Οπλο «υπακούει» μόνο στον… ιδιοκτήτη του!

Εφεύρεση hi-tech βγαλμένη από ταινία του Τζέιμς Μποντ.

«Εξυπνο» περίστροφο, που μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Τζέιμς Μποντ, θα «υπακούει» μόνο στον ιδιοκτήτη του! Το Smart System της εταιρίας Armatix είναι συντονισμένο μ’ ένα ρολόι το οποίο φοράει ο ιδιοκτήτης του. Αυτό εκπέμπει μια αναγνωριστική ραδιοσυχνότητα που αν δεν ληφθεί από το όπλο, τότε δεν μπορεί να πατηθεί η σκανδάλη.


Το συγκεκριμένο όπλο φιγουράρει μεταξύ πολλών άλλων που συμμετέχουν σε διαγωνισμό του Ιδρύματος Smart Tech Challenges, το οποίο δημιουργήθηκε από επενδυτές μετά το μακελειό στο σχολείο του Sandy Hook, όπου ένοπλος σκότωσε 26 ανθρώπους.


Σύμφωνα με την εταιρία που δημιούργησε το όπλο και η οποία διεκδικεί το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, όταν αυτό βρίσκεται μακριά από την εμβέλεια του ρολογιού απενεργοποιείται αυτόματα. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κλέφτη ή από κάποιον που το παίρνει από το χέρι του ιδιοκτήτη του.


«Η τεχνολογία έχει αποδειχθεί ότι λύνει τις μεγαλύτερες σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και η μείωση της βίας που προκαλείται από όπλα σε αυτήν την χώρα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ρον Κόνγουεϊ, ο οποίος έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια σε εταιρίες όπως το twitter και το facebook και συμμετέχει στο ίδρυμα Smart Tech Challenges.


Εκτός από το όπλο της Armatix, που έχει για δικλείδα ασφαλείας το ρολόι του χρήστη, άλλη εταιρία που συμμετέχει στον διαγωνισμό προτείνει μια συσκευή που μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε όπλο Glock και να προειδοποιεί τον ιδιοκτήτη της κάθε φορά που το όπλο μετακινείται ή χρησιμοποιείται. Στον διαγωνισμό συμμετέχει και ο παππούς ενός εκ των θυμάτων του Sandy Hook, ο Κάρμεν Λόμπι, με ένα κλείδωμα όπλου που ενεργοποιείται με τα δακτυλικά αποτυπώματα.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ