Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Επιστολή-φωτιά Γκιόλια στον Δένδια

Ο αδερφός του αδικοχαμένου δημοσιογράφου ρωτάει τον υπουργό γιατί δεν επικηρύχτηκε και η Σέχτα που δολοφόνησε τον Σωκράτη.

Τριάμισι χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών, οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι. Ο αδελφός του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Περικλής έστειλε επιστολή-φωτιά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, με αφορμή την πρόσφατη επικήρυξη με το ποσό των 4.000.000 ευρώ του Χριστόδουλου Ξηρού, του Νίκου Μαζιώτη, της Πόλας Ρούπα και των άγνωστων δραστών που την 1η Νοεμβρίου δολοφόνησαν τους Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη στο Ν. Ηράκλειο. Σε αυτήν αφήνει σαφείς αιχμές για τη στάση της Αστυνομίας και κάνει λόγο για παρακώλυση των προσπαθειών της οικογένειας να φτάσει στην άκρη του νήματος.


«Δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της ΕΛ.ΑΣ. για τα αποτελέσματα των ερευνών και μας έχει απαγορευτεί η πρόσβαση σε οποιοδήποτε στοιχείο του φακέλου δικογραφίας» καταγγέλλει στην επιστολή του ο Περικλής Γκιόλιας και συνεχίζει: «Εχουμε ήδη αιτηθεί να αποσταλεί ο φάκελος δικογραφίας της δολοφονικής επίθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να ασκηθούν διώξεις και να διαταχθεί ανάκριση που θα επιτρέψει την πρόσβαση στον φάκελο δικογραφίας και τη συνδρομή των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών με αδιάσειστα στοιχεία που μέχρι τώρα δεν έχουν ληφθεί υπόψη».


Αναφερόμενος στην πρόσφατη επικήρυξη των τρομοκρατών, ο αδελφός του Σωκράτη Γκιόλια διερωτάται «γιατί δεν περιλήφθηκαν στους επικηρυχθέντες και τα άγνωστα -επισήμως τουλάχιστον- στην ΕΛ.ΑΣ. μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα (17-6-2009) και του αδελφού μου Σωκράτη Γκιόλια (19-07-2010)».


Ο Περικλής Γκιόλιας στην επιστολή του αναφέρεται ακόμα στην έκθεση Χρυσοχοΐδη προς τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ, στην οποία ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης φέρεται να ανέφερε πως ήταν γνωστά τα ονόματα των μελών των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρούσαν στη χώρα και διερωτάται αν ο κ. Χρυσοχοΐδης το επιβεβαιώνει, ζητώντας μάλιστα προσωπική συνάντηση μαζί του.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...