Μήνας της Εφορίας o άγριος Ιανουάριος

Οι ατελείωτες δόσεις που υπολείπονται για εξόφληση.

Συνεπής στα ραντεβού της με τους πολίτες παραμένει η Εφορία, καθώς για τις υπόλοιπες 10 εργάσιμες ημέρες μέχρι να εκπνεύσει ο Ιανουάριος ακολουθούν ακόμη επτά ραντεβού, ενώ η αποστολή εκκαθαριστικών από τις ΔΟΥ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.


Συγκεκριμένα, έως τις 31 Ιανουαρίου οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν:


1. Την τέταρτη από τις πέντε δόσεις του χαρατσιού στα ακίνητα της ΔΕΗ.
2. Την έκτη από τις επτά δόσεις του ΦΑΠ για το 2011.
3. Την έκτη από τις επτά δόσεις του ΦΑΠ για το 2012.
4. Την τελευταία δόση του ΦΑΠ για το 2013.
5. Τον φόρο πολυτελείας, καθώς ετοιμάστηκαν ακόμα 7.500 ειδοποιητήρια που αφορούν ιδιοκτήτες Ι.Χ. άνω των 1.929 κ. εκ., πισίνας, σκαφών αναψυχής, ελικοπτέρων και αεροσκαφών.
6. Το απλήρωτο χαράτσι του 2012, το οποίο χρωστούν τουλάχιστον 1.000.000 ιδιοκτήτες για 1,6 εκατ. ακίνητα. Ωστόσο, σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι δεν πρόκειται για ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι, αλλά για πελάτες της ΔΕΗ που πλήρωσαν τον λογαριασμό με την τελευταία δόση του ΕΕΤΗΔΕ, μετά τη λήξη της προθεσμίας. Η καθυστέρηση αυτή είχε αποτέλεσμα να τους συμπεριλάβει και αυτούς η ΔΕΗ στη σχετική λίστα με όσους χρωστούν το ΕΕΤΗΔΕ, έστω και αν νόμιζαν ότι πληρώθηκε ή αν το πλήρωσαν οι ίδιοι με λίγες ημέρες καθυστέρησης.
7. Τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2013, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εντόπισε 95.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν πλήρωσαν τα περσινά τέλη και τώρα τους καλεί να τα πληρώσουν διπλά. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι πρέπει έως το τέλος του μήνα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα ραβασάκια της Εφορίας, που θα τους απειλούν με κατασχέσεις μισθών και άλλων περιουσιακών στοιχείων, αν δεν προχωρήσουν άμεσα στη ρύθμιση των οφειλών τους.


Τέλος, θυμηθείτε ότι για φέτος δεν ισχύει το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, ούτε και τα επιπλέον αφορολόγητα ποσά για τα παιδιά που ίσχυαν για όλους, είτε είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι είτε επαγγελματίες.


ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ