Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Χορεύει» με τα Ρίχτερ η Κεφαλλονιά

Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,5R ταρακούνησε χθες το νησί.

Δεν έχει τέλος ο τρομακτικός «χορός» των Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά, αφού η μετασεισμική ακολουθία συνεχίστηκε και χθες με μια νέα δόνηση, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο νέος σεισμός, που σημειώθηκε στις 12.34 το πρωί της Τετάρτης, 11 χλμ. βορειοδυτικά του Αργοστολίου και με εστιακό βάθος στα δύο χιλιόμετρα, αναστάτωσε μία ακόμη φορά τους κατοίκους της Παλικής, αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες, συνοδεύτηκε από πολύ έντονη βοή.

Την ίδια στιγμή και προκειμένου να ανοίξει άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με τους κατοίκους του νησιού, το υπουργείο Υγείας έθεσε σε λειτουργία τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «1135», που λειτουργεί δωρεάν επί 24ωρου βάσεως, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Καλώντας στον τετραψήφιο αριθμό, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήματα και αιτήματα που σχετίζονται με τη δύσκολη καθημερινότητά τους και τα προβλήματα που ανακύπτουν λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας, ενώ οι υπάλληλοι της γραμμής «1135» θα τους ενημερώνουν για την πορεία και την έκβαση της υπόθεσής τους με κλήσεις ή ακόμη και με μηνύματα.

Παράλληλα, οι πολίτες της Κεφαλλονιάς θα μπορούν να ενημερώνονται για θέματα ζημιών και συνεργείων ελέγχων, οικονομικής ενίσχυσης, δημόσιας υγείας, εκπαίδευσης και σχολικών κτιρίων, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο θέμα τούς απασχολεί λόγω σεισμού, όπως για τυχόν ολιγωρία τοπικών και κεντρικών φορέων για προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Κατά την παρουσίαση του «1135» η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για το υπουργείο Υγείας η ενεργοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης των σεισμοπλήκτων ήταν μονόδρομος, από τη στιγμή που δεχτήκαμε τη σχετική εισήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενημερώθηκε αμέσως ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν απόλυτα σύμφωνος, και η γραμμή είναι στη διάθεση των πολιτών».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ


Μια πρωτοβουλία για συγκέντρωση τροφίμων

Μια ενέργεια ανακούφισης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τους πληγέντες πολίτες της Κεφαλλονιάς αποφάσισε να διοργανώσει το Ι.ΙΕΚ DOMI.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, το Ι.ΙΕΚ DOMI θα ανοίξει τις πόρτες του κτιρίου του, στην οδό Μαυροκορδάτου 1-3 στην καρδιά της Αθήνας, προσκαλώντας τους Αθηναίους και τις Αθηναίες προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ρουχισμού που θα αποσταλούν στους πληγέντες από τον Εγκέλαδο συνανθρώπους μας στην Κεφαλλονιά.

Η διοργάνωση αυτής της δράσης έχει ως σκοπό όχι μόνο την ανακούφιση των σεισμοπαθών, αλλά και την αφύπνιση της κοινωνίας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η αλληλεγγύη είναι αυτή που δεν θα επιτρέψει στον Εγκέλαδο, εκτός από τα κτίσματα, να «γκρεμίσει» και τα όνειρα των ανθρώπων. Τα συγκεντρωθέντα αγαθά θα αποσταλούν, κατόπιν συνεννόησης, σε έναν από τους πληγέντες δήμους του νησιού για διανομή στους σεισμοπαθείς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...