Χειμερινές εκπτώσεις έως και 60% (από Δευτέρα) στα εμπορικά καταστήματα!

Ακόμη και με 60% κάτω από τις κανονικές τιμές θα υποδεχτούν το κοινό την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου τα καταστήματα σε όλη τη χώρα, λόγω των χειμερινών εκπτώσεων!

Ακόμη και με 60% κάτω από τις κανονικές τιμές θα υποδεχτούν το κοινό την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου τα καταστήματα σε όλη τη χώρα, λόγω των χειμερινών εκπτώσεων!


Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ πριν από λίγες ημέρες η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε ειδική εγκύκλιο προς τους εμπόρους, με στόχο την ενημέρωση αλλά και την προστασία των καταναλωτών.


Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων θα πρέπει να προσέξουν τις αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων τους, καθώς είναι απαραίτητη η ύπαρξη διπλής τιμής, της παλαιάς και της νέας (εκπτωτικής) τιμής των προϊόντων. Η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης επιτρέπεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Σημειώνεται ότι για τους παραβάτες προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.


Παράλληλα, η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι επιτρέπονται οι προσφορές για 30 ημέρες πριν από τις εκπτώσεις, έτσι ώστε να λειτουργήσουν εισαγωγικά ως «προπομπός» της κύριας περιόδου των τακτικών εκπτώσεων. Τέλος, η συνομοσπονδία διευκρινίζει για τη λειτουργία των καταστημάτων ότι όλα τα εμπορικά καταστήματα χωρίς κανέναν περιορισμό, θα μπορούν να ανοίξουν, προαιρετικά, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ