Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ελληνες κροίσοι πωλούν τα σκάφη τους!

Στο σφυρί τα mega yachts των Γουλανδρή, Αλαφούζου, Δράγνη.

Μια φορά κι έναν καιρό, μόλις μερικά χρόνια πριν, η μικρή Ελλάδα ήταν η «βασίλισσα των μέγα-γιοτ». Εμφανιζόταν με εντυπωσιακή συχνότητα στη λίστα με τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές θαλαμηγούς του κόσμου και κυνηγούσε ρεκόρ όπως του πιο πολυτελούς, του πιο ντιζαϊνάτου, του πιο γρήγορου, ακόμη και του πιο μεγάλου γιοτ. Τώρα είναι ο καλύτερος πελάτης των πιο γνωστών επιχειρήσεων πώλησης ακριβών γιοτ. Δεν είναι τυχαίο πως στο κορυφαίο παγκοσμίως γραφείο ειδικευμένης μεσιτείας πολυτελών σκαφών τα τρία στα πέντε τεραστίων διαστάσεων «διαμάντια» της θάλασσας είναι ελληνικής ιδιοκτησίας.

Οπως αποδεικνύεται, στην αγορά του είδους η ιστορία πλέον δεν παίζει κανέναν ρόλο και δεν προσθέτει πόντους στη ζήτηση. Εκτός από τη μελαγχολικά επιμόνως απούλητη θαλαμηγό του Ωνάση, τη θρυλική «Χριστίνα Ω», για παράδειγμα, στο ράφι παραμένει για καιρό ακόμη ένα θρυλικό σκαρί, το μέγα-γιοτ «Αlexander», το σκάφος-μύθος  του καπετάν Γιάννη Λάτση. Πωλητήριο έβαλαν πρόσφατα κι άλλα διάσημα σούπερ γιοτ Ελλήνων κροίσων, ενώ τρία από τα πλωτά του παλάτια πουλάει και ο καπετάνιος των σούπερ λουξ θαλαμηγών Πάρης Δράγνης.

Από την πάλαι ποτέ ένδοξη παρουσία της χώρας στη λίστα των 100 μεγαλύτερων θαλαμηγών του πλανήτη, την οποία δημοσίευσε το 2010 η εξειδικευμένη ιστοσελίδα superyachts.com, τα περισσότερα σκάφη ελληνικής ιδιοκτησίας ή έχουν πουληθεί ήδη (όπως το «Alfa Nero» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου) ή πωλούνται σήμερα.

«ΑLEXANDER»

Το καμάρι του Γιάννη Λάτση

Με μήκος 122 μέτρα, η εντυπωσιακή θαλαμηγός που ήταν το καμάρι του Γιάννη Λάτση φιγουράρει ακόμη στη λίστα με τα 20 μεγαλύτερα γιοτ του κόσμου. Κατασκευάστηκε σε γερμανικό ναυπηγείο το 1966 ως κρουαζιερόπλοιο, αλλά ανακαινίστηκε το 1998, μετατράπηκε σε ένα από τα πιο πολυτελή γίγα-γιοτ και γνώρισε εποχές δόξας και αίγλης φιλοξενώντας στους χώρους του από αρχηγούς κρατών έως αστέρες του Χόλιγουντ.

Η θαλαμηγός, που ανήκει πλέον στον Σπύρο Λάτση, βρίσκεται εδώ και καιρό σε όλες τις μεγάλες διεθνείς ιστοσελίδες – διαμεσολαβητές πωλήσεων ακριβών σκαφών, με τιμή πώλησης τα 35.000.000 ευρώ. Με ντίσκο-μπαρ, σινεμά 27 θέσεων, δωμάτιο παιχνιδιών για τα παιδιά, γυμναστήριο, beauty salon, δωμάτιο μουσικής και άλλους εντυπωσιακούς χώρους που την καθιστούν εξαιρετικά δελεαστική για μεγιστάνες που αρέσκονται στην χλιδή, μπορεί να φιλοξενήσει 80 άτομα στις 40 καμπίνες της.

«ΕRMIS 2»

Μια glam θαλαμηγός στο ράφι

Στο ράφι παραμένει εδώ και περίπου ένα χρόνο και το «Ermis 2», το σκάφος του Γιάννη Αλαφούζου, που πωλείται αντί 13.000.000 ευρώ. Χτισμένο το 2008, με μήκος 37,57 μέτρα και κατασκευασμένο από ανθρακονήματα κέβλαρ (υλικό από το οποίο φτιάχνονται και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα) για να είναι εξαιρετικά ελαφρύ, θεωρείται από τα ταχύτερα σκάφη, ένας υπερπολυτελής «σπρίντερ» των κυμάτων, ενώ έχει κερδίσει βραβείο και για τον σχεδιασμό του. Αρχικά η τιμή του ήταν 16.000.000 ευρώ, αλλά πριν από λίγους μήνες μειώθηκε σημαντικά, αφού το σκάφος έμενε απούλητο.

«ΒLUE BELLE»

Το αγαπημένο γιότ του Βίκτωρα Ρέστη

Την ώρα που ο ιδιοκτήτης της προσπαθεί να ορθοποδήσει, έχοντας πλέον τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες που τον οδήγησαν μέχρι και στη φυλακή, η θαλαμηγός «Blue Belle» βρίσκεται στα προς πώληση πολυτελή σκάφη στις ειδικές ιστοσελίδες. Ο Βίκτωρ Ρέστης είχε ήδη «σπρώξει» προς πώληση το αγαπημένο του γιοτ, που το είχε διακοσμήσει με πίνακες του Πικάσο και πανάκριβα έργα τέχνης, από τα τέλη του 2012. Μάλιστα σύντομα έριξε την τιμή του προκειμένου να κάνει ευκολότερη την πώλησή του. Με μήκος πάνω από 40 μέτρα, η πολυτελής θαλαμηγός πωλείται στην τιμή των 5.700.000 ευρώ, σύμφωνα με το σχετικό μεσιτικό γραφείο που την έχει αναλάβει.

«DELMA»

Στο σφυρί για 53.000.000 ευρώ.

Το πολυτελέστατο «Delma», που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα εκατό μεγαλύτερα γιοτ του κόσμου και ανήκει στον Ελληνα κροίσο Κωνσταντίνο-Αλέξανδρο Γουλανδρή, βγήκε κι αυτό προσφάτως προς πώληση. Κατασκευασμένο στο Νεώριο Σύρου το 2004, με μήκος 85,2 μέτρα, 18 σουίτες, σαλόνι ομορφιάς, πισίνα, γυμναστήριο, spa και επιχειρηματικό κέντρο, πωλείται στην τιμή των 53.000.000 ευρώ.

«CHRISTINA Ο»

Η μεγάλη αδυναμία του Αριστοτέλη Ωνάση

To σκαρί που λάτρεψε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, το θρυλικό «Χριστίνα Ω», παραμένει ένα θαύμα ασυναγώνιστης σικ πολυτέλειας, αλλά παραμένει και στα αζήτητα για πολύ καιρό. Ανακαινισμένη με νέες παροχές, αλλά διατηρώντας τα καλύτερα στοιχεία της αναλλοίωτα, η θαλαμηγός που φιλοξένησε όλο το τζετ σετ της πολιτικής και της σοουμπίζ στην εποχή του Ελληνα μεγιστάνα φαίνεται πως είναι αδύνατον να βρει αγοραστή κι ας έχει διαμορφωθεί η τιμή της στα 25.000.000 ευρώ.

Τα διαμάντια του καπετάν Δράγνη

Ο καπετάνιος από τον Βόλο πουλάει τρία από τα «διαμάντια» του. Ο Πάρης Δράγνης, ο μάστερ των σούπερ λουξ θαλαμηγών, που φέρνει στην Ελλάδα την αφρόκρεμα του διεθνούς τζετ σετ για να την ταξιδέψει στο απέραντο γαλάζιο, έβαλε πωλητήριο στο «O’Pati», το «O’Rama» και το «O’Neiro».

«O’RAMA»

Το «O’rama», με μήκος 53,5 μέτρα, κατασκευάστηκε το 2010, σχεδιάστηκε από τον αρτίστα του χώρου Γιώργο Βαφειάδη και μπορεί να φιλοξενήσει 14 άτομα στις επτά σουίτες του, τέσσερις από τις οποίες διαθέτουν και jacuzzi. Οπως όλα τα παλάτια της Golden Yachts, αποπνέει σικ πολυτέλεια και γούστο, και πωλείται αντί 19.900.000 ευρώ.  

«O’PATI»

To 40μετρο καμάρι της Golden Yachts, με δυνατότητα φιλοξενίας 12 ατόμων, κατασκευάστηκε το 2011 στο γνωστό ύφος πολυτέλειας των σκαφών της εταιρείας. Με πολύ μοντέρνο (σχεδόν φουτουριστικό) σχεδιασμό και πέντε καμπίνες, από τις οποίες οι τρεις είναι μεγέθους σουίτας, πωλείται αντί 10.900.000 ευρώ.

«Ο’ΝΕIRO»

Με τιμή 18.750.000 ευρώ, το σκάφος που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς διασημότητες, κατασκευασμένο το 2008, μπορεί να υπερηφανεύεται για τους όμορφα διακοσμημένους εσωτερικούς του χώρους αλλά και για τα «παιχνίδια» τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει για ψυχαγωγία. Με δυνατότητα φιλοξενίας 12 ατόμων, διαθέτει jacuzzi και εκπληκτικό σαλόνι με πολυτελή έπιπλα.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....