Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Κλέβουν ορτανσίες για να φτιάξουν φθηνά ναρκωτικά!

Καμπανάκι κινδύνου για τους χρήστες: προκαλεί επικίνδυνες διαταραχές!

Στο στόχαστρο ληστών έχουν πέσει τα σπίτια που βρίσκονται σε βόρεια περιοχή της Γαλλίας. Οι δράστες όμως δεν εισβάλλουν στις κατοικίες για να αποσπάσουν τιμαλφή. Περιορίζουν τη δράση τους στους κήπους των σπιτιών, αφού μεταξύ των φυτών έχουν εντοπίσει μία αναπάντεχη πηγή πλουτισμού. Οχι, δεν πρόκειται για κάποιο κρυμμένο χρηματοκιβώτιο ή έναν χαμένο θησαυρό, αλλά για γλάστρες με… ορτανσίες!


Οπως αποκάλυψαν οι γαλλικές Αρχές, στην περιοχή Nord Pas de Calais έχουν αναπτυχθεί οι λεγόμενες «συμμορίες των ορτανσιών» οι οποίες δεν κλέβουν τα φυτά για να διακοσμήσουν τις αυλές τους, αλλά για να παράξουν ένα φθηνό ναρκωτικό. Πώς; Αναμειγνύοντας τα πέταλα του λουλουδιού με φύλλα καπνού! Οπως έχει διαπιστωθεί, το κάπνισμα του αυτοσχέδιου αυτού μείγματος έχει δράση παρόμοια με αυτής της μαριχουάνας.


Οι ειδικοί, ωστόσο, επισημαίνουν ότι πρόκειται για  επικίνδυνο σκεύασμα που απειλεί τους χρήστες με σοβαρές διαταραχές στο αναπνευστικό και κεντρικό νευρικό σύστημα, ακόμα και με θάνατο. Μάλιστα, ο καθηγητής Φαρμακολογίας Κερτ Χόστετμαν υποστήριξε στην ελβετική εφημερίδα «Le Matin» ότι αν το καπνίζει κανείς σε μεγάλες δόσεις, οι ψυχοτρόπες ουσίες του φυτού μπορεί να μετατραπούν σε Zyklon B, το θανατηφόρο αέριο που χρησιμοποιούσαν οι ναζιστές.


Οι επαΐοντες αποκαλύπτουν ότι η νέα… μόδα ξεκίνησε από τη Γερμανία, όπου άρχισαν να καταγράφονται κλοπές ορτανσιών από το περασμένο φθινόπωρο. Οι Αρχές του Βερολίνου επισήμαναν ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να εντοπίσουν τις συμμορίες, αν και παραδέχτηκαν ότι είναι πολύ δύσκολο να θέσουν υπό έλεγχο τη διανομή και την κατανάλωση του νέου low cost ναρκωτικού, αφού δεν μπορούν να απαγορεύσουν στους πολίτες να φυτεύουν ορτανσίες στον κήπο τους.


Στη Γαλλία οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από είκοσι σχετικές καταγγελίες κλοπών στα χωριά της περιφέρειας Nord Pas de Calais, που αποτελεί το πιο βόρειο τμήμα της χώρας. Οι Αρχές επιβεβαιώνουν ότι το νέο ναρκωτικό αποτελεί φθηνότερο υποκατάστατο της κάνναβης, όμως κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις του για την ανθρώπινη υγεία.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...