Από τα Καλάβρυτα άρχισε ο γνωστός σεφ τα νέα μαγειρικά του ταξίδια.
Τα μαγειρικά ταξίδια του ξεκίνησε ο Βασίλης Καλλίδης, ο οποίος κάνει πρεμιέρα της «Νόστιμης γης» από τα Καλάβρυτα. Ο γνωστός σεφ επέλεξε το χειμερινό θέρετρο της Αχαΐας για να ξεκινήσει το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής του σεζόν και το αποτέλεσμα θα το δούμε αύριο, στις 20.00 από τον Alpha. O Bασίλης, έχοντας σύμμαχό του τον καιρό, θα συνδυάσει δουλειά και διασκέδαση.
Στο κατάλευκο τοπίο του χιονοδρομικού θα βγάλει το τσουκάλι του και θα φέρει όλη την Ελλάδα στο πιάτο. Θα φτιάξει από σύγκλινο Μάνης, λαλάγγια Καλαμάτας, αβγοτάραχο Μεσολογγίου, απάκι Κρήτης και γίγαντες Καστοριάς μέχρι φάβα Σαντορίνης.
Ο σεφ ταξιδεύει στα βουνά της Αχαΐας και ανεβαίνει στον κάτασπρο Χελμό, όχι μόνο για να μαγειρέψει, αλλά και για να κάνει σκι. Η εκπομπή όμως δεν προβάλλει μόνο το χιονισμένο τοπίο, αλλά και τη γραφική πόλη των Καλαβρύτων, στην οποία ο Βασίλης επισκέπτεται ένα οινοποιείο με τοπικές ποικιλίες κρασιού, δοκιμάζει λιχουδιές της περιοχής και ανακαλύπτει γευστικά μυστικά της πόλης. Μαθαίνει τα πάντα για τη βαρελίσια φέτα Καλαβρύτων, δοκιμάζει γαλακτομπούρεκο, μαγειρεύει χοιρινό ρολό γεμιστό με παστουρμά καραμανλίδικο για τη γιορτή στην πλατεία, αλλά και γίδα κοκκινιστή με χοντρά μακαρόνια πάνω στο χιόνι.
Τέλος, οργανώνει στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων ένα αυτοσχέδιο, ξεχωριστό γλέντι γεμάτο μουσική, χορό και φυσικά πολύ φαγητό. Οπως και στο πρώτο μισό της σεζόν, έτσι και τώρα ο Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδεύει κάθε Κυριακή στις πιο νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ, αλλά και πανηγύρια. Ετσι θα προβάλλονται πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και πολλή μουσική.
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ