Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Κοκτέιλ θανάτου με glam «δόσεις»!

Ο μακρύς κατάλογος ηθοποιών αλλά και τραγουδιστών που φλέρταραν -με οδυνηρές συνέπειες- με τον κόσμο των ναρκωτικών.

Πέθανε πάνω στα παγωμένα πλακάκια του μπάνιου στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν με μια σύριγγα καρφωμένη στο μπράτσο του. Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στα 46 του χρόνια έπεσε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο στο ίδιο «πεδίο μάχης» στο οποίο έπεσαν πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πολεμήσουν τον εθισμό τους στα ναρκωτικά. Η μπανιέρα, το μπάνιο, είναι ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται στην εξιστόρηση των θανάτων του Ελβις Πρίσλεϊ, της Γουίτνεϊ Χιούστον, του Τζιμ Μόρισον και μαρτυρά πόσο συνηθισμένοι ήταν οι μεγάλοι σταρ στο μαρτύριο των παρενεργειών, όπως οι εμετοί και οι σπασμοί.

Οι άνθρωποι που στα μάτια μας φαντάζουν τέλειοι και άφθαρτοι αποδεικνύονται τελικά οι πιο εύθραυστοι. Και οι ίδιοι όμως φαίνεται ότι πιστεύουν πως έχουν τη δύναμη να νικήσουν τα πάντα, αν και διαψεύδονται με τον πλέον τραγικό τρόπο. Ενδεικτικό είναι ότι ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν είχε στο παρελθόν προσπαθήσει να πείσει τον Χιθ Λέτζερ να κόψει την ηρωίνη! Ο Λέτζερ, αν και αρχικά έδειξε διάθεση να συνεργαστεί, δεν κατάφερε να μείνει μακριά από εξαρτήσεις και άφησε την τελευταία του πνοή το 2008, εξαιτίας θανατηφόρου συνδυασμού φαρμάκων.

Οσο για τον Χόφμαν, που πάλευε να σώσει τη ζωή συναδέλφων του, έφτασε στο σημείο να στερηθεί την οικογένειά του, επειδή δεν μπορούσε να τιθασεύσει την ανάγκη του για ηρωίνη. Το ίδιο είχε συμβεί και στον Λέτζερ λίγο προτού αφήσει την τελευταία του πνοή. Προφανώς λοιπόν η διασημότητα δεν προστάτεψε κανέναν από τα ναρκωτικά. Διότι αν τους εξασφάλιζε την ευτυχία, δεν θα άφηναν την τελευταία τους πνοή δηλητηριασμένοι από τις ουσίες μέσα σε κάποια τουαλέτα…

Κόρεϊ Μοντέιθ

Μοιραίοι εθισμοί για τον σταρ του «Glee»

Ο «Φιν Χάντσον» της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Glee» βρέθηκε νεκρός στις 13 Ιουλίου 2013, σε ηλικία 31 ετών, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Βανκούβερ, εξαιτίας θανατηφόρου κοκτέιλ ηρωίνης και αλκοόλ. Ο νεαρός σταρ έδινε για χρόνια μάχη με τον εθισμό του στα ναρκωτικά και είχε πολλές φορές μπει σε κλινική αποτοξίνωσης. Ο θάνατός του αποδίδεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο οργανισμός του δεν ανεχόταν πλέον την ηρωίνη, επειδή είχε σταματήσει για τουλάχιστον τρεις μήνες τη χρήση πριν από τη μοιραία δόση.

Παρά το πρόβλημά του με τα ναρκωτικά, ο ηθοποιός δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στα γυρίσματα της σειράς υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ, σύμφωνα με τους συμπρωταγωνιστές του. Οταν γύριζε όμως στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Καναδά, παραδινόταν άνευ όρων στον εθισμό του, αφού τα περισσότερα μέλη της παρέας του στο Βανκούβερ έκαναν χρήση. Η οικογένειά του όσο και η αγαπημένη του και συμπρωταγωνίστριά του στο «Glee» Λία Μισέλ γνώριζαν το πρόβλημά του, αλλά δεν δεχόταν να συζητάει μαζί τους γι’ αυτό.

Γουίτνεϊ Χιούστον

Η ντίβα που δεν άντεξε το πάθος της

Η 48χρονη ντίβα της μουσικής βρέθηκε πνιγμένη στις 11 Φεβρουαρίου του 2012 μες στην στην μπανιέρα της σουίτας του ξενοδοχείου της. Την ώρα που υποτίθεται ότι έπρεπε να προετοιμάζεται για ένα πάρτι πριν από τα βραβεία Grammy, η τραγουδίστρια είχε και πάλι παραδοθεί στο πάθος της για τα ναρκωτικά, αφού στον οργανισμό της εντοπίστηκαν από την τοξικολογική εξέταση κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά. Η Χιούστον φαίνεται ότι μπήκε στην κόλαση των ναρκωτικών μετά τον γάμο της με τον σταρ της r&b μουσικής Μπόμπι Μπράουν, το 1992.

Το 2000 η τραγουδίστρια συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Χαβάη, επειδή βρέθηκε στην τσάντα της μαριχουάνα. Δύο χρόνια αργότερα παραδέχθηκε ότι κάνει χρήση μαριχουάνας και κοκαΐνης, αλλά αρνήθηκε ότι κάνει κρακ. Το 2004 μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης για πρώτη φορά, χωρίς όμως αποτέλεσμα, γι’ αυτό ξαναμπήκε το 2005. Το 2011 ήταν η τελευταία φορά που έκανε προσπάθεια να σταματήσει τα ναρκωτικά, ενώ όλοι πίστευαν ότι η επιστροφή της στη δισκογραφία και η συμμετοχή της σε μια ταινία θα σήμαιναν την αλλαγή πορείας. Ο θάνατός της τους διέψευσε…

Χιθ Λέτζερ

Μοναχικό αντίο χωρίς τα φλας!

Ο βραβευμένος με Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου ηθοποιός για την ταινία «Σκοτεινός ιππότης» βρέθηκε αναίσθητος στις 22 Ιανουαρίου του 2008 στο κρεβάτι του από την οικιακή βοηθό του, η οποία στην αρχή τηλεφώνησε πανικόβλητη στη φίλη του, Μέρι Κέιτ Ολσεν, και στη συνέχεια πήρε ασθενοφόρο. Οι διασώστες δεν μπόρεσαν να επαναφέρουν τον 28χρονο Λέτζερ, που όπως διαπιστώθηκε από την τοξικολογική εξέταση, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή εξαιτίας οξείας δηλητηρίασης από τον συνδυασμό έξι διαφορετικών συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι ο θάνατός του ήταν μάλλον ατύχημα, αφού δεν είχε υπολογίσει τις πιθανές παρενέργειες του συνδυασμού ισχυρών αναλγητικών με αντισταμινικά και υπνωτικά. Συνεργάτες του Λέτζερ υποστήριζαν ότι τον τελευταίο καιρό δήλωνε πως είχε προβλήματα αϋπνίας που τον είχαν φτάσει στα όριά του, γι’ αυτό έπαιρνε υπνωτικά. Εκτός όμως από τον εθισμό του στα υπνωτικά, ο ηθοποιός φέρεται να έκανε χρήση κοκαΐνης και ηρωίνης. Αυτά τα προβλήματα φαίνεται πως ήταν η αιτία που η ηθοποιός Μισέλ Γουίλιαμς τον χώρισε και δεν του επέτρεπε να βλέπει συχνά το δύο ετών παιδί τους.

Αν Νικόλ Σμιθ

Αδοξο τέλος για το σέξι κουνελάκι

Το πρώην «κουνελάκι» του «Playboy», που είχε προκαλέσει αίσθηση με τον γάμο της το 1991 με τον 80χρονο μεγιστάνα των πετρελαίων Τζ. Χάουαρντ Μάρσαλ, βρέθηκε αναίσθητη στις 8 Φεβρουαρίου του 2007 από τους φίλους της στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στο Χόλιγουντ. Παρά τις προσπάθειες να τη συνεφέρουν, η 39χρονη ήταν ήδη νεκρή. Από την τοξικολογική έρευνα προέκυψε ότι ο θάνατός της προήλθε από τον συνδυασμό ναρκωτικών με υπνωτικά χάπια. Η Σμιθ στην αρχή έπαιρνε μόνο μερικά χάπια για να κατευνάζει τον εκνευρισμό της, τα οποία… κατέβαζε με μπόλικη σαμπάνια.

Αυτή η συνήθεια όμως έγινε εξάρτηση σε ακραίο βαθμό. Ο τελευταίος σύντροφός της, ο Λάρι Μπίρκχεντ έχει αποκαλύψει ότι είχε φτάσει στο σημείο να της κρύβει τη μεθαδόνη και αυτή τον εκλιπαρούσε λέγοντας ότι πονούσε και ότι την είχε ανάγκη. Η εύρεση αυτών των φαρμάκων διευκολυνόταν από το περιβάλλον της, με τον πρώην σύντροφό της, τον δικηγόρο Χάουαρντ Στερν να κάνει τα πάντα για να την προμηθεύει και να την έχει έτσι, όπως κατήγγειλε η οικογένειά της, υπό έλεγχο.

Κερτ Κομπέιν

Μακάβρια μελωδία για τον Mr Nirvana

Ο τραγουδιστής των Nirvana βρέθηκε νεκρός στις 8 Απριλίου του 1994 στο σπίτι του στη λίμνη Ουάσινγκτον στο Σιάτλ από έναν ηλεκτρολόγο που θα του εγκαθιστούσε ένα σύστημα ασφαλείας. Αν και ο Κομπέιν αυτοκτόνησε με όπλο αφήνοντας κι ένα σημείωμα αυτοκτονίας, από τη νεκροψία στην οποία υποβλήθηκε διαπιστώθηκε στον οργανισμό του μεγάλη συγκέντρωση ηρωίνης. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Κομπέιν είχε βγει από κλινική αποτοξίνωσης και όπως είχε δηλώσει η σύζυγός του Κόρτνεϊ Λαβ, είχε τάσεις αυτοκτονίας. Ο τραγουδιστής είχε φτάσει πολύ κοντά στον θάνατο και στο παρελθόν.

Σε ένα ταξίδι του στη Ρώμη είχε πάρει πολλά ηρεμιστικά χάπια Rohypnol και είχε χρειαστεί να υποβληθεί σε πλύση στομάχου. Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της ζωής του ο Κομπέιν πάλευε με τη χρόνια βρογχίτιδα και με έντονους σωματικούς πόνους από μια χρόνια στομαχική ασθένεια που δεν διαγνώστηκε ποτέ. Αυτή η κατάσταση με το στομάχι του τον εξουθένωνε συναισθηματικά και πέρασε χρόνια προσπαθώντας να βρει την αιτία της. Στα ναρκωτικά έλεγε ότι έβρισκε ανακούφιση.

Ελβις Πρίσλεϊ

Ο βασιλιάς του r’n’r στο έλεος των χαπιών

Ο βασιλιάς του rock ‘n’ roll στα 42 του χρόνια βρέθηκε αναίσθητος (στις 16 Αυγούστου του 1977) στο πάτωμα του μπάνιου του στην Γκρέισλαντ. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αν και ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για καρδιακή αρρυθμία, αυτό που είχε προκαλέσει αυτό το πρόβλημα ήταν η υπερβολική δόση χαπιών, όπως η κωδεΐνη, τα βάλιουμ, η μορφίνη και το Ντέμερολ. Ο προσωπικός του γιατρός, δρ Τζορτζ Νικόπουλος, είχε διαπιστωθεί ότι του είχε συνταγογραφήσει περίπου 10.000 δόσεις ηρεμιστικών, αμφεταμινών και ηρεμιστικών μόνο μέσα στους οκτώ πρώτους μήνες του 1977.

Η περιπέτεια του Πρίσλεϊ με τα χάπια ξεκίνησε επειδή ήθελε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ύπνου, την υπνοβασία και τους εφιάλτες που τον βασάνιζαν από παιδί κι εντάθηκαν μετά τον θάνατο της μητέρας του. Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 ο θρύλος της μουσικής είχε αρχίσει να παίρνει αμφεταμίνες, οι οποίες τον βοηθούσαν να ελέγχει το βάρος του, αλλά τον κρατούσαν ακόμη πιο ξύπνιο. Τότε απευθύνθηκε στον Νικόπουλο προκειμένου να τον βοηθήσει να ηρεμεί.

Τζίμι Χέντριξ

Ασφυξία από βαρβιτουρικά

Ο μεγάλος κιθαρίστας «έφυγε» στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970, σε ηλικία μόλις 27 ετών, εξαιτίας ασφυξίας που επήλθε από τη χρήση βαρβιτουρικών. Η Μόνικα Ντάνεμαν, που ήταν μαζί του τις τελευταίες ώρες της ζωής του, είχε καταθέσει ότι μιλούσαν μέχρι τις 7.00 το πρωί και όταν ξύπνησε στις 11.00, τον βρήκε δίπλα της να αναπνέει, χωρίς όμως τις αισθήσεις του. Οταν έφτασε στο νοσοκομείο -περίπου δύο ώρες μετά- ήταν νεκρός. Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Χέντριξ είχε πάθει αναρρόφηση και πέθανε από ασφυξία.

Ο μουσικός άρχισε να πειραματίζεται με LSD στα τέλη του 1966, ενώ κάπνιζε πολύ συχνά κάνναβη και έπαιρνε αμφεταμίνες, ειδικά όταν βρισκόταν σε περιοδεία. Ο συνδυασμός των ναρκωτικών με αλκοόλ τον έκανε εξαιρετικά επιθετικό και είχε αρκετές φορές χτυπήσει φίλους του αλλά και γυναίκες με τις οποίες διατηρούσε σχέση. Το 1969 είχε συλληφθεί, επειδή βρέθηκε στην κατοχή του ηρωίνη, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι κάποιος άλλος την έβαλε στα πράγματά του, και αφέθηκε ελεύθερος.

Τζιμ Μόρισον

Νεκρός στο Παρίσι σε ηλικία 27 ετών!

Ο αρχηγός των Doors σε ηλικία μόλις 27 ετών βρέθηκε νεκρός (στις 3 Ιουλίου του 1971) στην μπανιέρα του διαμερίσματός του στο Παρίσι. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε υπερβολική δόση ηρωίνης, αλλά δεν υπάρχει επίσημη ιατροδικαστική μελέτη που να το αποδεικνύει. Η τότε σύντροφός του Πάμελα Κούρσον είχε πει στον ατζέντη του μουσικού ότι ο Μόρισον μπέρδεψε την ηρωίνη με κοκαΐνη και την εισέπνευσε. Ούσα και η ίδια ναρκομανής, άλλαξε πολλές φορές το σενάριο του τι συνέβη στον σύντροφό της, ενώ τρία χρόνια αργότερα βρέθηκε και η ίδια νεκρή από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Παράλληλα υπάρχουν αναφορές ότι ο Μόρισον είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του στο κλαμπ Rock ‘n’ Roll Circus, όπου πήγαινε σχεδόν καθημερινά και προμηθευόταν τις δόσεις του, και ότι οι άνθρωποι του κλαμπ τον πήγαν σηκωτό και τον άφησαν σπίτι του, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με την αστυνομία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...