Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ελεύθερος αλλά με εγγύηση-μαμούθ!

Ο Α. Φιλιππίδης μετά την απολογία του για τα δάνεια του Τ.Τ. έπεισε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.


Ελεύθερος με εγγύηση 2.000.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για τα «αμαρτωλά» δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο Αγγελος Φιλιππίδης.


Οι εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. ενώπιον του δικαστικού λειτουργού θεωρήθηκαν επαρκείς για να κριθεί ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, ενώ η επιβολή της υψηλότατης χρηματικής εγγύησης θεωρήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι διασφαλίζει την περαιτέρω παρουσία του στην ανακριτική διαδικασία.


Στην κατεύθυνση αυτή φαίνεται πως συντέλεσε και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος- που συνελήφθη με διεθνές ένταλμα σύλληψης στην Κωνσταντινούπολη- επέστρεψε στην Ελλάδα, παρά την απόφαση των τουρκικών δικαστικών Αρχών να μην κάνουν δεκτό το αίτημα έκδοσής του στη χώρα μας.


Ο κατηγορούμενος στην 9ωρη απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι τα επίμαχα δάνεια που χορηγήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί διοικήσεώς του πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και δεν ήταν επισφαλή. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα δύο δάνεια ύψους 17.000.000 προς το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα – Αναστασίας Βάτσικα, υποστήριξε ότι χορηγήθηκε σε μία εταιρία με πολυετή παρουσία και καταξιωμένη στον χώρο των συνεδρίων. Για το δάνειο στην εταιρία Alapis, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ανέφερε ότι η εταιρία είχε προσφάτως προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 460.000.000 ευρώ, η οποία μπορούσε να δικαιολογήσει τη χορήγηση του δανείου.


Μάλιστα λίγους μήνες αργότερα, όπως τόνισε ο κατηγορούμενος, δόθηκε άδεια στον Λαυρεντιάδη από τις ελεγκτικές Αρχές να αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της Proton Bank. Στην περίπτωση της δανειοδότησης εταιριών του ομίλου Κοντομηνά ο κ. Φιλιππίδης φέρεται να υποστήριξε ότι τα δάνεια ήταν διασφαλισμένα και ότι η σύμβαση με την εταιρία Best Line -συμφερόντων του εν λόγω επιχειρηματία- ήταν επωφελής. Αναφερόμενος στο δάνειο που έλαβε ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Ευθυμίου επισήμανε ότι εξυπηρετείται κανονικά από άλλον επιχειρηματία.


«Οταν υπάρχει ευθυκρισία, αυτός ο τόπος μπορεί να είναι ήσυχος ότι απονέμεται η Δικαιοσύνη. Το κυριότερο είναι ότι ο ανακριτής δέχθηκε ότι ο Αγγελος Φιλιππίδης δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά ήρθε εκουσίως στη χώρα και όχι, όπως διαδιδόταν, με απέλαση» δήλωσε μετά την απόφαση για τη μη προφυλάκισή του ο συνήγορός του Γ. Παπαϊωάννου.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...