Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πρόκληση από φρεγάτα στην κυπριακή ΑΟΖ!

Παρενόχληση πλοίου που έκανε έρευνες στην περιοχή.

Αυτό που ανησυχούσε την ελληνοκυπριακή πλευρά άρχισε να εκδηλώνεται στην ανατολική Μεσόγειο. Το νορβηγικό σεισμογραφικό πλοίο «Princess», που διεξάγει έρευνες με άδεια της κυπριακής κυβέρνησης σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, καταδιώχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τουρκική φρεγάτα «Giresun», η οποία συνοδεύει το ερευνητικό τουρκικό πλοίο «Barbaros», με την αιτιολογία ότι μπήκε σε ύδατα τουρκικής αρμοδιότητας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βασίλης Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε το επεισόδιο, επικαλούμενος ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, ωστόσο στη συνέχεια είπε πως αναμένεται επίσημη δήλωση από την κυβέρνηση για το θέμα τις επόμενες ώρες. «Φραστική ήταν η παρενόχληση του νορβηγικού σεισμογραφικού πλοίου “Princess” από τουρκική φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, βορείως των δύο οικοπέδων όπου δραστηριοποιείται η γαλλική εταιρεία Total» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Σύμφωνα με τον κ. Κασουλίδη, το περιστατικό παρακολουθούσαν οι κυπριακές Αρχές, οι οποίες ήταν σε διαρκή επικοινωνία με το σκάφος της Total. Η τουρκική φρεγάτα, πρόσθεσε, διά ασυρμάτου κάλεσε το πλοίο της Total να εγκαταλείψει την περιοχή.

Ο Κύπριος ΥΠ.ΕΞ. δήλωσε ότι θα προβεί σε διαβήματα προς τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Εθνη για την τουρκική συμπεριφορά τονίζοντας ότι θα πρέπει να προβληματίσει, τη στιγμή μάλιστα που τόσο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ όσο και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δηλώνουν ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για κοινό ανακοινωθέν. Ο υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι η Τουρκία ακολουθεί τους τελευταίους μήνες την τακτική, μέσω προκλήσεων και απειλών, προκαλεί εντάσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, «την 1η Φεβρουαρίου 2014, στις 18.40, το υπό νορβηγική σημαία ερευνητικό πλοίο “Princess”, το οποίο διεξήγαγε τις έρευνές του ανατολικά της νήσου Κύπρος, μπήκε σε θαλάσσια ύδατα που είναι υπό τουρκική αρμοδιότητα. Επειτα από προειδοποίηση της τουρκικής φρεγάτας “Giresun”, η οποία βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο της επιχείρησης Ασπίδα Μεσογείου, στις 23.50 διασφαλίστηκε η αποχώρησή του από τα θαλάσσια ύδατα, τα οποία είναι υπό τουρκική αρμοδιότητα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...