Στρατιά «ειδικών» μέσα σε υπουργεία

Με 290 υπαλλήλους σε εποχές κρίσης και σε οκτώ υπουργεία με κόστος χιλιάδων ευρώ.

Στρατιές συνεργατών, που «βαφτίζονται» ειδικοί, επιστημονικοί, ειδικού σκοπού και γραμματείς, έχουν προσλάβει στα γραφεία τους υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει τα στοιχεία και μόνο οκτώ υπουργεία απάντησαν πόσους έχουν προσλάβει και πόσο κοστίζουν. Στο υπουργείο Επικρατείας, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού απασχολούνται πέντε μετακλητοί και το μικτό μηνιαίο μισθολογικό κόστος τους ανέρχεται στα 7.250 ευρώ.

Στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού, οι υπάλληλοι που δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ανέρχονται στους 48. Η δαπάνη μισθοδοσίας τους ανέρχεται στο ποσό των 73.300 ευρώ μηνιαίως. Στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι υπάλληλοι που δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ανέρχονται σε τέσσερις και η δαπάνη μισθοδοσίας τους ανέρχεται μηνιαίως στο ποσό των 5.900 ευρώ.

Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον πρωθυπουργό (Σίμος Κεδίκογλου) εργάζονται δέκα και η δαπάνη είναι 13.000 ευρώ. Στο πολιτικό γραφείο του Παντελή Καψή (Δημόσια Ραδιοτηλεόραση) εργάζονται επτά, με κόστος 10.600 μηνιαίως. Στο υπουργείο Εξωτερικών ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων είναι δεκαπέντε. Το μισθολογικό κόστος ανήλθε στο ποσό των 23.965,05 ευρώ.

Στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών υπηρετούν πέντε μετακλητοί και εννέα ειδικοί συνεργάτες και τέσσερις ειδικοί επιστήμονες. Το συνολικό μηνιαίο κόστος γι’ αυτούς που απασχολούνται στα γραφεία του υπουργού, του αναπληρωτή υπουργού και των δύο γενικών γραμματέων ανέρχεται στο ποσό των 49.591 ευρώ μηνιαίως.

Στο γραφείο του υπουργού Υποδομών απασχολούνται τέσσερις διοικητικοί, ένας υπάλληλος σε θέση διευθυντή γραφείου, δύο ειδικοί σύμβουλοι, δύο ειδικοί συνεργάτες και δέκα υπάλληλοι ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό, με μικτές μηνιαίες αποδοχές 43.822 ευρώ. Στο γραφείο του υφυπουργού υπηρετούν τέσσερις διοικητικοί και ένας ειδικός συνεργάτης. Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται σε 7.164 ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ