε πάρει μονοήμερη άδεια από τις φυλακές Kορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή 16,5 ετών για υποθέσεις ληστειών και εκβιασμών, αλλά δεν επέστρεψε. Στις 5 Οκτωβρίου συνελήφθη στα διόδια Aφιδνών έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς και, κατά την κράτησή του στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε στο κελί του τον Αλβανό συγκρατούμενό του Κονσταντίν Πάπα, ο οποίος φέρεται να έδωσε στην Αστυνομία την πληροφορία τόσο για το πού κινούνταν ο ίδιος όσο και για το κρησφύγετο του Κώστα Πάσσαρη στην οδό Iππάρχου στον Νέο Κόσμο.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...