Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Tα fashion hotels της Ευρώπης με άρωμα υψηλής αισθητικής

Ομορφοι χώροι με λεπτομέρειες που δεν περνούν απαρατήρητες και γερές δόσεις φιλοξενίας συνθέτουν μια τάση που εδώ και εφτά χρόνια γίνεται must.


Ξενοδοχεία «Fashion», «Art», «Design» ξεπετιούνται σαν μανιτάρια παντού. Είναι μια τάση που εδώ και επτά χρόνια γίνεται όλο και πιο έντονη. Ο ίδιος o Ted Lapidus άλλωστε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας στο ολοκαίνουργιο «Hotel Felicien» στο Παρίσι το έθεσε σωστά: «Το lifestyle είναι το μέλλον στο hospitality: όμορφοι χώροι, υψηλής αισθητικής διακοσμητικά αντικείμενα και έπιπλα, μεράκι στη λεπτομέρεια και κυρίως η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα χώρο τόσο ζεστό και γνώριμο σαν το σπίτι σου».


Επειτα από μία δεκαετή αγάπη για τα ξενοδοχεία και το hospitality, το «Μαύρο βιβλίο της Λένας» (lenasblackbook.com) ανεβαίνει στο διαδίκτυο αύριο, 20 Ιανουαρίου. Ετσι, με αφορμή αυτό το ξεκίνημα, επέλεξα σήμερα ένα από τα αγαπημένα μου θέματα. Διάλεξα για εσάς ξενοδοχεία στην Ευρώπη με γνώμονα την αισθητική, το design και τη μόδα. Αφεθείτε στη μαγεία των fashion hotels επιλέγοντας ένα από τα πιο κομψά ονόματα στον χώρο της μόδας για να φιλοξενήσει το επόμενο, σύντομό σας διάλειμμα από την καθημερινότητα.


Θα ξεκινήσω με ένα ξενοδοχείο το οποίο ανακάλυψα τυχαία  καθώς περιπλανιόμουν στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης πριν από χρόνια. Στην πολύ όμορφη και μοναδική Via Margutta εκτός από μοντέρνες gallery μέσα σε ατμοσφαιρικά καλντερίμια, κρύβεται το πολύ χαριτωμένο και αρκετά προσιτό «Art Hotel». Η είσοδός του είναι διακριτική.


Σας καλωσορίζει ένας μινιμαλιστικός διάδρομος με λευκά βότσαλα και φωτεινούς τοίχους από λευκό λαμπερό μάρμαρο που οδηγούν στο λόμπι. Ιδιαίτερα φωτεινό αλλά και με πολύ χρώμα που σπάει την αφαιρετικότητα των χώρων, εκεί εκτός από τη ρεσεψιόν, θα βρείτε και ένα μπαρ.


Τα 46 του δωμάτια είναι με διαφορετική χρωματική θεματολογία και στους κοινόχρηστους χώρους το γυαλί και η ρητίνη υπερισχύει. Ιδανικό γιατί βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Piazza di Spagna, ενώ νιώθετε ευχάριστα απομονωμένοι σε ένα από τους πιο όμορφους δρόμους της πόλης, τη Via Margutta.


Στο Παρίσι


«Μaison Champs Εlysees»: Το «Μaison Champs Εlysees» είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία μόδας, εσωτερικά σχεδιασμένο από τον βελγικό οίκο Martin Margiela. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης στο φημισμένο «χρυσό τρίγωνο» του Παρισιού, μεταξύ Avenue Montaigne και Grand Palais. Πολυτελής καταστήματα, κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας, η Αψίδα του Θριάμβου, το Λούβρο και πολλά άλλα θαύματα του Παρισιού βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο, που προσφέρει μια αύρα γλυκιάς ηρεμίας στο κέντρο της πόλης. H διακόσμησή του συνδυάζει άψογα το κλασικό με το avant garde, με λευκές, μπεζ και ξύλινες λεπτομέρειες και ωραία ευρύχωρα μπάνια.


Τα designer rooms και suites είναι μοναδικής αισθητικής και το καθένα με εντελώς διαφορετική εσωτερική διακόσμηση. Το εστιατόριό του La table du 8 αποτελεί εξαιρετική εμπειρία για δείπνα al fresco, ενώ το cigar bar του παράδεισο για τους καπνιστές και για socializing με το πιο μοδάτο crowd της πόλης.


«Felicien»: Πιο πρόσφατη άφιξη, πριν από δύο μήνες, το ξενοδοχείο «Felicien» βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Σε ένα πανέμορφο γωνιακό κτίριο του 19ου αιώνα στεγάζεται το νέο εγχείρημα του μόδιστρου Ted Lapidus. Πρόκειται για ένα design μπουτίκ ξενοδοχείο το οποίο πραγματικά εντυπωσιάζει οποιασδήποτε αισθητικής επισκέπτη, καθώς είναι κατασκευασμένο με βάση την οπτική ενός ανθρώπου της υψηλής ραπτικής παρά ενός interior designer. Η έμφαση στη λεπτομέρεια και το πάντρεμα υψηλής ραπτικής με high technology κάνουν το ξενοδοχείο αυτό μοναδικό.


Αποτελείται από έξι ορόφους, ξεκινώντας από το black floor, το οποίο είναι πιο σκοτεινό, aggressive, «ανδρικό» και σταδιακά περνάει σε άλλα επίπεδα, όπως το Flannel floor, τo Ruby Floor, το Couture Floor το Pearl και τελικά το Sky floor. Κάθε επίπεδο είναι θεματικό με διαφορετικά υλικά, όπως το δέρμα στα πατώματα του black, οι πέρλες στα έργα τέχνης και τα ολόλευκα άριστης ποιότητας σεντόνια του ορόφου Pearl και άλλα τέτοια πολλά: από τις ντουλάπες του ξενοδοχείου με την εξαιρετική επένδυση μέσα – έξω είτε από μετάξι είτε από δέρμα έως τις οπτικές ίνες που αλλάζουν χρώματα στις κουρτίνες.


Λονδίνο


«Edition»: Στο Λονδίνο το «Edition Hotel» μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών τους τελευταίες μήνες. Το ξενοδοχείο είναι εμπνευσμένο από τις μεγάλες παραδόσεις της Μεγάλης Βρετανίας, όπως τα αριστοκρατικά αρχοντικά της χώρας, οι ιδιωτικές λέσχες κυρίων, όλα αυτά όμως εκσυγχρονισμένα και με μία αστική αλλά συνάμα διακριτική αίσθηση πολυτέλειας. Πίσω από το εκλεπτυσμένο νεοκλασικό κτίριο κρύβονται μεγαλόπρεπη κοινόχρηστοι χώροι, δύο μπαρ, ένα 24ωρο γυμναστήριο και 173 απομονωμένα, οικεία και πολυτελή δωμάτια, όπως και σουίτες που μοιάζουν με καμπίνες σε ιδιωτικό σκάφος αναψυχής. Οι πολυτελείς εσωτερικοί χώροι είναι πλούσια διακοσμημένοι με μάρμαρο και περίτεχνα σκαλιστά ταβάνια. Η Belle Époque σε όλο της το μεγαλείο, χωρίς όμως το ξενοδοχείο να χάνει το σύγχρονό του χαρακτήρα και αισθητική.


«Βulgari»: Οπως τα κοσμήματα Bulgari συνδυάζουν τη δύναμη των πολύτιμων λίθων με μια θηλυκή λεπτότητα, έτσι και τα ομώνυμα ξενοδοχεία αποτελούν πόλο έλξης για όλο το jet set άλλα διακρίνονται κι από μία ήρεμη και ξεκούραστη αύρα. To «Bulgari London» βρίσκεται στην καρδιά του Knightsbridge στο Λονδίνο, μία από τις πιο αριστοκρατικές γειτονιές της πόλης, κοντά στο Hyde Park και τα δημοφιλέστερα εμπορικά καταστήματα του Chelsea και του Kensington.


Στο εσωτερικό του δεσπόζει πολύτιμο σκούρο μάρμαρο ανακατεμένο αρμονικά με ασημένιες λεπτομέρειες, αποπνέοντας διακριτική κομψότητα. Η ποιότητα των υπηρεσιών, οι υπέροχοι κοινόχρηστοι χώροι, το spa, η πισίνα και ιδιωτική αίθουσα προβολών, όλα συμβάλλουν σε μια ονειρική απόδραση παρέα με πληθώρα star και socialite, που συρρέουν καθημερινά στο μπαρ και εστιατόριο του ξενοδοχείου.


Το όνομα Armani συνώνυμο του lifestyle


Πριν από περισσότερα από τριάντα χρόνια ο Giorgio Armani μέσα σε μία νύχτα αναδείχτηκε μόδιστρος-φαινόμενο που μπόρεσε να προσαρμόσει τις αρχές του ανδρικού tailoring στις ανάγκες των γυναικών. Στη συνέχεια το όνομα Armani έγινε συνώνυμο ενός ολόκληρου κινήματος lifestyle που χαρακτηριζόταν από αφαιρετικό, σοφιστικέ, καθαρό στιλ στα πάντα, από ρούχα και αξεσουάρ έως έπιπλα.


Σήμερα το επιβλητικό ξενοδοχείο του στην εμπορική καρδιά του Μιλάνου καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και φαντάζει σαν αξιοθέατο υψηλής αισθητικής που στεγάζει υπέροχο spa, bar και εστιατόριο. Οι γραμμές και η εσωτερική τους διακόσμηση είναι λιτή, απλή και ξεκούραστη, εντελώς διαφορετική από τα περισσότερα κλασικά βαριά ξενοδοχεία της πόλης. Το ατού του Αρμάνι είναι το spa στον τελευταίο του όροφο με θέα όλη την πόλη, που μπορείς να την απολαύσεις μέσα από των τεράστιων διαστάσεων jacuzzi καθώς αντηχούν οι καμπάνες του Duomo.


Editor’s tips:


– Το παράδοξο στη Via Margutta στη Ρώμη είναι ότι ενώ ο συγκεκριμένος δρόμος είναι χαρακτηριστικός του ιστορικού κέντρου με τα καλντερίμια και τα παλιά κτίρια στο χρώμα της τερακότας, φιλοξενεί γκαλερί μοντέρνας τέχνης και ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, το «Art Hotel».


– Εκτός από γκαλερί και artistic κοσμηματοπωλεία, θα βρείτε και το εστιατόριο Babette, έναν χώρο ζεστό με παραδοσιακό ιταλικό φαγητό.


– Στο Μιλάνο στο ξενοδοχείο «Armani» κάθε Δευτέρα μπορείτε να απολαύσετε food and wine pairing. Από τις 4 Φεβρουαρίου μπορείτε να δοκιμάσετε ποικιλίες από το Veneto, Pimonte, Lombardia κ.ά.


– Κάντε κράτηση στα αεροπορικά σας εισιτήρια τώρα και επισκεφτείτε το Λονδίνο ή το Παρίσι από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και τις 5 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας, όπου σίγουρα το κέφι φουντώνει και οι πόλεις φοράνε τα καλά τους.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...