Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Είμαι 80 ετών και το λέω»

❱❱ Η Μάρθα Καραγιάννη, το απόλυτο θηλυκό του ελληνικού σινεμά,
σπάει τη σιωπή της και εξηγεί γιατί αποσύρθηκε από την ενεργό δράσηΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

«Είμαι μια πανέμορφη γριούλα… Είμαι 80 ετών και, όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, δεν τρομάζω». Αφοπλιστική, αυθόρμητη, ειλικρινής, η σταρ Μάρθα Καραγιάννη μιλάει στην «Espresso» έξι χρόνια μετά την τελευταία της συνέντευξη. 

Η σπουδαία μελαχρινή ηθοποιός του ελληνικού σινεμά αναφέρεται στον Φίνο, που, όπως λέει, την προστάτεψε από πολλές τρικλοποδιές, στον Γιάννη Δαλιανίδη, που ήταν σαν οικογένεια για εκείνη, αλλά «σφάζονταν» στα γυρίσματα, για τα ταξίδια που έχει κάνει σχεδόν σε όλη τη Γη, αλλά και στην εξωτερική της εμφάνιση, που την ικανοποιεί και δεν την τρομάζει…

Για τον Φιλοποίμενα Φίνο και τον Γιάννη Δαλιανίδη η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε το απόλυτο θηλυκό και για τους απανταχού άντρες η γυναίκα-πειρασμός. Ποιες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει να θυμηθεί κανείς και να μην έχουν γίνει τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες; «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Γοργόνες και μάγκες», «Ενα κορίτσι για δύο», «Ραντεβού στον αέρα», «Κορίτσια για φίλημα», «Ζητείται ψεύτης», «Κάτι να καίει» και τόσες άλλες… «Αν βάλει κάποιος κάτω τις εισπράξεις που έφερε η Μάρθα στον Φίνο, σίγουρα ξεπερνούν τα 300.000.000 δραχμές. Δηλαδή, αγόραζες τη μισή Αθήνα» είχε πει σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στον υπογράφοντα το δεξί χέρι του Φίνου, Μάρκος Ζέρβας.

16 17 f2 4871 papoytsi valaris karagiani doyma 06052016

«Τα έχω πει όλα»

Τα τελευταία χρόνια, η ωραία μελαχρινή του σινεμά αρνείται να δώσει συνεντεύξεις, αρνείται να ξαναπαίξει στο θέατρο και στον κινηματογράφο, και απλώς απολαμβάνει να παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν ήταν εύκολο να την πείσω να μιλήσει ξανά δημοσίως για τη ζωή της.

«Είναι κουραστικό να δίνω συνεντεύξεις, γιατί τα έχω πει όλα.Πάντα ήμουν ανοιχτό βιβλίο και τα ξέρουν όλοι όλα για μένα. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει λόγος πλέον για συνεντεύξεις. Λατρεύω τον κόσμο και με αγάπησε πολύ, όμως δεν έχω κάτι να πω που δεν ξέρει. Δεν θέλω να τον κουράζω βλέποντάς με» είναι οι πρώτες κουβέντες που λέει μόλις τη συναντώ.

Δίπλα της, πάντα, η επί 40 χρόνια πιστή φίλη της Ντόρα Δούμα. «Αυτή με έπεισε να μιλήσω» λέει η Μάρθα, δείχνοντάς τη και χαμογελώντας, ενώ πίνει ένα εσπρεσάκι. «Για να ανοίξει το μάτι» όπως τονίζουν και οι δύο μαζί. 

Ποια είναι σήμερα η καθημερινότητά της; «Ζω στο διαμέρισμά μου με τη φίλη μου την Ντόρα και τη σκυλίτσα μας τη Ζωζώ. Και τις δύο τις λατρεύω και με λατρεύουν. Βλέπω πάρα πολλή τηλεόραση. Σκέψου ότι έχω τέσσερις τηλεοράσεις σε όλο το σπίτι» αναφέρει και η χαρά ζωγραφίζεται στο πρόσωπό της.

Τη ρωτάω γιατί εδώ και χρόνια αρνείται να είναι μέρος αυτού που λέμε showbiz… Με κοιτάζει βαθιά στα μάτια. «Είμαι μια πανέμορφη γριούλα. Η αλήθεια είναι ότι τα χρόνια δεν μου φαίνονται, αλλά δεν τα έκρυψα ποτέ, Νίκο μου. Είμαι 80 ετών, αλλά δεν μου φαίνονται» παραδέχεται.

Δεν περίμενα την αφοπλιστική ειλικρίνειά της, και της λέω γελώντας ότι άλλες στην ηλικία της δεν βλέπονται. Ξεκαρδίζεται στα γέλια. «Μ’ εμένα η αλήθεια είναι ότι δεν παθαίνεις σοκ. Οταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη δεν τρομάζω (γέλια). Νομίζω ότι γερνάω όμορφα. Λέω στον εαυτό μου “μια χαρά είσαι, Μάρθα, για την ηλικία σου. Μια χαρά!”» λέει και πάλι γελάμε πολύ.

Αν και τη γνωρίζω πολλά χρόνια, από τότε που ο Αλέκος Αλεξανδράκης μού μιλούσε για ένα από τα πιο όμορφα, αλλά και πιο καλόψυχα πλάσματα του χώρου τους, πάντα το χιούμορ της εντυπωσιάζει… Σε εξιτάρει να βρίσκεσαι κοντά της και να σου λέει ιστορίες. Αραγε, νοσταλγεί το παρελθόν της;

f22 to anrthopaki

«Δεν έχω κάνει λάθη»

«Οχι, μωρέ, τι να νοσταλγήσω; Μπορεί να βλέπω τις ταινίες μου και να κρίνω τον εαυτό μου, λέγοντας “εκείνο ήταν καλό που έκανες, Μάρθα”, “εκείνο το έκανες λάθος”, αλλά δεν νοσταλγώ. Ολες οι ηλικίες έχουν τις ομορφιές τους» τονίζει.

Λάθη έκανε στην καριέρα της;

«Νομίζω πως δεν έχω κάνει πολλά λάθη. Εχω παίξει σε καλές ταινίες. Ισως και να ήταν τύχη αυτό, ίσως και να ήθελαν να μου δώσουν την ευκαιρία οι σκηνοθέτες για να γίνω αυτό που έγινα. Σκέψου ότι έπαιξα στην ταινία “Η άγνωστος” σε ηλικία 16 ετών. Ακόμα και αυτή είναι πολύ καλή ταινία. Ομως, από τη στιγμή που πήρα φόρα και άρχισα να κάνω καλές ταινίες, δεν δελεάστηκα με τα λεφτά που μου έδιναν για να κάνω και τριτοκλασάτες. Αλλωστε, για μένα ο Φίνος ήταν ο πατριάρχης του κινηματογράφου. Και ο Φίνος ήταν εκείνος που με προστάτευε από τρικλοποδιές, από ανταγωνισμούς» τονίζει!

Εκανε «εκπτώσεις» για να φτάσει εκεί όπου έφτασε; «Δεν έκανα “εκπτώσεις”. Ισως να έκανα κάποιες, όταν πρωτοξεκίνησα στα νιάτα μου. Μπορεί να έκανα δυο τρεις βλακειούλες, όμως μετά ευτυχώς βρήκα τον δρόμο μου».

Ο Δαλιανίδης που ήταν οικογένεια, ο γύρος του κόσμου και το «ευχαριστώ» στους θαυμαστές

Συνεργάστηκε με πολλούς και σπουδαίους σκηνοθέτες, από τον Ορέστη Λάσκο μέχρι τον Γιάννη Δαλιανίδη. «Με τον Γιάννη, τα τελευταία χρόνια της ζωής του, κάναμε πολλή παρέα και ήμασταν πάρα πολύ αγαπημένοι.

Είναι αυτός που μου λείπει περισσότερο από όλους αυτούς που έχουν ”φύγει”. Με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου, παρόλο που σφαζόμασταν στα γυρίσματα. Αλλά όλα εκ του αποτελέσματος μετράνε, και με τον Γιάννη ήμασταν σαν οικογένεια.

Του χρωστάω ένα μεγάλο ”ευχαριστώ”, γιατί, όταν είσαι στις δόξες σου, δεν τα υπολογίζεις αυτά. Μετά, κοιτάζοντας πίσω, αντιλαμβάνεσαι ποιος σε βοήθησε, ποιους βοήθησες.

Ο,τι δίνεις παίρνεις» υποστηρίζει και προσθέτει: «Από την άλλη, πιο κοντά από όλους τους συμπρωταγωνιστές μου ήμουν και είμαι με τον Βουτσά. Είμαστε και κουμπάροι με τον Κώστα, του βαφτίσαμε με την Ντόρα το παιδάκι τους με την Αλίκη».

Αξίζει να αναφέρω ότι η αγαπημένη ηθοποιός είναι ίσως από τους πιο πολυταξιδεμένους Ελληνες, καθώς έχει επισκεφτεί σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου. «Εχω γυρίσει όλη τη Γη, εκτός από καμιά δεκαριά χώρες. Πήγα παντού, και είναι αυτό που μου λείπει. Εχουμε μεγαλώσει πλέον με την Ντορούλα και είναι δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να ταξιδέψουμε» αναφέρει με μια μικρή δόση θλίψης…

Από την καριέρα που κατάφερε να χτίσει κέρδισε δόξα. Χρήματα; «Απέκτησα τόσα όσα για να ζω καλά. Δεν υπήρξα ποτέ πλούσια, και τα ταξίδια που έκανα σε όλον τον κόσμο ήθελαν χρήματα. Δεν μου τα χάρισε ποτέ κανένας» αναφέρει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Πλέον, η Μάρθα και η Ντόρα περνούν, μεταξύ άλλων, τις ώρες τους με τον Νίκο Γαλανό, τον Θάνο Καλλιώρα και τον γιατρό Δημήτρη Σούρα σε ταβερνάκια στο κέντρο της Αθήνας.

Ολοκληρώνοντας την πολύ όμορφη κουβέντα μας, δεν θα μπορούσα να μην τη ρωτήσω αν περνάει από το μυαλό της να επιστρέψει καλλιτεχνικά για να ξανακούσει το χειροκρότημα του κόσμου. «Ούτε για αστείο! Ολα αυτά με τη δημοσιότητα, το θέατρο, τον κινηματογράφο τα έχω αφήσει πίσω μου. Εχω κατεβάσει ρολά. Απλά, μέσα από την εφημερίδα σας θέλω να ευχαριστήσω τους θαυμαστές μου, που υπήρξαν… θαυμαστές μου» λέει.

16 17 f8 1422 karagiani dalianidis 05062010

offer

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...