Ενας εξάψαλμος προς άθεους πολιτικούς!

Ο μητροπολίτης Ιερεμίας που δεν χαρίστηκε ούτε στον Τσίπρα.

Ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας είναι από τους ιεράρχες που δεν χαρίζονται σε κανέναν. Στη διάρκεια χαιρετισμού του στην εκδήλωση της αδελφότητας Δημητσανιτών, στην Αθήνα, τα… έψαλε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Διαμαντόπουλο, αλλά και στον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα.

Ετσι ο μητροπολίτης κάλεσε τους πολίτες να «μαυρίσουν» τους πολιτικούς που δηλώνουν άπιστοι, ζητώντας παράλληλα από τους συμπολίτες του προτού ψηφίζουν να κάνουν τον σταυρό τους και να επιλέγουν άρχοντες που να πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό.

Με μια ομιλία που κινήθηκε σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, προκαλώντας πολλές φορές αμηχανία στο ακροατήριό του με την ένταση της φωνής του, ο μητροπολίτης Ιερεμίας ζήτησε «οι άρχοντες της χώρας μας να κάνουν τον σταυρό τους», για να τονίσει: «Αμα σου λέει ο άλλος ότι δεν πιστεύω, θα δώσεις ψήφο σε αυτόν που δεν πιστεύει;».

Ο κ. Ιερεμίας κάλεσε τους πιστούς να βάλουν τον Χριστό στα σπίτια τους και στην πατρίδα, για να έχουν προκοπή, και από τους πολιτικούς να λένε τουλάχιστον «“πιστεύω στον Χριστό”, “πιστεύω στην Παναγιά”, όχι να λένε “εγώ δεν πιστεύω”», «φωτογραφίζοντας» τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που έχει δηλώσει άθεος.

Λίγο προτού πει όλα αυτά ο μητροπολίτης σημείωσε πως βρίσκεται σε ξένη μητρόπολη, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών συγκεκριμένα, για να αναρωτηθεί: «Και αν τα μάθει ο Αρχιεπίσκοπος;».

Ομως την απάντηση την έδωσε στη συνέχεια ο ίδιος: «Θέλω να τα μάθει και θα του αποδείξω ότι είμαι δεσπότης Δημητσάνας», για να συμπληρώσει πως «σε όποιον με πειράξει, το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα, γιατί είναι ποτισμένο από τον Γρηγόριο Ε’», λέγοντας πως σε παλαιότερη επίσκεψή του στο Φανάρι ακούμπησε το ράσο του στην πόρτα όπου οι Τούρκοι κρέμασαν τον Πατριάρχη Γρηγόριο.

Ο λόγος του μητροπολίτη και στα κηρύγματά του στη μητροπολιτική του επαρχία είναι πύρινος και πολλές φορές στρέφεται κατά της πολιτικής εξουσίας.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ