Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πόλεμος για τον επίδοξο ληστή!

❱❱ «Πυρά» ανάμεσα σε όσους καταδίκασαν το άγριο λιντσάρισμά του και εκείνους που απαντούν «καλά του έκαναν»!Διαδικτυακό πόλεμο χαρακωμάτων προκαλεί ο θάνατος του γνωστού ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλου ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιχείρησε να ληστέψει ένα κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, αλλά δέχθηκε άγρια επίθεση από τον ιδιοκτήτη του και ακόμη έναν άγνωστο. 

Το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά από τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις χρηστών, που έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Οι μεν κατηγορούν τον κοσμηματοπώλη και τον άγνωστο ότι ουσιαστικά λιντσάρισαν τον 33χρονο τοξικομανή, ενώ οι δε υποστηρίζουν ότι καλώς έπραξαν.

Στα δύο συγκλονιστικά βίντεο διακρίνεται ο γνωστός ακτιβιστής -εμφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών- να προσπαθεί να σπάσει τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος με έναν πυροσβεστήρα.

Κλοτσιές στο κεφάλι

Δεν τα καταφέρνει και προσπαθεί να σπάσει τη βιτρίνα. Ομως, δέχεται κλοτσιές στο κεφάλι από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και άλλο ένα πρόσωπο, και μάλιστα τα τζάμια σπάνε στο πρόσωπό του. Ο «εμφύλιος» συνεχίστηκε με άγνωστους να γράφουν τη λέξη «Δολοφόνε» στην είσοδο του κοσμηματοπωλείου και απειλητικά μηνύματα στους τοίχους της εισόδου του κτιρίου όπου βρίσκεται το γραφείο του δικηγόρου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, που ανέλαβε την υπεράσπιση του κοσμηματοπώλη. «Κωλόπαιδο» και «Ζακ 22/09» είναι γραμμένα στη μία πλευρά, ενώ στην άλλη έγραψαν «Χάρη, την πάτησες».

2 15

Ο πρώτος που έκανε γνωστή την ταυτότητα του νεκρού ήταν ο φίλος του Γρηγόρης Βαλλιανάτος γράφοντας στο facebook: «Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε (πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια (ναι, αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)… Η βασανισμένη, 4 5 f1 172008η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ’ αγαπάμε, Ζακ μου». Στη συνέχεια το ίντερνετ κατακλύστηκε από μηνύματα θλίψης για τον χαμό του γνωστού ακτιβιστή και, κυρίως, για την αγριότητα της σκηνής. Ανάμεσα στα μηνύματα ξεχωρίζει αυτό της Ελενας Ακρίτα: «Σ’ αγαπάω, Zac Kostopoulos, κι αυτό κανένας θάνατος δεν το αλλάζει. Ο Σνούπι σου έμεινε μόνος… Αχ, Ζακ μου…»

«33 χρονών, οροθετικός, ακτιβιστής για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας. Αντί να δικαστεί, λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου στο κέντρο της Αθήνας μετά από απόπειρα κλοπής. Γιατί κάποιες ζωές φαίνεται πως δεν λογίζονται ως αξιοβίωτες» έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Στο αντίπαλο όμως «στρατόπεδο» υπάρχουν φωνές υπέρ του κοσμηματοπώλη: «Τι θέλατε, να τον κεράσει και καφέ τον ληστή; Καλά του έκαναν!», «Οι πλούσιοι αριστεροί φίλοι του, που τώρα τον λυπούνται και φωνάζουν για τον καταστηματάρχη, γιατί δεν του έδιναν χρήματα να πάρει τη δόση του και το έριξε στις ληστείες;», γράφουν πολλοί στο διαδίκτυο!

Ο κοσμηματοπώλης συνελήφθη, ενώ αναζητείται από την Ασφάλεια ο δεύτερος άνδρας που διακρίνεται να δίνει πιο βίαια χτυπήματα. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή, από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

«Από τα σπασμένα γυαλιά»

«…προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής, στην προσπάθειά του να βγει, τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα, ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι, αφού βγήκε και ενώ είχαν ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού» δήλωσε ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος.

4 5 f3 4559999

Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκε και ένα μαχαίρι με αποτυπώματά του. Η αρχική πληροφορία που κινητοποίησε την Αστυνομία έκανε λόγο για άνδρα με μαχαίρι, ο οποίος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο με σκοπό τη ληστεία. Ο ιατροδικαστής που θα διενεργήσει τη νεκροτομή θα αποφανθεί αν ο θάνατος οφείλεται στα χτυπήματα στο κεφάλι, στην αιμορραγία ή σε κάτι άλλο.

4 5 f4 4560003

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

«ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ DRAG QUEEN OΡΟΘΕΤΙΚΗ ΤΣΟΥΛΑ» ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δραστήριος ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, drag queen με το ψευδώνυμο Zackie Oh, χρήστης ναρκωτικών αλλά και από τους πρώτους που μίλησαν ανοιχτά στην Ελλάδα για την οροθετικότητα ήταν ο 33χρονος Ζαχαρίας Κωστόπουλος ή Ζακ για τους φίλους του, που έχασε τη ζωή του όταν επιχείρησε να ληστέψει ένα κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια το μεσημέρι της Παρασκευής.

4 5 f5 zak1

«Είμαι 30 χρόνων, drag queen, ακτιβιστής. Είμαι οροθετικός, είμαι αδερφή. Ασχολούμαι ως ακτιβιστής κυρίως με αυτά τα θέματα, αλλά και με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά. Είμαι μια drag queen οροθετική τσούλα» ήταν τα λόγια με τα οποία είχε περιγράψει τον εαυτό του μιλώντας στο 3pointmagazine.gr τον Φεβρουάριο του 2017. Σε εκείνη τη συνέντευξη είχε αναφερθεί, επίσης, στον ρατσισμό που δεχόταν, καθώς αρκετές φορές είχε πέσει θύμα επιθέσεων από αγνώστους στον δρόμο: «Επίθεση σωματική είχα δεχτεί το 2012 και από ‘κει και πέρα στραβά βλέμματα, σχόλια, κράξιμο. Μπορεί να σου φωνάξουν ή να σου πουν κάτι στον δρόμο και αυτό είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο» είχε πει.

Ο 33χρονος ακτιβιστής γεννήθηκε στην Αμερική και μεγάλωσε στην Ελλάδα, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του με κάποια διαλείμματα:

«Σε ένα από τα πολλά βίντεο που θα βρείτε αναρτημένα λέει ότι γεννήθηκε στην Αμερική και οι γονείς του τον έφεραν σε ένα ελληνικό χωριό. Δεν το ξεπέρασε αυτό ποτέ» ανέφερε σχετικά ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, που τον γνώριζε καλά.

Παράλληλα, αρθρογραφούσε στο διαδίκτυο για το HIV, τη σεξουαλικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει πως έμαθε ότι ήταν φορέας του ιού όσο ήταν φαντάρος.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...