Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Στη φυλακή οι «κακοί» των παραμυθιών

Οι ποινές της σύγχρονης νομοθεσίας που θα αντιμετώπιζαν σήμερα αν ζούσαν σύμφωνα με έρευνα βρετανικής ιστοσελίδας.

Οι κακοί των παιδικών ιστοριών σπάνια καταδικάζονται. Τις περισσότερες φορές πέφτουν θύματα της ίδιας της κακίας τους ή της θείας δίκης. Αν ζούσαν όμως σήμερα, οι περισσότεροι από αυτούς θα βρίσκονταν για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα! Ερευνα που πραγματοποιήθηκε για δεκαέξι από τους πιο κακούς ήρωες παραμυθιών και παιδικών ιστοριών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο λόρδος Βόλντερμορτ από τις «Περιπέτειες του Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ θα φιγουράριζε μεταξύ των χειρότερων εγκληματιών που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την αγγλική Δικαιοσύνη. Η ποινή του για τις ειδεχθείς πράξεις του θα έφτανε τα 134 χρόνια και εννέα μήνες, ενώ δεν θα ήταν υποψήφιος για πρόωρη αποφυλάκιση ακόμη και αν μπορούσε να επιδείξει καλή διαγωγή.


Ο Μίστερ ΜακΓκρέγκορ, ο τρομακτικός κηπουρός της Beatrix Potter που απειλούσε τον Πίτερ Ράμπιτ, αν δεχτούμε ότι θα αποδεικνυόταν πως κυνηγούσε λαγούς χωρίς κυνηγετική άδεια, θα καλούταν να πληρώσει μόνο ένα χρηματικό πρόστιμο 7.200 ευρώ. Κάποιοι άλλοι χαρακτήρες όμως, σύμφωνα με την έρευνα της ιστοσελίδας lovereading.co.uk, θα τα πήγαιναν πολύ καλύτερα στο σημερινό νομικό σύστημα. Ο Φατζίν, για παράδειγμα, από τον Ολιβερ Τουίστ, ο οποίος οδηγήθηκε στην κρεμάλα, θα καταδικαζόταν σε 14 χρόνια για παιδική δουλεία, 10 χρόνια για προτροπή σε εγκληματικές πράξεις και έξι μήνες για κλοπές.


Οι ερευνητές κατέληξαν σε ποινή 91 ετών για τον Τζαφάρ, τον εχθρό του Αλαντίν, αν και ο δικηγόρος του σίγουρα θα υποστήριζε ότι τα εγκλήματά του διαπράχθηκαν εκτός δικαιοδοσίας του δικαστηρίου. Το ίδιο επιχείρημα θα χρησιμοποιούσε και η Λευκή Μάγισσα του «Χρονικού της Νάρνια», η οποία θα έβαζε το δικαστήριο να αποφασίσει αν η Νάρνια βρισκόταν ολόκληρη μέσα σε μια βρετανική ντουλάπα ή αν το έπιπλο αποτελούσε πέρασμα που παραπέμπει σε διαφορετική δικαιοδοσία. Σε κάθε περίπτωση, η καταδίκη της σε 80 χρόνια φυλάκιση θα ήταν σίγουρα καλύτερη από αυτήν που της επιφυλάχτηκε στο βιβλίο «Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα» του Κ.Σ. Λιούις, όπου κατασπαράχτηκε μέχρι θανάτου.


Ο Κάπτεν Χουκ επίσης θα καταδικαζόταν για 69 χρόνια και δεν θα έβρισκε τραγικό θάνατο στα δόντια ενός κροκόδειλου. Οσον αφορά τους κακούς των ιστοριών του Ρολντ Νταλ, η Αγκάθα Τράντσμπαλ στη Ματίλντα θα είχε καταδικαστεί σε περισσότερα χρόνια από τον Γουίλι Γουόνκα του «Τσάρλι και του Εργοστασίου Σοκολάτας».


Η πρώτη θα καταδικαζόταν σε 62 χρόνια και οκτώ μήνες για εγκληματική αμέλεια ανηλίκων και επιθέσεις σε ανήλικα, δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας και αγριότητα σε βάρος ζώου, ενώ ο Γουόνκα θα έμενε στη φυλακή 23 χρόνια για δουλεία και για αμέλεια ανηλίκων, ενώ θα έπρεπε να πληρώσει 24.000 ευρώ για παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής στο εργοστάσιό του.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...