Αφησαν ελεύθερο τον Αγγ. Φιλιππίδη

Τουρκικό δικαστήριο έκρινε ότι το ένταλμα σύλληψης είναι εκτός της συνθήκης περί εκδόσεων.

Αέρα ελευθερίας αναπνέει ο Αγγελος Φιλιππίδης! Απρόσμενο «χαστούκι» στην ελληνική Δικαιοσύνη αποτέλεσε η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να κρίνει παράνομο το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την υπόθεση των αμαρτωλών δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι δικαστές που εκδίκασαν την υπόθεση δεν έκαναν δεκτό το αίτημα των ελληνικών Αρχών για την έκδοσή του κατηγορουμένου στη χώρα μας, καθώς έκριναν ότι «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής συνθήκης περί εκδόσεων» για τον κ. Φιλιππίδη που συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές στις 11 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη βάσει διεθνούς εντάλματος.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. αναχώρησε από το δικαστήριο ελεύθερος, καθώς οι δικαστές προχώρησαν στην άρση της κράτησής του. Την ελευθερία του «περιορίζει» ωστόσο το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του -για ακόμη μία υπόθεση επισφαλών δανειοδοτήσεων-, για το οποίο θα πρέπει και πάλι να βρεθεί ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι η έδρα του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα έκδοσης, μολονότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του είχε εξαρχής παραιτηθεί «κάθε ενστάσεως και δικονομικής αξίωσης» προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία επιστροφής του στην Ελλάδα. Οπως επισημαίνουν άλλωστε κύκλοι του πρώην επικεφαλής του Τ.Τ., αν δεν είχαν εκδοθεί τα διεθνή εντάλματα, θα βρισκόταν ήδη στο γραφείο του ανακριτή Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι παραμένει αμετάβλητη η πρόθεση του κατηγορουμένου να παρουσιαστεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης μόλις λάβει τέλος η δικαστική περιπέτειά του στη γείτονα χώρα.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ