Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θέλουν γάμο στο νησί οι Βρετανοί!

Παρά τα Ρίχτερ, 32 ζευγάρια ετοιμάζονται να δώσουν όρκους αιώνιας αγάπης στην Κεφαλλονιά.

Κουφέτα στην αγαπημένη τους Κεφαλλονιά προγραμματίζουν να φάνε φέτος το καλοκαίρι δεκάδες ζευγάρια από τη Βρετανία που, παρά τους πρόσφατους σεισμούς και τις μεγάλες καταστροφές στο νησί, δεν δείχνουν να πτοούνται και σχεδιάζουν τους γάμους τους αδιαφορώντας για τα Ρίχτερ και τις συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις.

Την ώρα που οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς δίνουν τη δική τους μάχη προκειμένου να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να επανέλθουν σε φυσιολογικό ρυθμό ζωής, 32 ζευγάρια από τη Βρετανία κάνουν «πρόβα νυφικού» και ετοιμάζονται να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης στο νησί της καρδιάς τους.

«Ο σεισμός έγινε και εμείς προχωράμε. Εχουμε ακόμη ήλιο!» αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της βρετανικής παροικίας στην Κεφαλλονιά Ντόνα Ο’ Λίρι και σημειώνει: «Γνωρίζαμε ότι το νησί έχει σεισμούς. Είχε, έχει και θα έχει, το ξέραμε και δεν μας ενοχλεί. Είναι ωραίο να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις τη θάλασσα, το βουνό, τη φύση».

Η Κεφαλλονιά αποτελεί παραδοσιακό καλοκαιρινό προορισμό για χιλιάδες Βρετανούς, πολλοί από τους οποίους ερωτεύτηκαν τον τόπο και δεν δίστασαν να τα αφήσουν όλα προκειμένου να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, με αποτέλεσμα σήμερα η τοπική βρετανική παροικία να αριθμεί περίπου 1.000 άτομα.

Ενας από αυτούς είναι και ο Μπάρι Χέιτον. Την τελευταία δεκαετία μένει στο Λιβάδι, σε δικό του σπίτι, το οποίο κρίθηκε προσωρινά μη κατοικήσιμο, μετά τον δεύτερο σεισμό. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος δεν έχασε την καλή του διάθεση, γιατί βρήκε καταφύγιο μαζί με τον σκύλο του στο καφενείο του χωριού. Εκεί βρίσκει κάθε μέρα ζεστασιά, φαγητό και ύπνο. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει το νησί. «Οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς είναι φιλόξενοι, νιώθω την αγάπη τους και δεν πρόκειται να φύγω ποτέ από το νησί» τονίζει ο Μπάρι.

Η εκπρόσωπος της βρετανικής παροικίας στην Κεφαλλονιά Ντόνα Ο’ Λίρι, που ασχολείται με διοργάνωση τουριστικών κοινωνικών εκδηλώσεων στο νησί και ειδικότερα με γάμους Βρετανών, έχει αναλάβει, όπως αναφέραμε, 32 γάμους νεαρών ζευγαριών από την Αγγλία. Σε αυτόν τον προγραμματισμό λόγω των τελευταίων γεγονότων δεν έχει αλλάξει κάτι. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες ακόμη ένα νεαρό ζευγάρι τής ανέθεσε την προετοιμασία του γάμου του για τον Ιούλιο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ


Ξεκινούν από την αρχή οι έλεγχοι σε 2.500 κτίρια που χτύπησε ο τελευταίος σεισμός

Με ταχείς ρυθμούς άρχισαν χθες και συνεχίζονται οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στην Κεφαλλονιά, από τα αποτελέσματα των οποίων θα καθοριστεί ο αριθμός των κτιρίων που θα χαρακτηριστούν «κίτρινα» ή «κόκκινα».

Οπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Σ. Σιμόπουλος, οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι των κτιρίων από μηχανικούς θα ολοκληρωθούν σε περίπου δύο βδομάδες με την προϋπόθεση πως δεν θα σημειωθεί νέος ισχυρός σεισμός, που ενδέχεται να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμάται ότι θα επανελεγχθούν 2.000 κτίρια και ακόμα 500 πρώτη φορά, ενώ οι εργασίες επισκευής του αερολιμένα του νησιού θα ξεκινήσουν αμέσως.

Την ίδια στιγμή, οι αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση της αγοράς νέας οικοσκευής έφτασαν τις 900, δίνοντας έτσι μια χαρακτηριστική εικόνα της έκτασης του προβλήματος.

Παράλληλα, την Κεφαλλονιά επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ηγήθηκε σύσκεψης για τον συντονισμό των ενεργειών της Πολιτείας στο νησί. Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ολες οι διαδικασίες πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα της καταδρομικής επιχείρησης, να γίνουν πολύ προγραμματισμένα, πολύ υπολογισμένα, πολύ μελετημένα, αλλά ακαριαία, πολύ γρήγορα και τελικώς αποτελεσματικά».

Στο μεταξύ, την επανασύνδεση σε όσα νοικοκυριά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών και ανήκουν στην κατηγορία των οικιακών καταναλωτών αποφάσισε η ΔΕΗ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....