Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

«Θέλω έναν τάφο για το παιδί μου»

Η συγκλονιστική και οργισμένη κατάθεση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου στη δίκη οκτώ ατόμων για την απαγωγή του.

Οργή, συγκίνηση και ανείπωτος πόνος «πλημμύρισαν» χθες την αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου συνεχίστηκε η δίκη για την εξαφάνιση του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τα ίχνη του οποίου έσβησαν τη νύχτα της 9ης Αυγούστου του 2012, στο Παλαιό Φάληρο. Με αξιοθαύμαστο κουράγιο και ανεξάντλητη δύναμη ψυχής η μητέρα του Βαρβάρα κατέθετε επί οκτώ ώρες στο δικαστήριο για τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν ο μοναχογιός της απήχθη και που εξακολουθεί να βιώνει, καθώς ο Μάριος μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί.

«Θέλω έναν τάφο για το παιδί μου, να μπορώ να πηγαίνω και να προσκυνάω…» ήταν τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας που έχει πλέον χάσει κάθε ελπίδα ότι το παιδί της μπορεί να είναι ζωντανό.

Αναφερόμενη στους απαγωγείς περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα απειλητικά τηλεφωνήματα που έλαβε μετά την εξαφάνιση του Μάριου, με τους δράστες να της ζητούν λύτρα «αν ήθελε να ξαναδεί ζωντανό το παιδί της». Με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία κατέθεσε ότι ο 71χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής Πέτρος Μιχαλεάκος είχε προσεγγίσει την τελευταία πενταετία την ίδια και το γιο της, κάνοντας μάλιστα τον Μάριο να τον βλέπει σαν πατέρα και εκείνη να τον θεωρεί αδελφό της. Οπως είπε, τις πρώτες ημέρες μετά την απαγωγή τόσο ο Μιχαλεάκος όσο και η σύζυγός του, στους οποίους είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, την πρόετρεπαν να δώσει τα λύτρα και να μην απευθυνθεί στην Αστυνομία.

«Οι αλήτες με απέτρεπαν να πάω στην Αστυνομία, λέγοντάς μου ότι οι αστυφύλακες είναι διεφθαρμένοι. Τις επόμενες ημέρες κάτι είχε αρχίσει να σπάει μέσα μου και συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω κάτι πιο δραστικό» κατέθεσε η μητέρα του Μάριου.

Στη συγκλονιστική κατάθεσή της η Βαρβάρα Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στα ευρήματα του μοριακού βιολόγου Γιώργου Φιτσιάλου, που εντόπισε με ειδικό σπρέι ανίχνευσης κηλίδες αίματος στο πορτμπαγκάζ του εγκαταλειμμένου αυτοκίνητου του θύματος. «Τον Μάιο βρέθηκε πλημμύρα αίματος στο αυτοκίνητο. Είχε περάσει μέσα από το χαλάκι κι είχε φτάσει μέχρι τη ρεζέρβα το αίμα!

Μου το φάγανε το παιδί μου οι δολοφόνοι!» είπε με τρεμάμενη φωνή η τραγική μητέρα. «Δεν ήταν ο Μάριος των 620.000 ευρώ όπως ήθελαν οι αλήτες» τόνισε προς το δικαστήριο, αποδίδοντας οικονομικό κίνητρο στους οκτώ κατηγορουμένους, που βαρύνονται κατά περίπτωση με τις κατηγορίες της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας.

«Αν δεν καταδικαστούν οι δολοφόνοι, θα κλάψουν κι άλλες μάνες…» ήταν το μήνυμα που σφράγισε την κατάθεσή της στο δικαστήριο. Στο πλευρό της, εντός και εκτός της αίθουσας, ήταν συγκεντρωμένοι από νωρίς το πρωί δεκάδες συγγενείς και φίλοι του Μάριου, κρατώντας πανό και αποδοκιμάζοντας τους κατηγορουμένους κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ – Φωτ.: Δ.ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...