Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Περισσότερες ρυτίδες λόγω της ζάχαρης

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ένοχη για πρόωρη γήρανση.

Τι σχέση μπορεί να έχει η ζάχαρη με τις ρυτίδες; Σύμφωνα με επιστήμονες στη Βρετανία, η σχέση είναι μεγάλη, καθώς όσοι καταναλώνουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης και επεξεργασμένων υδατανθράκων γερνούν πιο γρήγορα!


Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Daily Mail», συχνά οι δερματολόγοι διαπιστώνουν ότι τα άτομα που απευθύνονται σ’ αυτούς για να κάνουν θεραπείες που θα απαλύνουν τις ρυτίδες τους δεν παρουσιάζουν τα συνήθη συμπτώματα της βλάβης που προκαλείται από τον ήλιο, παρ’ όλα αυτά η επιδερμίδα τους έχει αρκετές ρυτίδες και αισθητή μείωση της ελαστικότητάς της. Ωστόσο όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, που δεν είναι άλλο από την κακή διατροφή και τη μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης.


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν μέσω της διατροφής είναι εφικτό να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιολογικών προβλημάτων, διαβήτη και άλλων προβλημάτων υγείας που έχουν σχέση με τη γήρανση, τότε σίγουρα θα μπορεί κανείς να βελτιώσει και τα σημάδια της φθοράς στην εμφάνιση. Μάλιστα αυτό έχει αποδειχθεί σε αρκετές επιστημονικές έρευνες για τη γλυκοζυλίωση, μια κατάσταση κατά την οποία η γλυκόζη ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια και ενώνεται με τις πρωτεΐνες, σχηματίζοντας ενώσεις που προκαλούν βλάβη και φλεγμονή στους ιστούς και στα όργανα, από το δέρμα και τον εγκέφαλο μέχρι το νευρικό σύστημα και τους νεφρούς.


Η γλυκοζυλίωση προκαλεί αφυδάτωση και μείωση της ελαστικότητας στο δέρμα, επειδή η γλυκόζη κάνει κακό στο κολλαγόνο και τα κύτταρα που το παράγουν, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ρυτίδες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η γλυκοζυλίωση θα έπρεπε να αποτελεί μέρος της φυσικής γήρανσης που ξεκινά περίπου από τα 35 χρόνια και αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, ωστόσο σήμερα πιστεύεται ότι επιταχύνεται λόγω της διατροφής. Για να αποφύγει κανείς κάτι τέτοιο θα πρέπει να βελτιώσει όσο περισσότερο γίνεται τη διατροφή του και σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα υγείας ή τροφικές δυσανεξίες, καλύτερα θα είναι να το κάνει με τη βοήθεια ειδικών.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...