Σιγοκαίει η οργή κατά Στουρνάρα

Νέες κινήσεις από βουλευτές μετά το «όχι» για το πετρέλαιο.

Κατάφερε να γίνει (δυσάρεστο) θέμα συζήτησης για την ελληνική κοινωνία ακόμη και αυτές τις εορταστικές ημέρες! Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η περίεργη επιμονή του οποίου στη διατήρηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει προκαλέσει θανάτους, βάζει μέσω αιθαλομίχλης τα… θεμέλια για τον καρκίνο του μέλλοντος και παγώνει χιλιάδες Ελληνες.


Βουλευτές της Ν.Δ. -και όχι μόνο- είναι εξοργισμένοι με τη στάση που τηρεί ο υπουργός Οικονομικών και μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους. Οι 41 βουλευτές της Ν.Δ. που είχαν υπογράψει παραμονή Χριστουγέννων την ερώτηση για μείωση του φόρου κατανάλωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιστρέψουν με νέες προτάσεις για τη μείωση του φόρου και πιθανότατα θα είναι περισσότεροι.


Στο μεταξύ την αντίδραση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων προκάλεσε η απόρριψη των προτάσεων για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με άρση του μέτρου εξίσωσης του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης. Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών «επικαλείται αορίστως το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, όταν έχει ψηφιστεί με τον Ν.3784/2009 η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται».


Η Ομοσπονδία θέτει επίσης ερωτήματα αναφορικά με τα αποτελέσματα της εξίσωσης των φόρων και συγκεκριμένα πόσο περιορίστηκε το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο θέρμανσης, πόσο αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα από την εξίσωση του ΕΦΚ, πόσο και με ποιες αποφάσεις περιορίστηκε το λαθρεμπόριο των ναυτιλιακών καυσίμων κ.ά. «Η άρση της απόφασης για την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα δώσει -έστω και καθυστερημένα- τη δυνατότητα σε πολλά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης» καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ