Ερχονται πρόστιμα σε ανασφάλιστα ΙΧ

Οι διασταυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών και τα «ραβασάκια» της εφορίας το 2014.


Ηλεκτρονικό «κυνήγι» των ανασφάλιστων οχημάτων ξεκινά η κυβέρνηση  και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται σαρωτικές αλλαγές στο ισχύον καθεστώς.


«Μπλόκο» στα ανασφάλιστα οχήματα επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, με εκτεταμένες διασταυρώσεις και αποστολή ειδοποιητηρίων επιστολών στους ιδιοκτήτες τους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ θεσμοθετούνται αυστηρές ποινές και πρόστιμα.


Από τις αρχές του 2014 οι οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων θα λαμβάνουν «ραβασάκι» από την οικεία εφορία προκειμένου να βάλουν το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας το ποσό που τους αναλογεί, συν το τσουχτερό πρόστιμο που θα το συνοδεύει.


Για όσους αναρωτιούνται για το πώς θα τους βρουν, υπάρχει απάντηση:  σε κεντρική πλατφόρμα του υπουργείου Οικονομικών θα διασταυρώνονται ηλεκτρονικά μια σειρά λίστες, όπως η λίστα του ΥΠΟΙΚ με τους αριθμούς κυκλοφορίας που βρίσκονται σε ισχύ, η βάση δεδομένων του Επικουρικού Ταμείου (μεταξύ αυτών, και ανασφάλιστα οχήματα που τράκαραν), του υπουργείου Συγκοινωνιών και των ασφαλιστικών εταιριών.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΓΓΠΣ θα στείλει «ραβασάκια» και θα ζητά εντός οκτώ ημερών την ασφάλιση του οχήματος και την πληρωμή πρόστιμου 250 ευρώ. Αν οι κάτοχοι των οχημάτων δεν προσέρχονται οικειοθελώς, τότε το πρόστιμο θα είναι 500 ευρώ για Ι.Χ., 1.000 ευρώ για φορτηγά και 250 για μοτοσικλέτες.


Σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο εμπλακεί σε ατύχημα προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής, για τρία χρόνια.


Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί πως όλοι οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, εκτός και αν έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους στην εφορία και τα έχουν θέσει έτσι σε ακινησία.


Μέχρι σήμερα υπήρχαν πολλοί ανασφάλιστοι οι οποίοι δεν πλήρωναν πρόστιμο, αν και είχαν συλληφθεί από την Τροχαία!


ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ