Τον σκότωσε επειδή ένιωθε ότι... απειλείται

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τον σκότωσε επειδή ένιωθε ότι... απειλείται

❱❱ Μετανιωμένος δήλωσε στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας ο καθ' ομολογίαν δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Σαρακίνη στη Ζάκυνθο, που είχε συγκλονίσει το νησί!

Αρχικά είχε ειπωθεί ότι κίνητρο του εγκλήματος ήταν μία παλιά βεντέτα μεταξύ της οικογένειας του θύματος και ενός κουμπάρου του, που επίσης δικάζεται επειδή δεν τον απέτρεψε.

Ομως, ο 36χρονος ιδιοκτήτης καφέ μπαρ ισχυρίστηκε ότι αυτό που όπλισε το χέρι του ήταν το γεγονός ότι ο Γιώργος Σαρακίνης είχε κάνει τη ζωή του μαρτύριο και απειλούσε τον ίδιο, τη γυναίκα και τα παιδιά του, επειδή στο παρελθόν η σύζυγός του διατηρούσε ερωτική σχέση με τον αδελφό του.

Μάλιστα, εξήγησε ότι μόλις έγινε γνωστή η σχέση του με τη μετέπειτα σύζυγό του, άρχισε να δέχεται απειλές από συγγενείς του θύματος, ακόμη και μέσα από τη φυλακή. Οταν συνειδητοποίησε ότι κινδύνευε, μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αυστραλία, απ' όπου όμως επέστρεψαν.

«Κάθε φορά που βρισκόμασταν ένιωθα απειλή...» ανέφερε χαρακτηριστικά. Το πρωί της δολοφονίας, στις 22 Αυγούστου του 2017, ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο βενζινάδικο του κουμπάρου του.

Βλέποντας τον 37χρονο επιχειρηματία να περνάει από μπροστά του με ένα μαύρο smart και να τον κοιτάζει προκλητικά, ένιωσε αγανάκτηση. Ενα τέταρτο αργότερα το θύμα ξαναπέρασε από το σημείο, με αποτέλεσμα ο δράστης να πάρει την καραμπίνα και να τον πυροβολήσει τουλάχιστον έξι φορές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ