Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Χειροπέδες σε τέσσερις Κούρδους έπειτα από ντου σε γιάφκα με όπλα και εκρηκτικά

Γιάφκα Κούρδων αντικαθεστωτικών με βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική στην περιοχή του Γκύζη! Επειτα από συντονισμένες έρευνες, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις Τούρκους υπηκόους (κουρδικής καταγωγής) οι οποίοι ανήκουν στη χαρακτηριζόμενη ως τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, που δρα στη γείτονα πραγματοποιώντας επιθέσεις σε κρατικούς στόχους.

Στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Γενναδίου 43 οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα καλάσνικοφ, τρία πιστόλια, ένα σιγαστήρα πιστολιού, ένα υποπολυβόλο Scorpion, επτά κιλά εκρηκτικού τύπου ζελατοδυναμίτιδας, πλήθος σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, δύο χειροβομβίδες, χάρτες των Αθηνών και της Αλεξανδρούπολης, αλλά και χάρτες συγκεκριμένων περιοχών της Τουρκίας. Επίσης, βρήκαν μπερέδες με το σήμα του DHKP-C, σημαίες της οργάνωσης, αλλά και φωτογραφίες από ενέργειές τους σε Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος δύο εκ των τεσσάρων συλληφθέντων εκκρεμούν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, τα οποία διαβίβασε πριν από μερικές ημέρες στις ελληνικές υπηρεσίες η Interpol. Επειτα από έρευνες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο καταζητούμενους, οι οποίοι είχαν πλαστές ταυτότητες, πλην όμως τα πραγματικά τους στοιχεία ταυτοποιήθηκαν από τις ελληνικές Αρχές.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει άμεση σχέση με τους δύο καταζητούμενους Κούρδους που είχαν συλληφθεί από την ελληνική Ακτοφυλακή το καλοκαίρι του 2013 ανοιχτά της Χίου να μεταφέρουν με φουσκωτό όπλα στην Τουρκία για λογαριασμό του DHKP-C.

Οπως προέκυψε από μια πρώτη εξέταση που έκαναν στα αντικείμενα οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα της οδού Γενναδίου, στου Γκύζη, μάλλον προέρχονται από την Κρήτη και φαίνεται να είναι από την ίδια παρτίδα όπλων που είχαν βρεθεί το καλοκαίρι στα χέρια των δύο Κούρδων αντικαθεστωτικών στη Χίο.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ακόμα σε εξέλιξη, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί -έστω και από ανεπίσημες πηγές- εάν η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί ένα είδος «αντισταθμιστικών οφειλών» για την έλευση Φιλιππίδη στην Ελλάδα από την Τουρκία.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...