Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Τα νέα (μαγικά) κόλπα που σκαρφίζονται οι κλέφτες

Πλασιέ τροφίμων και χυμών με αναισθητικό, υπάλληλοι της… ΔΕΗ, καλοντυμένοι πωλητές και η ψεύτικη… πλημμύρα στο κατώφλι!

Ιδιοφυείς απατεώνες, που έχουν ξεχάσει τα… παραδοσιακά «κόλπα» και χρησιμοποιούν πλέον πιο εξελιγμένες μεθόδους, έχουν αναβαθμίσει πλέον τις «επιχειρησιακές» τακτικές τους, καθώς έχουν εφεύρει νέους τρόπους για να πιάνουν στον ύπνο τα θύματά τους. Ακόμη και οι πολύπειροι αστυνομικοί μένουν έκπληκτοι από τα «μαγικά» που εφευρίσκουν οι απατεώνες προκειμένου να μπορούν να ξαφρίζουν ανυποψίαστους πολίτες που πέφτουν στα δίχτυα τους.
Πλασιέ τροφίμων και χυμών εμποτισμένων με αναισθητικό, δήθεν υπάλληλοι της ΔΕΗ που κάνουν έλεγχο στην εγκατάσταση του σπιτιού, ακόμα και τεχνητή… πλημμύρα χρησιμοποιούν οι κλέφτες για να καταφέρουν να βάλουν στο χέρι το πενιχρό πλέον κομπόδεμα των Ελλήνων πολιτών!


Χυμοί με αναισθητικό


Η τελευταία «μόδα» στην κλοπή έχει αφήσει άφωνους τους αστυνομικούς, καθώς η ευρηματικότητα των απατεώνων έχει ξεπεράσει ακόμη και τη φαντασία του πλέον ευφάνταστου συγγραφέα. Τις τελευταίες εβδομάδες, δύο γυναίκες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πολιτών σε Βόλο και Κατερίνη, καθώς εμφανίζονται σε ανυποψίαστα θύματα ως πλασιέ νέου χυμού, τον οποίο μάλιστα προσφέρουν δωρεάν προς δοκιμή στα υποψήφια θύματά τους!


Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τέσσερα περιστατικά στο αστυνομικό δελτίο σε Βόλο και Κατερίνη, όπου δύο καλοντυμένες νεαρές κοπέλες, που μιλούν καλά ελληνικά, σταματούν ανυποψίαστους πολίτες έξω από τα σπίτια τους και τους ζητούν να δοκιμάσουν τον νέο χυμό που λανσάρουν στην αγορά.


Χαρακτηριστικό το περιστατικό στον Βόλο, όπου πριν από τρεις ημέρες πλησίασαν μια γυναίκα 70 ετών που ήταν έτοιμη να μπει στο σπίτι της. Οι δύο κοπέλες την πλησίασαν και της πρόσφεραν τον χυμό, «εμπλουτισμένο» βέβαια με αναισθητικό. Η ανυποψίαστη γερόντισσα τον ήπιε και με το που μπήκε στο σπίτι της σωριάστηκε ανήμπορη στο δάπεδο. Οι δράστριες μπήκαν με την άνεσή τους στο φτωχικό της 70χρονης και αφού το έκαναν άνω κάτω, βρήκαν 500 ευρώ τα οποία είχε για μια ώρα ανάγκης, τα άρπαξαν και εξαφανίστηκαν.


Πάλι στον Βόλο, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι έβαλε στο εσωτερικό του σπιτιού του τις δύο νεαρές και βέβαια δοκίμασε τον χυμό με το αναισθητικό. Οταν το ζευγάρι συνήλθε από τη νάρκη, το σπίτι ήταν άνω κάτω, οι οικονομίες (700 ευρώ) είχαν κάνει φτερά, ενώ οι δύο νεαρές πλασιέ είχαν εξαφανιστεί.


Παρόμοια περιστατικά έχει καταγράψει η Αστυνομία και στην Κατερίνη.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», παρόμοιο περιστατικό με έναν ηλικιωμένο σημειώθηκε πριν από μιάμιση εβδομάδα στην περιοχή της Μάνδρας, με δύο νεαρές που του πρόσφεραν να δοκιμάσει τον νέο… χυμό με αναισθητικό. Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη σημάνει συναγερμός και πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό των δύο σατανικών γυναικών.


Πλασιέ για ίντερνετ…


Μετά τις διαφημίστριες των χυμών με… αναισθητικό, τον τελευταίο μήνα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε περιοχές της Αττικής και πλασιέ φθηνού… ίντερνετ. Δύο άνδρες νεαρής ηλικίας εμφανίζονται ως πλασιέ για φθηνά πακέτα ίντερνετ και μάλιστα λένε πως μπορούν να κάνουν ακόμη και επίδειξη των δυνατοτήτων του φθηνού και γρήγορου διαδικτύου. Βέβαια, όταν μπαίνουν στο σπίτι, ο ένας κάνει την επίδειξη στον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη του υπολογιστή και ο άλλος ξαφρίζει χρήματα και αντικείμενα αξίας.


Συγκεκριμένα, στους Αγίους Θεοδώρους έπεσε θύμα ένας νεαρός που «τσίμπησε» το δόλωμα και άνοιξε το σπίτι του στους δύο καλοντυμένους πλασιέ που όταν πλέον έφυγαν, αφού πρώτα του είχαν αφήσει το… τηλέφωνό τους για να επικοινωνήσει ώστε να μπει σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα, διαπίστωσε πως έλειπαν από το σπίτι ένα λάπτοπ και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.


Η επόμενη εμφάνιση των δύο «πλασιέ» έγινε στην περιοχή της Αυλίδας, όπου μπήκαν στο σπίτι μιας 50χρονης γυναίκας, με το πρόσχημα πως εκτός από το ίντερνετ, θα έχει και φθηνό τηλέφωνο με απεριόριστες κλήσεις σε όλα τα δίκτυα. Βέβαια, κατάφεραν να αρπάξουν το ποσό των 400 ευρώ, που είχε η ανυποψίαστη γυναίκα πάνω στο τραπέζι, προκειμένου να πληρώσει λογαριασμούς, ανάμεσά τους και αυτόν του τηλεφώνου!


Τεχνητή… πλημμύρα!


Το κόλπο είναι παλιό, πλην όμως το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως κάποιοι επιτήδειοι το ανέσυραν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και ήδη το χρησιμοποιούν. Η τεχνητή πλημμύρα δεν είναι τίποτε άλλο από τη ρίψη νερού κάτω από την πόρτα του διαμερίσματος του ανυποψίαστου θύματος, το οποίο νομίζει πως πλημμυρίζει το σπίτι του. Οι κακοποιοί, εφοδιασμένοι με ένα μπουκάλι νερό, ρίχνουν κάτω από την πόρτα του διαμερίσματος το περιεχόμενο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει η είσοδος. Οταν ο ιδιοκτήτης ανοίγει έντρομος την πόρτα του σπιτιού του, δεν έρχεται αντιμέτωπος με… βροχή, αλλά με τα όπλα των κακοποιών, οι οποίοι τον σπρώχνουν στο εσωτερικό του διαμερίσματος και τον ληστεύουν. Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί στην Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές του Βύρωνα και της Γλυφάδας.


Προσοχή στους… τεχνικούς


Ενας σωματώδης νεαρός κάνει «δουλειές» στα δυτικά προάστια, κολλώντας ειδοποιητήρια σε σπίτια πως πέρασε ο τεχνικός έλεγχος για το ρεύμα, καθώς έχει διαπιστωθεί «διαρροή στο ρολόι της ΔΕΗ», όπως αναφέρει στα χαρακτηριστικά σημειώματα που αφήνει. Την επόμενη ημέρα, ο άγνωστος εμφανίζεται στο σπίτι του θύματός του λέγοντας στον ιδιοκτήτη πως έχει έρθει για τον έλεγχο, καθώς διαπιστώνεται διαρροή ρεύματος, και ζητεί να δει και τον πινάκα του ηλεκτρικού στο εσωτερικό του οικήματος.


Φυσικά, ο άγνωστος είναι πολύ… ελαφροχέρης, καθώς καταφέρνει χωρίς να γίνει αντιληπτός να ξαφρίζει χρήματα και κοσμήματα, αφού οι ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του στον πίνακα του ηλεκτρικού με την ησυχία του, ώστε να γλιτώσουν τη διαρροή ρεύματος, άρα και τον «φουσκωμένο» λογαριασμό! Βέβαια, σύντομα τα θύματα διαπιστώνουν πως ο «τεχνικός» όχι μόνο δεν έχει ηλεκτρολογικές γνώσεις, αλλά είναι ένας κοινός κλέφτης που έβαλε «χέρι» στο υστέρημά τους.


Μέχρι στιγμής, εδώ και δύο μήνες έχουν καταγραφεί τέσσερις κλοπές από τον «ελαφροχέρη» τεχνικό σε πολλές περιοχές των δυτικών προαστίων της Αθήνας. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ύφεση στη δράση του, με το γεγονός αυτό να δυσκολεύει τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς όσο πιο συχνές είναι οι εμφανίσεις του τόσο περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του αφήνει πίσω του…


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...