Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Απόδραση στην «ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του σκι»

Το Chamonix στη Γαλλία για όσους λατρεύουν τις αριστοκρατικές Αλπεις φαντάζει ως ο ιδανικός προορισμός.


Ο Ιανουάριος είναι ο ιδανικός μήνας να επισκεφτείτε την αιώνια «ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του σκι». Οι πλαγιές είναι χιονισμένες από τα Χριστούγεννα έως και τον Μάρτιο. Από τα μέσα έως και τα τέλη Ιανουαρίου όμως θεωρείται η ιδανική περίοδος για σκι δίχως συνωστισμούς, παράλληλα με ποιοτικό socializing στις πίστες αλλά και εκτός. Ο λόγος για το Chamonix στη Γαλλία, το οποίο είναι πραγματική πρόκληση για τους δεινούς σκιέρ προσφέροντας πολλές εναλλακτικές πορείες και διαφόρων επιπέδων πίστες για σκι.


Εκτός από το χειμερινό σκι, υπάρχει πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως αναρρίχηση και πεζοπορία από απλά μονοπάτια και λόφους έως συναρπαστικά επικίνδυνες παγωμένες πλαγιές για πεπειραμένους αλπικούς περιπατητές. Ο περίφημος γύρος του Mont Blanc προσελκύει κάθε χρόνο τους πιο ενθουσιώδεις του είδους και οδηγεί στην πιο ψηλή κορυφή των Αλπεων. Οι λάτρεις της ορειβασίας θα ανακαλύψουν συνολικά επτά περιοχές αναρρίχησης, η καθεμία με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας.


Το Chamonix είναι ιδανικό επίσης και για ποδηλάτες βουνού, με μια ιδιαίτερα δημοφιλή διαδρομή που οδηγεί στο κέντρο του θερέτρου ξεκινώντας την κατάβαση από τον σταθμό του τελεφερίκ Planpraz. Ωστόσο, για όλους εσάς που θέλετε να απολαύσετε τον καθαρό αέρα των Αλπεων με τα πόδια σας σταθερά στο έδαφος, υπάρχουν μία ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, αρκετά γήπεδα τένις, ένα αξιόλογο αλπικό μουσείο, θέατρο και χώρος bowling που ολοκληρώνουν την εντυπωσιακή σειρά εγκαταστάσεων και παροχών στη διάθεση των επισκεπτών.


Πού θα μείνετε


Auberge du Bois


Το αγαπημένο μου ξενοδοχείο ονομάζεται «Auberge du Bois» και θα το λατρέψετε σίγουρα. Πρόκειται για ένα παραδεισένιο σαλέ με θέα στην κοιλάδα του Chamonix και στο βουνό Mont Blanc, ένα φιλόξενο, ζεστό ξενοδοχείο με δώδεκα δωμάτια και spa. Ο Denis Carrier -σεφ του ξενοδοχείου και ιδιοκτήτης- σας επιφυλάσσει μια μοναδική διαμονή με υπέροχες γαστρονομικές εκπλήξεις. Στην κουζίνα του παρασκευάζονται τα πάντα με τοπικά προϊόντα εποχής που καλλιεργούνται στον βιολογικό λαχανόκηπο του ξενοδοχείου. Δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης του Chamonix και πέντε λεπτά από το lift Brévent Flégère, το ξενοδοχείο «Auberge du Bois» θα σας καλωσορίσει για μια χαλαρή διαμονή με γκουρμέ στιγμές σε ένα από τα πιο επιβλητικά πανοράματα της Ευρώπης.


Les Balcons du Savoy


Ενα ξενοδοχείο chalet σε στιλ Savoyarde σε πολύ μικρή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο της πόλης και εκπληκτική θέα νότια του βουνού. Η διακόσμηση είναι παραδοσιακή, αλλά οι χώροι άνετοι και ευρύχωροι. Προσφέρει χαμάμ και μεγάλη εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.


Jeu de Paume


Ιδανικό για παρέες και οικογένειες, το «Jeu De Paume» βρίσκεται ψηλά στην κοιλάδα του Chamonix και έχει υπέροχη θέα από σχεδόν όλα από τα 23 δωμάτιά του. Συνδυάζει τη ζεστή ατμόσφαιρα ενός μεγαλόπρεπου chalet με τις ανέσεις και παροχές ενός καλού τετράστερου ξενοδοχείου. Σε πέντε λεπτά από το ξενοδοχείο βρίσκεται η πιο αριστοκρατική περιοχή για σκι των Αλπεων Les grands montets στα 3.300 μέτρα. Μικροί και μεγάλοι μπορείτε εκεί να απολαύσετε υπέροχο σκι και après ski διασκέδαση. Πίσω στο ξενοδοχείο, το όλο στιλ είναι chalet με ξύλινους εσωτερικούς χώρους, ένα κεντρικό τζάκι και κλασικά έπιπλα. Το «Chalet Emmanuelle» είναι ιδανικό για οικογένειες ή ομάδα φίλων και βρίσκεται δίπλα στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου όπου μπορεί να φιλοξενήσει έξι άτομα σε δύο ορόφους. Το εστιατόριο Rosebud θεωρείται από τα καλύτερα της περιοχής με εξαίσια εκλεπτυσμένη γαλλική κουζίνα.


Πού θα φάτε


Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπου και αν γευματίσετε θα μείνετε ευχαριστημένοι. Η όρεξη ανοίγει πάντα στο βουνό, ιδιαίτερα τον χειμώνα έπειτα από ανάβαση σε υψόμετρο και σωματική άσκηση. Προετοιμαστείτε για λουκούλλεια γεύματα με αρνάκι, πάπια και άλλα κρεατικά, αλλά και ψάρια λίμνης και θαλασσινά.


La Cabane des Praz


Καταπληκτικό μέρος για δείπνο αλλά και μεσημεριανό στην εξωτερική βεράντα του με θέα στο Mont Blanc είναι το La Cabane des Praz, ίσως ο πιο στιλάτος χώρος με εξαιρετική σύγχρονη γαλλική κουζίνα. Στο ηλιόλουστο μπαλκόνι του μπορείτε να συναντήστε φίλους και οικογένεια για ένα απογευματινό τσάι ή να απολαύσετε την αληθινά μαγευτική θέα συντροφιά με ένα ποτήρι γλυκό κρασί για να αντιμετωπίσετε το κρύο.


Restaurant Atmosphere: Ιδανικό για après ski δείπνο, το εστιατόριο Atmosphère βρίσκεται στην καρδιά της πόλης σε ένα πολύ χαριτωμένο κτίριο με υπέροχα μπαλκόνια όπου σερβίρονται προσεγμένα τοπικά πιάτα, όπως fondue από τυριά, raclette, pierrade, πολύ νόστιμα θαλασσινά και κρεατικά.


La Maison Carrier


Εδώ θα φάτε δικά τους καπνισμένα αλλαντικά και καλό comfort food σε ένα πολύ φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον που το περιβάλλει ένας καταπράσινος κήπος, όπου την άνοιξη μπορείς να περάσεις ώρες ολόκληρες απολαμβάνοντας την καλοκαιρία.


Albert 1er


Γαστρονομικό σημείο αναφοράς στην περιοχή, όπου σερβίρεται ίσως η πιο εκλεπτυσμένη κουζίνα, αποτελεί το Albert 1er μέσα στο εξίσου καλό ξενοδοχείο «Hameau Albert». Ο σεφ υλοποιεί κλασικές συνταγές με φινέτσα, λεπτότητα και πολύ καλά διαλεγμένα υλικά. Επίσης η ζαχαροπλαστική του φημίζεται και οι χώροι του εστιατορίου αλλά και του ξενοδοχείου είναι ιδιαίτερα ευχάριστοι με μία σύγχρονη πινελιά, που δίνει μια φρεσκάδα στη διαμονή σας.


Editor’s tips:


Στο Chamonix παίζει ρόλο ο καλός προγραμματισμός. Στα εστιατόρια κάντε πάντα κράτηση ακόμα και για το μεσημεριανό σας πάνω στις πίστες.


Από το Chamonix μόλις 20 λεπτά με τρένο μπορείτε να επισκεφτείτε τα παγωμένα σπήλαια στο Mer de Glace και το μικρό μουσείο φυσικής ιστορίας.


Επισκεφτείτε το ξενοδοχείο «Hameau Albert 1er», το οποίο βρίσκεται μέσα σε καταπράσινους κήπους και αδράξτε την ευκαιρία, εκτός από ένα εκλεπτυσμένο γεύμα, να περάσετε μία ημέρα στις σάλες ευεξίας του. Το spa ειδικεύεται σε θεραπείες και προϊόντα που προέρχονται από την Παριζιάνα γκουρού ομορφιά Anne Semonin. Δοκιμάστε τη θεραπεία jet lag – είναι από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές που έχω ποτέ δοκιμάσει για άμεση αναζωογόνηση της επιδερμίδας και ας μην υποφέρετε από jet lag.


Ενα από τα καλύτερα spa βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Les Ainglons». Είναι 300 τετραγωνικά μέτρα και εδώ και σαράντα χρόνια φημίζεται για τη θαλασσοθεραπεία του και τα διάφορα μασάζ του. Το spa αυτό προσπαθεί αν μυήσει όλη την οικογένεια στην καλή ζωή προσφέροντας ειδικά διαμορφωμένες μικρής διάρκειας περιποιήσεις για την πρώτη εμπειρία spa ή μασάζ για τα παιδιά σας.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...