Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η διπλή μάχη του Πέτρου Κωλέτη

Ο εφιάλτης με τις δύσπνοιες και η άμεση επέμβαση (την Τετάρτη) στον λάρυγγα.

Μια νέα περιπέτεια υγείας έχει οδηγήσει τον Πέτρο Κωλέτη εδώ και περίπου δέκα μέρες σε γνωστό θεραπευτήριο στα βόρεια προάστια, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.


Ο δημοφιλής τραγουδιστής και παραγωγός καλείται αυτή τη φορά να παλέψει παράλληλα με δύο διαφορετικά προβλήματα υγείας και μία επικείμενη επέμβαση, παρ’ όλα αυτά δεν έχει χάσει στιγμή την πίστη και το κουράγιο του. Οι φίλοι του, όπως ο Σταμάτης Σπανουδάκης με τη σύζυγό του Ντόρι, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, αλλά και το ζεύγος Πλέσσα, φροντίζουν να βρίσκονται στο πλευρό του, όταν όμως πέφτει το βράδυ, οι ώρες γίνονται αιώνας και ο Πέτρος δίνει μόνος του τη σκληρή μάχη στο κρεβάτι του πόνου με τη μοναξιά και τον ίδιο του τον εαυτό.


«Στην αρχή ήμουν για δύο μήνες σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων με δύσπνοιες» λέει ο Πέτρος Κωλέτης στην «Espresso» εξηγώντας πώς άρχισε η περιπέτεια με την υγεία του. «Βγήκα για δεκαοκτώ μέρες κι επειδή δεν μπορούσα να αυτοεξυπηρετηθώ, με φιλοξένησαν στο σπίτι τους ο Σταμάτης και η Ντόρι Σπανουδάκη, στην Παιανία. Οι δυσκολίες στην αναπνοή συνεχίστηκαν, γι’ αυτό και επέστρεψα στο νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί θεώρησαν πως υπήρχε πρόβλημα στον θυρεοειδή μου και έπρεπε να χειρουργηθώ.


»Ετσι μεταφέρθηκα σε άλλο ιδιωτικό θεραπευτήριο προκειμένου να κάνει την επέμβαση ο Περικλής Νομικός, που είναι ωτορινολαρυγγολόγος και φίλος μου. Εκείνος θεώρησε ότι δεν συμβαίνει κάτι με τον θυρεοειδή, διαγνώστηκε δύσπνοια κόπωσης, μου έκαναν όλων των ειδών τις εξετάσεις κι ακόμη ψάχνουν να βρουν την αιτία. Με παρακολουθούν επίσης ο πνευμονολόγος Χρυσόστομος Μελισσηνός, ο ενδοκρινολόγος Κωνσταντίνος Τσίγκος και η παθολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου».


Ο Πέτρος Κωλέτης δεν σταματά εδώ τις αποκαλύψεις, αφού, όπως λέει, την ερχόμενη Τετάρτη και δεδομένου ότι θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα της αναπνοής, θα χειρουργηθεί στον λάρυγγα, καθώς οι γιατροί του διέγνωσαν λευκοπλακία. Πρόκειται για την πιο κοινή προκαρκινική βλάβη του στοματικού βλεννογόνου, αλλά, όπως ενημερώθηκε από τους ειδικούς, «όλα θα πάνε καλά, καθώς η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ».


«Το άσχημο είναι πως όλα αυτά έχουν συμβεί σε μια περίοδο που πολλά νέα παιδιά μου ζητάνε να συνεργαστούμε και να κάνουμε τραγούδια. Εχω ήδη προσληφθεί και στη Δημόσια Τηλεόραση. Ανακοινώθηκε το όνομά μου στους προσληφθέντες, μέχρι που μου έτυχε αυτό. Μερικές φορές η τύχη είναι περίεργη. Βγαίνοντας όμως από εδώ θα είμαι καλά» επισημαίνει ο θαρραλέος παραγωγός.


Ο πολυτάλαντος Πέτρος Κωλέτης συνεχίζοντας την εξομολόγηση του στην «Espresso» δεν μπόρεσε να μην πει και ένα δημόσιο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που του στάθηκαν. Βέβαια δεν ξεχνά και τους φίλους που στέκονται στο πλευρό του, παρά το γεγονός ότι έχουν κι εκείνοι τις δικές τους οικογένειες, όπως το ζεύγος Σπανουδάκη, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μίμης και η Λουκίλα Πλέσσα, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Πάντως, παρά το γεγονός ότι περνάει τη δική του περιπέτεια, ο τραγουδιστής δεν έχει σταματήσει να βοηθάει όσους βρίσκονται σε ανάγκη, αν και προσπαθεί να κρατάει αυτή του την πλευρά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.


Τις ώρες της μοναξιάς του στο δωμάτιο του νοσοκομείου δεν διστάζει να κάνει σκληρή αυτοκριτική, προσπαθώντας έτσι να βρει μέσα του τις ισορροπίες και να δει ξανά τα πράγματα με αισιοδοξία. Η ζωή του ποτέ δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, καθώς από την ηλικία των 19 ετών, όταν ο πατέρας του -που ήταν βιομήχανος- υπέστη οικονομική καταστροφή, εκείνος αναγκάστηκε να αφήσει τις ανέσεις και να εργαστεί σκληρά. Κατάφερε όμως να γίνει ο δεύτερος άντρας στη μουσική τραγουδιστική σκηνή που έγινε φίλος με «ιερά τέρατα» του χώρου, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μαίρη Χρονοπούλου και πολλοί άλλοι.


Αν και ήταν η ψυχή της παρέας, από δική του επιλογή δεν έκανε οικογένεια. Σε αυτές λοιπόν τις μοναχικές στιγμές που περνάει τώρα στο νοσοκομείο ο Πέτρος Κωλέττης από τη μία αναπολεί το παρελθόν και από την άλλη ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον.


Η επιστροφή του στη Δημόσια Τηλεόραση ύστερα από 26 χρόνια


Την ημέρα που θα πάρει εξιτήριο και θα… πιάσει ξανά δουλειά περιμένει πώς και πώς ο Πέτρος Κωλέτης, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους που θα εργαστούν στον νέο δημόσιο τηλεοπτικό φορέα. «Θα το πω όπως το αισθάνομαι, δεν νιώθω ότι μπαίνω στη Δημόσια Τηλεόραση, αλλά λέω ότι γυρίζω ξανά στην ΕΡΤ, εκεί όπου ήμουν για οκτώ ολόκληρα χρόνια, από τον Ιανουάριο του ’80 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του ’87, όταν ήδη είχα το γραφείο μου στον ΑΝΤ1.


»Είναι σαν να γυρίζω εκεί λοιπόν. Δεν ξέρω σε ποιους αρέσει αυτό που λέω, αλλά ακόμη και σήμερα κάνουν πρόγραμμα με το αρχείο και τα πρόσωπα της ΕΡΤ» επισημαίνει. Ο Πέτρος Κωλέτης είχε δώσει εξετάσεις το 1980, είχε μπει στην ΕΡΤ και είχε γίνει ένας από τους τραγουδιστές της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής.


Εμεινα χωρίς δουλειά μόλις ανέλαβε στον Δ. Αθηναίων ο Καμίνης


Ο παραγωγός εξηγεί στην «Espresso» πώς έμεινε χωρίς δουλειά μόλις ανέλαβε δήμαρχος ο Γιώργος Καμίνης. «Είναι γνωστό πως ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι φίλος μου, τον εκτιμώ βαθύτατα, πάνω απ’ όλα ως επιστήμονα αλλά και ως πολιτικό. Επί προεδρίας Φώτη Ιγνατίου ήμουν υπεύθυνος των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Τεχνόπολης, μαζί με τον Γιώργο Στράφη. Επίσης έκανα κάποιες εξαιρετικές εκπομπές στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 9.84. Μάλιστα ήμουν ο τελευταίος που πήρε συνέντευξη και είχε κάνει αφιέρωμα στην Αντιγόνη Βαλάκου, τη μεγάλη ηθοποιό» λέει ο Πέτρος Κωλέτης και συνεχίζει:


«Η Βίκυ Λέανδρος, όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, ζήτησε να κάνει εκπομπή με εμένα… Μόλις λοιπόν ανέλαβε ο κύριος Καμίνης, το… χρυσό μου, οι πρώτοι που “έφαγε” ήταν ο κύριος Ιγνατίου και όλο το διοικητικό συμβούλιο, και αμέσως μετά εμένα. Και βέβαια με απέλυσε τον Μάρτιο του 2011 και από το ραδιόφωνο. Οταν έχεις πετύχει σε μια δουλειά, διαθέτεις φίλους και εχθρούς, δεν μπορείς να είσαι με όλους. Ο κύριος Καμίνης θεώρησε ότι επειδή ήμουν φίλος του Κακλαμάνη, δεν έπρεπε να είμαι εκεί, κι ας είχα επιτυχία, κι ας έκανα καλά τη δουλειά μου».


Μάλιστα τονίζει πως εκείνος στήριξε με τον καλύτερο τρόπο τόσο τους νέους καλλιτέχνες, μέσα από το δημοτικό ραδιόφωνο, όσο και τις εκδηλώσεις του δήμου,στις οποίες συμμετείχαν και φτασμένοι τραγουδιστές. «Είναι μεγάλο πράγμα να βγάζεις νέα παιδιά. Βοήθησα κι εγώ ώστε να ακουστούν πιο πολύ και να καθιερωθούν. Ανάμεσά τους βρίσκονται η Νατάσα Μποφίλιου, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.


»Να μην ξεχάσω βέβαια και τους “μεγάλους”, όπως την Τάνια Τσανακλίδου που έδωσε μια εξαιρετική συναυλία. Τότε μάλιστα είχαμε και εισιτήριο. Κι όμως, μέσα υπήρχαν δυόμισι χιλιάδες θεατές κι άλλοι χίλιοι βρίσκονταν απέξω. Οπως και το διεθνές φεστιβάλ τζαζ, που από τρεις ημέρες το κάναμε δέκα! Μπορώ να πω ότι κάναμε πολύ ωραία πράγματα στην Τεχνόπολη, η δουλειά πήγαινε καλά, αλλά ο κύριος Καμίνης, ο οποίος δεν έδειξε και ως δήμαρχος στους δημότες του τον καλύτερο εαυτό του, είχε άλλα σχέδια. Τι να κάνουμε…»


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...