Ο μπουφές στη Βουλή κόστισε 7.000 (!!!) ευρώ

«Αλμυρό» γεύμα στους επίσημους Ευρωπαίους καλεσμένους.

Πανάκριβα κόστισε το γεύμα που παρέθεσε το Ελληνικό Κοινοβούλιο στους 140 επίσημους καλεσμένους τους οποίους φιλοξένησε τον προηγούμενο μήνα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Βουλή κατέβαλε το -διόλου ευκαταφρόνητο- ποσό των 7.000 ευρώ για το «φαγοπότι», δηλαδή σχεδόν περίπου 50 ευρώ το άτομο.

Μπορεί η κρίση να μας έχει «γονατίσει», αλλά φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι που ακόμα επιμένουν να δαπανούν τέτοια ποσά.

Προ ημερών η Βουλή ως  καλή «οικοδέσποινα» παρέθεσε γεύμα στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου, στην -ειδικά για την περίσταση- διαμορφωμένη αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», βάζοντας πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα και μόνο γεύμα.

Αν και πριν από μερικούς μήνες και λίγο πριν από την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι υπεύθυνοι διαβεβαίωναν πως το κόστος θα είναι το μικρότερο δυνατό και πως θα μειωθούν όλες οι «περιττές» δαπάνες, φαίνεται πως ως λαός εκτός από φιλόξενοι, είμαστε και «large», καθώς προκειμένου να εντυπωσιάσουμε ενίοτε δεν υπολογίζουμε το κόστος. 

Πριν από λίγες μέρες (27 Ιανουαρίου) η Βουλή φιλοξένησε τη διάσκεψη των προέδρων των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ελληνικής προεδρίας. Το σύνολο των βουλευτών έφτασε τους 140. Φυσικά, η Βουλή φρόντισε και για το φαγητό τους.

Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι το γεύμα δεν παρατέθηκε σε κάποιο εστιατόριο αλλά εντός της Βουλής, και μάλιστα στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» η οποία συνήθως φιλοξενεί εκθέσεις (διαμορφώθηκε ειδικά για την περίσταση).

Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν πως ένας μπουφές στα όρθια που κόστισε 50 ευρώ το άτομο (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) είναι πολύ ακριβός. Αξίζει να σημειωθεί πως το catering το ανέλαβε η εταιρία που εκμεταλλεύεται το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής, οπότε θα μπορούσε να κάνει κάποια σχετική έκπτωση, έστω και αν -όπως ακούγεται- οι υψηλοί καλεσμένοι γεύτηκαν φρέσκο ψάρι. Οι υπεύθυνοι είχαν τη δυνατότητα να κάνουν παζάρια στην τιμή…

Τι περιλάμβανε το μενού: Για ορεκτικά ο σεφ είχε ετοιμάσει ποικιλία τυριών από διάφορες περιοχές, καθώς και παραδοσιακή σπανακόπιτα και τυρόπιτα. Οι σαλάτες ήταν πολίτικη, με λάχανο, καρότα, σέλινο και πιπέρια Φλωρίνης. Ακολούθησαν μοσχαρίσια μπιφτέκια, κοτόπουλο μπουκίτσες με κυδώνια ψητά, τεμπούρα μπακαλιάρου, αρνάκι αμπελουργού και πατάτες στον φούρνο με λεμόνι και θυμάρι. Για γλυκό υπήρχαν καρυδόπιτα, μπουκίτσες σοκολάτας υγείας και γάλακτος και γιαούρτι με γλυκό σταφύλι ή βύσσινο. Οσο για τα κρασιά, ήταν σε αφθονία.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ