Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Βίος και πολιτεία ενός νευρικού (παιδ)εραστή

Οι «απαγορευμένοι» έρωτες και οι γάμοι του εκκεντρικού σκηνοθέτη που κατάφερνε πάντα να συγκεντρώνει τα φώτα πανω του ακόμη και όταν εκείνος ήταν στο…κρεβάτι.


Σε ένα δωμάτιο με δεκαπέντε 12χρονες. Αυτή ήταν η φαντασίωσή του πριν από 38 ολόκληρα χρόνια, όπως την περιέγραψε μιλώντας στο περιοδικό «People». Κι αυτό μάλλον κάτι λέει για τον Γούντι Αλεν, που δεν έκρυβε ποτέ στη ζωή του την προτίμησή του σε πολύ μικρότερες, έως ανήλικες, ερωτικές παρτενέρ. Η συνέντευξη στο «People» δόθηκε όταν ο σκηνοθέτης ήταν 41 ετών και με πλούσια δράση στο ενεργητικό του.


Πρώτο στεφάνι


Η πρώτη σύζυγός του ήταν μόλις 16 ετών, ενώ η τελευταία ήταν 20 -δηλαδή ανήλικη για τη νομοθεσία των ΗΠΑ- όταν την παντρεύτηκε. Ο σκηνοθέτης με τις ταινίες που καθηλώνουν τον θεατή ήξερε πάντα πώς να καθηλώνει -ίσως κυριολεκτικά, αν πιστέψουμε τις καταγγελίες- τις κοπέλες που έβαζε στο μάτι. Και η υπόσχεση «θα σε κάνω σταρ» ήταν μόνο ένα από τα επιχειρήματά του.


Η Χαρλέν Ρόουζεν ήταν η πρώτη γυναίκα την οποία παντρεύτηκε ο Αλεν, το 1954. Η νύφη ήταν μόλις στα 16, ενώ εκείνος 19. Ο γάμος αυτός κράτησε πέντε χρόνια και ο Αλεν τη χαρακτήριζε όταν έκανε stand up comedy «τρομερή κυρία Αλεν». Εκείνη, λίγο καιρό αφότου χώρισαν, τον μήνυσε κατηγορώντας τον για δυσφήμηση. Ολα άρχισαν όταν αυτός μιλώντας στην τηλεόραση και απαντώντας σε φήμες ότι η πρώην γυναίκα του είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση έξω από το διαμέρισμά της είπε πως μάλλον αυτή η κακοποίηση δεν είχε κανένα θετικό συναίσθημα. Με δυο λόγια, την αποκάλεσε «ψυχρή» κι εκείνη, βάσει των δικών του λεγόμενων, του ζήτησε αποζημίωση 1.000.000 δολαρίων. Μάλλον όμως δεν την πήρε ποτέ.


Η μαθήτρια λυκείου


Αυτή η σχέση δεν «ομολογήθηκε» ποτέ από τον Γούντι Αλεν, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ξεκίνησε το 1976, όταν η Στέισι Νέλκιν ήταν μόλις 17 χρόνων, μαθήτρια λυκείου, και ο Γούντι Αλεν ήδη στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του. Η ταινία «Μanhattan», έγραψαν οι «Los Angeles Times», βασίζεται σ’ αυτήν ακριβώς την ερωτική σχέση του Αλεν. Η Νέλκιν έχει παραδεχτεί ότι υπήρχε δεσμός, δεν έχει όμως μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες.


Γάμος με την Πρέβιν


Ο τρίτος και τελευταίος γάμος έγινε μεταξύ «πατέρα και κόρης» τόσο αν το δει κανείς ηλικιακά όσο κι αν το εξετάσει σχεδόν τυπικά. Το 1997 ο εκκεντρικός σκηνοθέτης πέρασε βέρα στην κόρη της πρώην συντρόφου του Μία Φάροου. Η αποκάλυψη της σχέσης, που είχε ξεκινήσει το 1991, όταν εκείνος ήταν 56 και η Σουν Γι Πρέβιν ήταν δεν ήταν 20, είχε προκαλέσει θύελλα, με φυσικό αποτέλεσμα το τέλος κάθε επαφής με τη Φάροου κι έναν πόλεμο που τώρα φαίνεται να ξαναφουντώνει. Οταν κάποτε ο Αλεν ρωτήθηκε για τη διαφορά ηλικίας και κατά πόσον αυτή εγγυάται μια υγιή και ισότιμη σχέση, απάντησε πως η ισότητα δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση σε μια σχέση. «Η καρδιά θέλει αυτό που διαλέγει. Δεν υπάρχει λογική σ’ αυτά τα πράγματα. Βλέπεις κάποιον, τον ερωτεύεσαι κι αυτό είναι όλο» έλεγε χαρακτηριστικά.


Η προδοσία


Ο σκηνοθέτης που φαίνεται ότι έχει εμμονή με τις «μικρούλες» πρόδωσε όχι μόνο τη Μία Φάροου αλλά και τη Σουν Γι Πρέβιν, αφού ενώ είχε αρχίσει τον μυστικό δεσμό μαζί της κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά την άλλη κόρη της συντρόφου του. Η Ντίλαν Φάροου μίλησε τότε στη μητέρα της και ακολούθησε έκρηξη μεγατόνων. Η αστυνομία ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ωστόσο κάποιοι έπεισαν τη Μία Φάροου ότι ήταν καλύτερο να μην προχωρήσει η υπόθεση, επικαλούμενοι το καλό του 7χρονου κοριτσιού. Πριν από μερικές ημέρες η 28χρονη σήμερα Ντίλαν με ανοιχτή επιστολή της που δημοσιεύτηκε σε blog των «New York Times» αποκαλύπτει τη δική της αλήθεια για όσα βίωσε στα χέρια του «πατέρα» στη σοφίτα του σπιτιού τους.


«Ποια είναι αγαπημένη σας ταινία του Γούντι Αλεν; Προτού απαντήσετε, πρέπει να γνωρίζετε πως όταν ήμουν επτά ετών, ο Γούντι Αλεν με πήρε από το χέρι και με πήγε στη σοφίτα του σπιτιού μας. Εκεί μου ζήτησε να ξαπλώσω μπρούμυτα και να παίξω με το τρενάκι του αδελφού μου. Με κακοποίησε σεξουαλικά. Οση ώρα το έκανε, μου μιλούσε, ψιθυρίζοντάς μου ότι είμαι καλό κορίτσι, ότι αυτό θα ήταν το μυστικό μας, ότι θα πάμε στο Παρίσι και θα με κάνει πρωταγωνίστρια στις ταινίες του. Θυμάμαι να κοιτάζω το τρένο να κάνει κύκλους στις ράγες, εστιάζοντας στην κίνηση των βαγονιών, γύρω γύρω στη σοφίτα. Ακόμα και σήμερα μου είναι δύσκολο να βλέπω παιδικά τρενάκια» ξεκινά την επιστολή της η Ντίλαν, προσθέτοντας ότι για καιρό πίστευε πως όλοι οι μπαμπάδες κάνουν τα ίδια στις κόρες τους. Και καταλήγει: «Φανταστείτε να βρισκόταν στη σοφίτα το δικό σας επτάχρονο παιδί. Το φαντάζεστε; Τώρα ποια ταινία του Γούντι Αλεν σας αρέσει;»


Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως επτά χρόνια μετά το πρώτο του διαζύγιο, ο Αμερικανός σκηνοθέτης είπε να δοκιμάσει για δεύτερη φορά, αλλά με γυναίκα πιο «ώριμη». Νύφη ήταν η 27χρονη Λουίζ Λέιζερ, με την οποία έμεινε έως το 1969. Φαίνεται ότι και σε εκείνη έταζε ρόλους, υπόσχεση την οποία κράτησε, αφού η Λέιζερ εμφανίστηκε σε τρεις ταινίες του μετά το διαζύγιό τους. Ηταν τα «Τake the Money and Run», «Bananas» και «Everything You Always Wanted to Know About Sex But Were Afraid to Ask», ενώ έκανε κι ένα πέρασμα από το «Stardust Memories».


Το lovestory με την Κίτον στις αρχές της δεκαετίας του ’70


 Ηταν 1970 όταν η Νταϊάν Κίτον πρωτογνώρισε τον Αλεν. Εκείνος 35άρης κι αυτή στα 24, συνεργάστηκαν αρχικά στο Μπρόντγουεϊ, στο έργο «Play It Again, Sam». Στη διάρκεια των παραστάσεων έγιναν ζευγάρι, και παρότι η σχέση τους κράτησε περίπου έναν χρόνο, εκείνη συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε ταινίες του. Μεταξύ αυτών ήταν το «Sleeper» και το «Love and Death». Ο ρόλος της Ανι λέγεται ότι γράφτηκε ειδικά για εκείνη. Φαίνεται πως και σ’ αυτήν την περίπτωση ο Αλεν έδωσε υποσχέσεις, τις οποίες τουλάχιστον τήρησε. Οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά, με την Κίτον να κάνει ένα guest υποδυόμενη μια τραγουδίστρια στο «Radio Days», ενώ αργότερα επιλέχτηκε να αντικαταστήσει τη Μία Φάροου στο «Manhattan Murder Mystery», αφότου Αλεν και Φάροου είχαν αρχίσει να έχουν προβλήματα στη σχέση τους. Οι δυο τους παραμένουν φίλοι ακόμα και σήμερα.


Μία Φάροου: η γυναίκα της ζωής του
 
Ακόμα κι αν δεν θέλουν να βλέπουν ή να ακούνε ο ένας τον άλλον, ο χρόνος από μόνος του αποδεικνύει ότι η Μία Φάροου είναι η γυναίκα της ζωής του Γούντι Αλεν. Διαφορετικά δεν θα έμεναν μαζί τόσα χρόνια. Ολα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Οι δυο τους έγιναν ζευγάρι στη ζωή και στο σινεμά. Αν και ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι ήταν παντρεμένοι, οι δυο τους δεν ανέβηκαν ποτέ τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου, ενώ είχαν επιλέξει να μη συζούν. Ο χωρισμός ήρθε το 1992, όταν η Φάροου ανακάλυψε τις γυμνές φωτογραφίες τις οποίες ο Αλεν είχε τραβήξει την κόρη της Σουν Γι. Ο Αλεν δεν δίστασε να ομολογήσει αμέσως ότι είχε σχέση με την κοπέλα.


Πολλά χρόνια αργότερα, μιλώντας στο περιοδικό «Vanity Fair», ο Αλεν είπε ότι παρά τη ζημιά που έκανε στην καριέρα του το σκάνδαλο με τις γυμνές φωτογραφίες και όσα ακολούθησαν, η ανακάλυψή τους από τη Φάροου ήταν μία από τις πιο τυχερές στιγμές της ζωής του. «Ηταν κομβικό σημείο για το καλύτερο» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τη Φάροου, ίσως να άλλαζε κάποια πράγματα. «Πιθανότατα θα είχα φύγει από αυτή τη σχέση πολύ νωρίτερα» κατέληγε στη συνέντευξη στο «Vanity Fair», που δόθηκε το 2005.


Και ίσως να κατανοήσουμε καλύτερα τον ψυχισμό του 79χρονου σκηνοθέτη, αν αναλογιστούμε τι δήλωσε για το «σκάνδαλο» με τη νυν σύζυγό του. Ελεγε το 2011: «Ποιο ήταν το σκάνδαλο; Ερωτεύτηκα αυτό το κορίτσι, το παντρεύτηκα κι είμαστε παντρεμένοι εδώ και περίπου 15 χρόνια. Δεν υπάρχει σκάνδαλο, αλλά ο κόσμος το θεωρεί τέτοιο. Κι αυτό τελικά μου αρέσει κατά κάποιο τρόπο. Οταν θα φύγω, θα ήθελα να έχω να λέω πως έκανα ένα σκάνδαλο στη ζωή μου».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...