Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Απαγωγή γεμάτη γρίφους!

Το θρίλερ-εξπρές με τον γνωστό επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκο.

«Είσαι μόνος σου πλέον… Αργά ή γρήγορα θα φτάσει η Αστυνομία κοντά σου, οι υπόλοιποι ήδη προσπαθούν να διαφύγουν… Ενα μόνο σου μένει να κάνεις, να με απελευθερώσεις και να πάμε μαζί να παραδοθείς, για να μην πεθάνεις μέσα στις φυλακές».


Με αυτά τα λόγια ο γνωστός βιομήχανος αρτοσκευασμάτων Εμμανουήλ Καραμολέγκος κατάφερε να πείσει τον έναν από τους δράστες της απαγωγής (με τους πολλούς γρίφους) να πάνε μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας. Ηδη ο 37χρονος Μολδαβός είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται τη γιγαντιαία κινητοποίηση της Ασφάλειας και είχε καταλάβει ότι ο εντοπισμός του ήταν θέμα χρόνου.


Ετσι, ο δεσμοφύλακας του γνωστού βιομηχάνου, που στο πρόσφατο παρελθόν εργαζόταν στην επιχείρησή του, έβγαλε την κουκούλα από το κεφάλι του κ. Καραμολέγκου, βγήκαν μαζί στον δρόμο και έκαναν οτοστόπ με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας.
Εκπληκτοι οι αστυνομικοί άκουσαν τον 57χρονο επιχειρηματία να τους λέει «είμαι ο Καραμολέγκος και ο κύριος πίσω μου είναι ο απαγωγέας μου. Ηλθε να παραδοθεί».


Αμέσως ο Μολδαβός άφησε στο γραφείο του αστυνομικού μια χειροβομβίδα και ένα πιστόλι. Ηταν τα όπλα με τα οποία κρατούσε όμηρο τον γνωστό βιομήχανο. Στη συνέχεια ο απαγωγέας μίλησε στους αστυνομικούς: «Οι συνεργοί μου κινούνται με ταξί, που έχει αριθμό … στα όρια της Κερατέας με τα Καλύβια και μιλούν εν κινήσει από το κινητό με την οικογένεια του κ. Μανώλη (σ.σ.: εννοεί τον βιομήχανο), ώστε να μην τους πιάνουν τα μηχανήματα της Αστυνομίας».


Περιπολικά του τμήματος, της Αμεσης Δράσης και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισαν αμέσως να αναζητούν το ταξί, το οποίο εντόπισαν στην πρώτη είσοδο της Αττικής Οδού προς Κερατέα. Το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον οδηγό, που είναι και αυτός Μολδαβός, ενώ διαφεύγει ένας Αλβανός συνεργός τους που αναζητείται.
Ενα μηχανάκι delivery πεταμένο στη μέση του οδοστρώματος ήταν το τέχνασμα των απαγωγέων για να κάνουν τον 57χρονο βιομήχανο να σταματήσει το αυτοκίνητό του!


Ηταν 11.00 το βράδυ της Τρίτης, όταν ο Εμμανουήλ Καραμολέγκος έφυγε από τη βιομηχανία του στο Κορωπί για το σπίτι του στην περιοχή της Πεντέλης. Οι δράστες τον παρακολουθούσαν και μόλις ο επιχειρηματίας έστριψε στην οδό Κλεισθένους στον Γέρακα και είδε το πεσμένο μηχανάκι, βγήκε από το Ι.Χ. για να δει τι συμβαίνει. Οι κακοποιοί τον ακινητοποίησαν με όπλα στα χέρια και τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ του Ι.Χ. του. Επί 12 ώρες ο έντρομος επιχειρηματίας βρισκόταν κλεισμένος στο πορτμπαγκάζ, ώσπου τον κατέβασαν σε ένα ερημικό σπίτι κάπου στα Καλύβια, με φύλακα τον 37χρονο Μολδαβό.


Μετά τα μεσάνυχτα, και ενώ ο πατέρας του δεν είχε δώσει σημεία ζωής, ο γιος του κ. Καραμολέγκου άρχισε να τον ψάχνει στη διαδρομή που συνήθως ακολουθεί, για να βρεθεί μπροστά σε αστυνομικούς που είχαν ειδοποιηθεί από περίοικους για την απαγωγή. Εντρομος αναγνώρισε τα γυαλιά του πατέρα του που είχαν πέσει στον δρόμο.


Το πρωί της Τετάρτης οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένεια του βιομηχάνου και ζήτησαν λύτρα ύψους 2.000.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Ευτυχώς για τον Εμμανουήλ Καραμολέγκο, η τελευταία πράξη του θρίλερ παίχτηκε με την παράδοση του δεσμοφύλακά του…


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ – Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ



Στο επαγγελματικό του περιβάλλον οι έρευνες για τον «εγκέφαλο»


Στο επαγγελματικό περιβάλλον του Εμμανουήλ Καραμολέγκου αναζητεί τον «εγκέφαλο» της απαγωγής του επιχειρηματία η Ασφάλεια Αττικής έπειτα από το αίσιο τέλος της υπόθεσης. Αν και οι άνθρωποι που τον απήγαγαν είναι αλλοδαποί, οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως ο «ιθύνων νους» της σπείρας είναι Ελληνας, ο οποίος μάλιστα είχε παρακολουθήσει τον επιχειρηματία και γνώριζε άριστα το δρομολόγιο που ακολουθεί από τη βιομηχανία του προς το σπίτι του στην Πεντέλη.


Ηδη, μέσω των μηχανημάτων που διαθέτουν στην ΕΛ.ΑΣ., προσπαθούν να εντοπίσουν ύποπτα τηλεφωνήματα πριν και μετά την απαγωγή. Παράλληλα αναζητούν στην περιοχή κάμερες ασφαλείας που ίσως έχουν καταγράψει τις προηγούμενες ημέρες κινήσεις παρακολούθησης του Καραμολέγκου.


«Οι τρεις αλλοδαποί που απήγαγαν τον επιχειρηματία δεν μπόρεσαν να φέρουν εις πέρας την απαγωγή, γιατί είναι ερασιτέχνες… Και αυτό αποδείχθηκε! Ομως πίσω από αυτούς βρίσκεται κάποιος “εγκέφαλος”, ο οποίος κινούσε τα νήματα πιστεύοντας πως θα καταφέρει να κερδίσει πολλά και εύκολα χρήματα» λέει με νόημα στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.


Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών της Ασφάλειας βρίσκεται το επαγγελματικό περιβάλλον του επιχειρηματία, καθώς τα χρήματα που ζητούσαν οι απαγωγείς ήταν ακριβώς το ποσό πρόσφατου ομολογιακού δανείου που είχε πάρει ο Εμμανουήλ Καραμολέγκος για την επέκταση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.


ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...