Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ερωτας «μέθυσε» τον Μπουτάρη

Η γοητευτική ξανθιά (πρώην χορεύτρια) που τον «απήγαγε» στην Αυστρία την Πρωτοχρονιά.


Εξομολόγηση ψυχής για τη γυναίκα που άλλαξε τη ζωή του και έκανε πάλι την καρδιά του να σκιρτήσει από έρωτα. Μπορεί σε πρόσφατη ομιλία του, στο πλαίσιο της TEDx Academy, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης να αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στη νέα του σύντροφο, που βρισκόταν μάλιστα στο κοινό και τον παρακολουθούσε, ωστόσο δεν αποκάλυψε περισσότερα πράγματα για την ταυτότητά της.


Η «Εspresso» πάντως έμαθε ποια είναι η γοητευτική Αυστριακή -πρώην χορεύτρια- που έκανε τον Γιάννη Μπουτάρη να βγει από το πένθος του χαμού της γυναίκας της ζωής του, της συζύγου του Αθηνάς. Το ζευγάρι μάλιστα άλλαξε φέτος μαζί τον χρόνο στην χιονισμένη Αυστρία κάνοντας τους Θεσσαλονικείς να… ψάχνουν τον δήμαρχό τους!


Η δραστήρια γυναίκα μπήκε στη ζωή του το 2009, δύο χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας του, και έφερε ξανά το χαμόγελο στα χείλη του. Πρόκειται για την Γκαμπριέλα Σάινερ, την Αυστριακή που άφησε τον χορό και την πατρίδα της για να αναζητήσει «ένα τοπίο πιο γαλανό, μια χώρα πιο ηλιόλουστη». Ετσι τα βήματά της την έφεραν στην Ελλάδα, όπου από το 2000 είναι επικεφαλής του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση στην περιοχή των ελληνικών συνόρων με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, που έχει ως στόχο να καταστήσει τις Πρέσπες τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών.


Η 57χρονη πανέμορφη, ξανθιά, δυναμική γυναίκα επισκέφτηκε τις Πρέσπες προκειμένου να μείνει για έξι μήνες και να βάλει τις σκέψεις της σε τάξη, όμως η περιοχή τη μάγεψε και σήμερα έχει εκεί το δικό της σπίτι. Φέτος μάλιστα ο Γιάννης Μπουτάρης άλλαξε τον χρόνο μαζί της στην Αυστρία και όχι στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους δημότες του. Η σύντροφός της τον «απήγαγε» για ένα ταξιδάκι αναψυχής στην παγωμένη πατρίδα της.


Πριν την κερδίσουν το τοπίο των λιμνών και οι άνθρωποι, η Σάινερ εργάστηκε στην Αθήνα, σε γραφείο μετάκλησης ξένων καλλιτεχνών. Συνεργάστηκε επίσης με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στη Θεσσαλονίκη, όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία.


Στη συγκεκριμένη από καρδιάς εξομολόγηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, με την οποία αποκάλυψε το νέο του ξεκίνημα, ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη σύζυγό του που έφυγε από τη ζωή το 2007, αλλά και στον φόβο της μοναξιάς που τον οδήγησε στην απόφαση να ανοίξει χώρο για μια νέα γυναίκα στη ζωή του. «Οταν χάνεις ένα σύντροφο ζωής -50 χρόνια ήμασταν μαζί- η μοναξιά σε τρομάζει. Οταν γυρίζεις στο σπίτι το βράδυ κι εσύ ανάβεις τα φώτα, δεν έχει φως, αυτό είναι δύσκολο πράγμα και σε τρομάζει, σε φοβίζει πώς θα πάει παρακάτω» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι των ευχάριστων, αλλά και δυσάρεστων αναμνήσεων που σημάδεψαν τα περασμένα χρόνια.


Μπροστά στον φόβο της μοναξιάς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πήρε την απόφαση να αναζητήσει νέα σύντροφο. «Υστερα από δύο χρόνια πένθους είπα “δεν γίνεται άλλο, πρέπει να αναζητήσω άλλη σύντροφο” και φυσικά φοβόμουν. Τι φοβόμουν; Καταρχήν την απόρριψη. Ημουν γέρος. Στα 70 σου δεν βρίσκεις εύκολα σύντροφο κι επιπλέον δεν είχα παραιτηθεί κι απ’ την ερωτική διάθεση» εξομολογήθηκε, κάνοντας το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα, ενώ συνέχισε τις αποκαλύψεις.


«Επεισα τον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να ψάξω αντικατάσταση. Αγωνία, φόβος, αναζήτηση, απογοητεύσεις τερατώδεις, ώσπου τελικά είναι στην αίθουσα αυτή -και την ευχαριστώ που είναι-, βρήκα την καινούργια σύντροφό μου. Και της χαμογελάω πάλι κι έχω την εντύπωση σίγουρα ότι και η Αθηνά χαμογελάει και η άλλη χαμογελάει».


Λόγια ψυχής για την Αθηνά που «έφυγε»


Στην ομιλία του ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε εκτενώς στη σύζυγό του που έφυγε από τη ζωή το 2007, ύστερα από πενταετή μάχη με τον καρκίνο. Οπως είπε, την είχε ερωτευτεί στα 14 του, ενώ δύο χρόνια μετά κατάφεραν να είναι μαζί. Το 1964 παντρεύτηκαν και απέκτησαν τρία παιδιά, ενώ κάποια στιγμή πήραν την απόφαση να χωρίσουν προκειμένου να μη χαλάσουν τη σχέση τους.


Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης την πλησίασε ξανά. «Μετά τον χωρισμό είχα μπει σε φάση αλκοολισμού. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 της είπα “δεν μπορώ χωρίς εσένα, πρέπει να ξανασμίξουμε”» εξομολογήθηκε, ενώ τόνισε πόσο τολμηρή ήταν αυτή η κίνηση, εφόσον εκείνη ήταν ήδη τρία χρόνια σε σχέση με έναν άλλον άντρα. Τελικά το ζευγάρι έσμιξε ξανά, μέχρι και το 2007, οπότε η Αθηνά «έφυγε».


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ – ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...