Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Γιώργος Χρυσοστόμου: «Κάθε μέρα έπινα, δεν κοιμόμουν και όλα ήταν λίγο πιο...

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου καλεσμένος της εκπομπής «Στούντιο 4» μεταξύ...

«Survivor»: Η Καρολίνα μιλάει για πρώτη φορά για τα φιλιά της με...

Η Καρολίνα Καλύβα μετά την αποχώρησή της από το...

Βούλευμα – καταπέλτης: Στο σκαμνί για ανθρωποκτονία από πρόθεση οι δύο ψαράδες...

Με τη συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατο του...

«Η γη της ελιάς»: Η Βασιλική σώζει την Ειρήνη από βέβαιο θάνατο

Ο Φίλιππος στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Η γη...

Περισσότερες ρυτίδες λόγω της ζάχαρης

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ένοχη για πρόωρη γήρανση.

Τι σχέση μπορεί να έχει η ζάχαρη με τις ρυτίδες; Σύμφωνα με επιστήμονες στη Βρετανία, η σχέση είναι μεγάλη, καθώς όσοι καταναλώνουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης και επεξεργασμένων υδατανθράκων γερνούν πιο γρήγορα!


Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Daily Mail», συχνά οι δερματολόγοι διαπιστώνουν ότι τα άτομα που απευθύνονται σ’ αυτούς για να κάνουν θεραπείες που θα απαλύνουν τις ρυτίδες τους δεν παρουσιάζουν τα συνήθη συμπτώματα της βλάβης που προκαλείται από τον ήλιο, παρ’ όλα αυτά η επιδερμίδα τους έχει αρκετές ρυτίδες και αισθητή μείωση της ελαστικότητάς της. Ωστόσο όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, που δεν είναι άλλο από την κακή διατροφή και τη μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης.


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν μέσω της διατροφής είναι εφικτό να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιολογικών προβλημάτων, διαβήτη και άλλων προβλημάτων υγείας που έχουν σχέση με τη γήρανση, τότε σίγουρα θα μπορεί κανείς να βελτιώσει και τα σημάδια της φθοράς στην εμφάνιση. Μάλιστα αυτό έχει αποδειχθεί σε αρκετές επιστημονικές έρευνες για τη γλυκοζυλίωση, μια κατάσταση κατά την οποία η γλυκόζη ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια και ενώνεται με τις πρωτεΐνες, σχηματίζοντας ενώσεις που προκαλούν βλάβη και φλεγμονή στους ιστούς και στα όργανα, από το δέρμα και τον εγκέφαλο μέχρι το νευρικό σύστημα και τους νεφρούς.


Η γλυκοζυλίωση προκαλεί αφυδάτωση και μείωση της ελαστικότητας στο δέρμα, επειδή η γλυκόζη κάνει κακό στο κολλαγόνο και τα κύτταρα που το παράγουν, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ρυτίδες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η γλυκοζυλίωση θα έπρεπε να αποτελεί μέρος της φυσικής γήρανσης που ξεκινά περίπου από τα 35 χρόνια και αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, ωστόσο σήμερα πιστεύεται ότι επιταχύνεται λόγω της διατροφής. Για να αποφύγει κανείς κάτι τέτοιο θα πρέπει να βελτιώσει όσο περισσότερο γίνεται τη διατροφή του και σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα υγείας ή τροφικές δυσανεξίες, καλύτερα θα είναι να το κάνει με τη βοήθεια ειδικών.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τους μάγευε όλους από μικρή – Την αναγνωρίσατε;

Η μικρούλα της φωτογραφίας πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό...

Το αντίο του Κώστα Κακκαβά στον Νίκο Ξανθόπουλο

Μπορεί ο μεγάλος ζεν πρεμιέ Κώστας Κακκαβάς να μην...

Σπύρος Μπιμπίλας: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε στην κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου

Ο  Σπύρος Μπιμπίλας, έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Το...

Δύσκολες ώρες για τον Χρήστο Φωτίδη – Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο αδελφός του

Τις χειρότερες στιγμές της ζωής του περνάει ο Χρήστος...

Πανέμορφη η μητέρα πετυχημένης τραγουδίστριας

Μπορεί μαμά και κόρη να είναι κούκλες ωστόσο μεταξύ τους δεν μοιάζουν σχεδόν καθόλου. Το σίγουρο είναι πως ο χρόνος είναι φίλος

Θρίλερ με τη ταφή του Νίκου Ξανθόπουλου

Θρίλερ με την ταφή του τελευταίου σταρ του ελληνικού...