Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Ο Ελληνας που τίναξε την μπάνκα στο πόκερ

Ο Σ. Κουτούπας κέρδισε μέσα σε έναν χρόνο 1.140.000 ευρώ.

Εγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του πόκερ. Ενα απλό, καθημερινό παιδί, πτυχιούχος στο μάνατζμεντ και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ακραιφνής μπασκετικός και φανατικός οπαδός του Αρη, που στον ελεύθερο χρόνο του θα πάρει την παρέα και θα πάνε στα μπουζούκια στη Θεσσαλονίκη για να διασκεδάσουν, αφού πρώτα θα έχουν κάνει την προπόνησή τους με την ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής του.

Ο 30χρονος Θεσσαλονικιός Σωτήρης Κουτούπας έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατάφερε να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόκερ (European Poker Tour), το οποίο διεξήχθη πρόσφατα στη γαλλική πόλη Deauville. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, «είναι κάτι αντίστοιχο σαν να κερδίζει μια ομάδα το Champions League στο ποδόσφαιρο» λέει ο Σωτήρης στην «Espresso της Κυριακής».

Εκτός όμως από τον λαμπερό τίτλο, έβαλε στην τσέπη του και 614.000 ευρώ, ποσό που αναλογούσε στον τελικό νικητή της μεγάλης διοργάνωσης. Και αν σε αυτά προσθέσουμε τα περίπου 500.000 ευρώ από τη δεύτερη θέση που κέρδισε πέρσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, το σύνολο ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ!

«Με τα χρήματα που κέρδισα πέρσι βοήθησα στην αποπληρωμή ενός δανείου της οικογενειακής επιχείρησης που διατηρούμε στα Νέα Βρασνά. Εχουμε κάβα ποτών, εκεί εργάζομαι κυρίως τις πρωινές ώρες και εφοδιάζουμε με ποτά και καφέ τα περισσότερα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας».

Φέτος όμως οι προτεραιότητες για τον Σωτήρη άλλαξαν. «Στην Πράγα αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν να κάνω ένα καλό πλασάρισμα, ούτως ώστε να καταφέρω να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορούσα. Στο Deauville δεν έπαιξα για τα χρήματα, έπαιξα μόνο για την πρωτιά και τον τίτλο. Ηταν το μοναδικό που είχα στο κεφάλι μου και μάλιστα το είχα δηλώσει και κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Το δήλωσα και το έκανα πράξη». Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό, αλλά το πόκερ είναι από τη φύση του εγωιστικό παιχνίδι.

«Χρειάζεται ο καλώς εννοούμενος εγωισμός» συμπληρώνει ο Σωτήρης, «αλλά την κατάλληλη στιγμή πρέπει να τον περιορίζεις. Είναι πνευματικό το παιχνίδι και αυτό που εγώ κάνω είναι να παίζω περισσότερο με τα φύλλα και την ψυχολογία του εκάστοτε αντιπάλου μου, παρά να ποντάρω στο δικό μου φύλλο. Χρειάζεται και δόση τύχης, αλλά σε ποια δουλειά δεν πρέπει να είσαι -έστω και λίγο- τυχερός για να πας μπροστά;».

Η νίκη του εξάλλου ήταν και θέμα τύχης, σύμπτωσης. Στα πλάνα του 30χρονου δεν ήταν να κάνει το ταξίδι μέχρι τη Γαλλία. Αλλά δύο ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά χτύπησε το τηλέφωνό του. Ηταν ένας καλός του φίλος, ο Κωνσταντίνος Νάνος: «Σώτο, κέρδισα το εισιτήριο για το τουρνουά στο Deauville. Θα έρθεις παρέα;».

«Πάμε!» του απάντησε και την επομένη βρέθηκαν στο γαλλικό θέρετρο. «Επαιξα δύο προκριματικούς εκεί την πρώτη ημέρα, αλλά αποκλείστηκα σχετικά γρήγορα. Επειδή όμως είχα κάνει το ταξίδι, σκέφτηκα να καθίσω και να πληρώσω τελικά το αντίτιμο για τη συμμετοχή μου, που ήταν 5.300 ευρώ».

Μετά την κατάκτηση της πρωτιάς, ο κορυφαίος Ελληνας παίκτης πόκερ αναπροσαρμόζει τους στόχους του. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και ο Σωτήρης Κουτούπας ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το επόμενο «ποκερικό» ραντεβού, το οποίο έχει οριστεί για τις 20 Μαρτίου στο European Poker Tour της Βιέννης.

«Ο στόχος μου εκεί είναι να επαναλάβω τη νίκη μου και να γίνω ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του πόκερ που θα έχει κατακτήσει δύο φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι τρελός στόχος, το ξέρω, αλλά η ιδέα έχει καρφωθεί στο μυαλό μου και με συναρπάζει».

Υστερα από πέντε χρόνια ουσιαστικής ενασχόλησής του με το άθλημα και με συμμετοχές σε κορυφαία τουρνουά παγκοσμίως, έχει γίνει περισσότερο έμπειρος, αλλά και πιο επιθετικός στο παιχνίδι του.

«Εχω καταλάβει τον τρόπο που παίζουν οι μεγάλοι επαγγελματίες από το εξωτερικό και πλέον αισθάνομαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω» τονίζει ο Σωτήρης, που μετά τις επιτυχίες δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι το πόκερ το ξεκίνησε από χόμπι, αλλά πλέον του αποφέρει περισσότερα έσοδα από την κανονική του δουλειά. «Αναγκαστικά λείπω πολλές ημέρες από το σπίτι, ειδικά όταν κατεβαίνω σε τουρνουά του εξωτερικού, αλλά έχω την πλήρη υποστήριξη από τους γονείς μου, που με προτρέπουν να παίζω όλο και περισσότερο»!

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η παρτίδα των 614.000 ευρώ

Στη φετινή διοργάνωση του EPT στο Deauville συμμετείχαν συνολικά 671 παίκτες. Οι παρτίδες ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Σωτήρης ήξερε από την αρχή ότι είχε μπροστά του μακρύ δρόμο μέχρι την κατάκτηση της πρώτης θέσης και των 614.000 ευρώ. Ομως περίπου στη μέση του τουρνουά, από το τέλος της τρίτης ημέρας, ήταν ο «chip leader», είχε, δηλαδή, στην κατοχή του τις περισσότερες μάρκες από οποιονδήποτε άλλον παίκτη. «Ημουν ο οδηγός κι έπρεπε να με ακολουθήσουν οι υπόλοιποι». Οι αντίπαλοι «εξολοθρεύτηκαν» ο ένας μετά τον άλλον. Στο τελικό τραπέζι είχε μείνει ο Ελληνας με επτά αντιπάλους.

«Οταν πλέον μείναμε μόνο εγώ με τον Κατσάλοφ να διεκδικούμε το τρόπαιο, ήμουν τελείως συγκεντρωμένος στον στόχο. Ξεκίνησα κάπως άσχημα, έχασα κάποιες παρτίδες στην αρχή, αλλά έπειτα από περίπου μία ώρα παιχνιδιού σκέφτηκα ότι η 2η θέση θα είναι αποτυχία. Του Ουκρανό τον ήξερα ως παίκτη, την τακτική του, τον τρόπο που κινείται στο τραπέζι. Είχα πολλές μάρκες κι έπρεπε να τον πιέσω. Το έκανα και από το αποτέλεσμα δικαιώθηκα.

Οταν τελείωσε η παρτίδα, με αγκάλιασε, μου έδωσε συγχαρητήρια και μου είπε χαμογελώντας: “Ετσι είναι, φίλε, το πόκερ. Ενα εξαιρετικά συναρπαστικό παιχνίδι. Αλλιώς δεν θα έπαιζε κανένας”». Με αυτόν τον τρόπο ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...