Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Από την υποδοχή του «σουλτάνου» στη γιορτή της δημοκρατίας

❱❱ Η ανθυπασπιστής Δήμητρα Ψυχογιού, η μοναδική γυναίκα της Προεδρικής Φρουράς

Από την
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Την πρωτοείδαμε, το 2017, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, όπου ήταν μπροστά από την παρατεταγμένη Προεδρική Φρουρά λίγο πριν από την άφιξη του «σουλτάνου» στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την είδαμε ξανά προχθές το βράδυ στη δεξίωση της Προεδρίας, για την 45η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Πρόκειται για την ανθυπασπιστή Δήμητρα Ψυχογιού του Ευαγγέλου, τη μοναδική γυναίκα της Προεδρικής Φρουράς.

Μια στρατιωτικό, που ενώ έσπασε το άβατο για τις γυναίκες στην Προεδρική Φρουρά, εντούτοις, παραμένει η μία και μοναδική γυναικεία παρουσία στο ανδροκρατούμενο αυτό σώμα.

Η Δήμητρα υπηρετεί στο 2ο Γραφείο της Προεδρικής Φρουράς και έχει καταγωγή από το Στάδιο Τεγέας.

Η πρώτη φορά λοιπόν που ο φωτογραφικός φακός αιχμαλώτισε την αγέρωχη στρατιωτικό ήταν τον Δεκέμβριο του 2017 και μόλις λίγα λεπτά πριν από την άφιξη του Ερντογάν στην Ηρώδου Αττικού. Ολοι τότε είχαν στρέψει τα βλέμματά τους στην ξανθιά γυναίκα που επιθεωρούσε το παραταγμένο στρατιωτικό άγημα.

Τότε όλοι είχαν αναρωτηθεί ποια να είναι…

Και να που στη γιορτή της Προεδρίας η βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού μάς σύστησε την ανθυπασπιστή λύνοντάς μας την απορία.

Μάλιστα, καθώς εκείνη ήταν ντυμένη με πολιτικά, δυσκολευτήκαμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για την αγέρωχη στρατιωτικό που με τη στολή της είχε κάνει αίσθηση στο πανελλήνιο πριν από δύο χρόνια. Η Δήμητρα Ψυχογιού, εκτός των άλλων, φροντίζει και τα των δημοσίων σχέσεων της Προεδρικής Φρουράς.

4313964

ορκωμοσία

Οσο για το πώς η βουλευτής γνωρίζει την ανθυπασπιστή, η στήλη αποκαλύπτει ότι η γνωριμία έγινε πριν από λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Η Μονογυιού είχε μαζί της τον πατέρα της, ο οποίος στο παρελθόν ήταν στην Προεδρική Φρουρά. Κόρη και πατέρας μετά την ορκωμοσία επισκέφθηκαν την Προεδρική Φρουρά, όπου εκεί ξύπνησαν αναμνήσεις για τον πατέρα της βουλευτού.

Μόλις συνάντησε τη μοναδική γυναίκα της Φρουράς εξήγησε στην κόρη του ποια είναι και η βουλευτίνα δεν έκρυψε τον θαυμασμό της για τη γυναίκα που εμπνέει τον σεβασμό στους εύζωνές μας.

Η ατάκα του Τσίπρα, τα κότερα και οι gay

4861494

Διακοπές από τις 9 Αυγούστου και μετά προγραμματίζει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της δεξίωσης της Προεδρίας.

Μάλιστα στο πηγαδάκι που δημιουργήθηκε γύρω του, κι ενώ μας έλεγε ότι δεν έχει αποφασίσει πού θα πάει, κάποιος πετάχτηκε και του είπε: «… μακριά από θάλασσες και κότερα».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαμογέλασε και τότε έτερος συνομιλητής τού πέταξε ακόμη πιο φαρμακερή ατάκα: «… μακριά από τους π@@στηδες…» για να πάρει την απάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό: «Σωστά, μακριά από αυτούς, αλλά όχι με τη σεξιστική έννοια»!

Ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη και προχθές λοιπόν έδειξε ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του για όσους τον είχαν κατηγορήσει για τις διακοπές στο κότερο της Κατερίνας Παναγοπούλου.

«Ράβει κοστούμι» πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Κραταιότατος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ιστορικό και ιδρυτικό στέλεχός του, ετοιμάζεται για κυβερνητική θέση στο άμεσο ή… απώτερο μέλλον, όπως μας είπε ο ίδιος.

«… Θα γίνουν ωραία πράγματα. Να κάνετε υπομονή» δήλωσε στη στήλη, με απόλυτη σιγουριά ότι θα συνδράμει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μήπως η Φώφη Γεννηματά να ξαναδεί το θέμα τού ποιος ακριβώς είναι ο πραγματικός αντίπαλός της; Πάντως στη φάση αυτή ο Τσίπρας δεν φαίνεται να είναι.

Ο Μητσοτάκης όμως καθίσταται για το Κίνημα Αλλαγής αρκετά επικίνδυνος.

Μούσα του Μίκη με… ιστορία

vetta

Ανάμεσα στις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ (λιγοστές είναι η αλήθεια), που εμφανίστηκαν στη δεξίωση, ξεχωρίσαμε την τραγουδίστρια Καλλιόπη Βέττα (φωτό), η οποία εξελέγη βουλευτής Κοζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τραγουδίστρια, η οποία έχει ερμηνεύσει πολλάκις Μίκη Θεοδωράκη, ξεκίνησε την καριέρα της με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, αλλά καθιερώθηκε στο καλλιτεχνικό στερέωμα με τον εθνικό μας συνθέτη.

Από τα γυμνασιακά της χρόνια άρχισε να τραγουδάει με το συγκρότημα του αδελφού της (μουσικού και συνθέτη) Βαγγέλη Βέττα.

Η πιο γνωστή όμως μακρόχρονη συνεργασία της είναι αυτή με τον Μίκη Θεοδωράκη, καρπός της οποίας είναι η κυκλοφορία του βιβλίου-CD «Στους δρόμους του Μίκη, η Καλλιόπη Βέττα ερμηνεύει Θεοδωράκη» (2016) με τραγούδια και σε επιμέλεια του σπουδαίου μας συνθέτη.

Η βουλευτής Κοζάνης μπορεί να είναι «πρωτάκι» στη Βουλή, αλλά στο τραγούδι έχει γράψει ιστορία.

offer



{{-PCOUNT-}}37{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...