Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Χόλιγουντ στην… κιβωτό του Νώε

«Στροφή» των κινηματογραφικών παραγωγών το 2014 σε ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου.

Ξεχάστε τους παιδικούς υπερήρωες και τα ζόμπι στη μεγάλη οθόνη. Οι κινηματογραφικοί παραγωγοί φαίνεται ότι έπαθαν «επιφοίτηση» και πλέον οι καλύτεροί τους φίλοι είναι οι ιερείς, οι πάστορες και οι ευαγγελιστές! Το 2014 θα είναι αναμφίβολα η χρόνια των θρησκευτικών ταινιών, αφού ο Σούπερμαν παραχώρησε τα «κοντινά» του στον Νώε και η Κατγούμαν στην Παναγία.


«Για πολλά χρόνια το Χόλιγουντ προσπαθούσε να προσελκύσει συγκεκριμένες ομάδες θεατών, όπως οι φεμινίστριες ή οι περιβαλλοντολόγοι. Τελικά συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν 91.000.000 χριστιανοί στην Αμερική. Και κατάλαβε ότι θα κάνει χρυσές δουλειές αν τους πάρει στα σοβαρά!» σχολίασε ο κινηματογραφικός παραγωγός Φιλ Κουκ, επισημαίνοντας ότι η ξαφνική «επιφοίτηση» του Χόλιγουντ δεν έχει πνευματική αλλά οικονομική βάση.


Πρώτη θα κάνει πρεμιέρα μέσα στον Μάρτιο η ταινία στην οποία το κοινό θα απολαύσει τον Ράσελ Κρόου ως Νώε. Με βάση τις περιγραφές της Βίβλου, ο Κρόου θα επιχειρήσει να σώσει την ανθρωπότητα από τη μεγάλη πλημμύρα κατασκευάζοντας μια κιβωτό. «Το τέλος του κόσμου είναι μονάχα η αρχή» είναι το μότο της ταινίας «Noah», η παραγωγή της οποίας στοίχισε 115.000.000 ευρώ και θα αποζημιώσει σίγουρα τους λάτρεις των οπτικών εφέ. Στο πλευρό του Ράσελ Κρόου θα βρίσκεται η Εμα Γουάτσον που υποδύεται την υιοθετημένη κόρη του, αλλά και ο Αντονι Χόπκινς στον ρόλο του Μαθουσάλα. Οσο για την κιβωτό, οι άνθρωποι της παραγωγής αποκαλύπτουν ότι σχεδιάστηκε στο Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης.


Τον «Noah» θα διαδεχτεί η ταινία «Exodus» του Ρίντλεϊ Σκοτ. Σκηνές από την αρχαία Αίγυπτο ανακατασκευάστηκαν στη νότια Ισπανία για τα γυρίσματα της υπερπαραγωγής, στην οποία ο Κρίστιαν Μπέιλ υποδύεται τον Μωυσή, ενώ η Σιγκούρνι Γουίβερ τη σύζυγο του Φαραώ. Στη ζωή του Μωυσή είναι αφιερωμένη και η νέα ταινία του πολυβραβευμένου Ανγκ Λι, «Gods and Kings». Ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία, πέρα από το γεγονός ότι την εν λόγω ταινία έχασε μέσα από τα χέρια του ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, καθώς φαίνεται ότι όλοι οι καταξιωμένοι σκηνοθέτες δίνουν μάχη για μία θρησκευτική υπερπαραγωγή.


Τη ζωή του Ιησού θα επιχειρήσει να παρουσιάσει εκ νέου μέσα στο 2014 ο Αμερικανός σκηνοθέτης Κρίστοφερ Σπένσερ στην ταινία «Son of God», με τον Πορτογάλο Ντιόγκο Μοργκάντο στον ρόλο του Χριστού, ενώ είναι έτοιμη και η πρώτη ταινία για τη ζωή της Παναγίας με τίτλο «Mary – The Mother of Christ», με τη 16χρονη Ισραηλινή ηθοποιό Οντέγια Ρας στον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Πρόκειται για μία περίοδο της ζωής της Παρθένου Μαρίας, του Ιωσήφ και του Ιησού που δεν έχει προβληθεί ξανά στη μεγάλη οθόνη. Υπό τον τρόμο του βασιλιά Ηρώδη και αντιμέτωποι με όλες τις αντιξοότητες προσπαθούν να επιβιώσουν ως νέοι γονείς σε μία από τις πιο σκληρές στιγμές της θρησκευτικής ιστορίας» αναφέρει η σύνοψη της ταινίας, η οποία υπόσχεται έντονη δράση και δεν αφήνει χώρο για… άπιστους Θωμάδες.


Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Γουίλ Σμιθ ετοιμάζει ταινία βασισμένη στην ιστορία του Κάιν και του Αβελ, ενώ φημολογείται ότι ο Μπραντ Πιτ σχεδιάζει να υποδυθεί τον Πόντιο Πιλάτο σε άλλο κινηματογραφικό πρότζεκτ. Οσο για τη μικρή οθόνη, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από το θρησκευτικό ρεύμα. Την περσινή χρονιά η μίνι τηλεοπτική σειρά «Bible» στο History Channel καθήλωσε πάνω από 11.400.000 τηλεθεατές στους δέκτες τους και έγινε η σειρά με την υψηλότερη τηλεθέαση σε αμερικανικό συνδρομητικό κανάλι.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...