Οι τρεις βουλευτές που ελέγχονται για εμβάσματα εκτός Ελλάδας

Τα ονόματα των τριών βουλευτών από διάφορα κόμματα (και όχι μόνο από τη Ν.Δ., όπως είχε ευρέως κυκλοφορήσει) που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό έδωσε χθες στη δημοσιότητα με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων βρέθηκαν τρεις βουλευτές και συγκεκριμένα οι Βασίλης Καπερνάρος (ΑΝ.ΕΛ.), Βασίλης Κικίλιας (Ν.Δ.) και Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜ.ΑΡ.) καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Νίκου Σηφουνάκη και Βασ. Καπερνάρου.


«Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει επίσης ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχει κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο «πόθεν έσχες». «Συνεπώς, και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή» προσθέτει.


Η διαδικασία ελέγχου κάποιων εξ αυτών των υποθέσεων είναι σε εξέλιξη και η υπόθεση του κ. Κικίλια είναι στις 531 στοχευμένες υποθέσεις.


Καταλήγοντας το υπουργείο αναφέρει ότι η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας. «Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι λάθος να θεωρηθεί πως υπάρχει παραβατική συμπεριφορά».


O κ. Κικίλιας αντέδρασε έντονα και με ανακοίνωσή του προαναγγέλλει νομική δράση: «Τα χρήματά μου προέρχονται από τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόλησή μου με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική), είναι φορολογημένα στο σύνολό τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες μου» τόνισε ο κ. Κικίλιας.


ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ