Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 28 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΑναζητήστε τα αίτια αν κάποιες στιγμές αισθανθείτε ανεπαρκείς σε...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Μέχρι τελικής εξόντωσης

Στον Άρειο Πάγο ο Πασχάλης που ζητάει αναψηλάφιση της δίκης για την πατρότητα του 9χρονου σήμερα παιδιού.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες η διαμάχη ανάμεσα στο ζεύγος Πασχάλη – Αλίκης Αρβανιτίδη και τη -σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις- μητέρα του εξώγαμου παιδιού του τραγουδιστή, Ουρανία Τουτουντζή.

Το τελευταίο επεισόδιο στο «σίριαλ», που μετρά ήδη οκτώ χρόνια, διαδραματίστηκε προχθές στις δικαστικές αίθουσες, όπου εκδικάστηκε η μήνυση την οποία είχε καταθέσει η 49χρονη κοινωνιολόγος και καθηγήτρια πανεπιστημίου σε βάρος της συζύγου του Πασχάλη, για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου.

Το τελευταίο δικαστικό «μπρα ντε φερ» των δύο πλευρών έληξε υπέρ της κυρίας Τουτουντζή, καθώς η έδρα του δικαστηρίου έκρινε ένοχη την Αλίκη Αρβανιτίδη και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Το δικαστήριο μάλιστα δεν αναγνώρισε στην κατηγορουμένη (που ήταν απούσα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό της) κανένα ελαφρυντικό.

«Το αποτέλεσμα της δίκης αποτελεί δικαίωση για την κυρία Τουτουντζή. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να σπιλώνει την τιμή και την υπόληψη ενός ανθρώπου, δυσφημώντας τον κατά αυτόν τον τρόπο. Για το ίδιο αδίκημα είχε καταδικαστεί στο παρελθόν και ο σύζυγος της Αλίκης Αρβανιτίδη, Πασχάλης» δήλωσε μιλώντας στην «Espresso» η Ελένη Γκλεγκλέ, συνήγορος της Ουρανίας Τουτουντζή. «Ο κύριος και η κυρία Αρβανιτίδη έσπευδαν, με κάθε αφορμή, να κατασυκοφαντούν και να διασύρουν την εντολέα μας. Πρέπει να προστατευτεί το παιδί και ο πατέρας του να αναλάβει και τις οικονομικές του ευθύνες» τόνισε η κυρία Γκλεγκλέ.

Η μήνυση που κατέθεσε η κυρία Τουτουντζή αφορούσε δηλώσεις της Αλίκης Αρβανιτίδη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής («Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) με τις οποίες είχε αμφισβητήσει τη γνησιότητα του τεστ πατρότητας του Πασχάλη. Συγκεκριμένα, η σύζυγος του τραγουδιστή είχε παρευρεθεί ως καλεσμένη, τον Απρίλιο του 2010, στο πάνελ της εκπομπής για να σχολιάσει μια υπόθεση που αφορούσε παραποίηση test DNA από γενετιστή-ιατρό. Με αφορμή το αντικείμενο της συζήτησης, ωστόσο, εκείνη δεν δίστασε να αναφερθεί και στο test πατρότητας στο οποίο υποβλήθηκε ο Πασχάλης, τα αποτελέσματα του οποίου τον εμφάνιζαν ως τον βιολογικό πατέρα του παιδιού της Ουρανίας Τουτουντζή. Η Αλίκη Αρβανιτίδη αμφισβήτησε ευθέως από το τηλεοπτικό βήμα τη γνησιότητα των αποτελεσμάτων, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και κατά του γενετιστή που πραγματοποίησε το τεστ.

Οι δηλώσεις-«φωτιά» της συζύγου του Πασχάλη πυροδότησαν την άμεση αντίδραση της πλευράς Τουτουντζή, η οποία θεωρώντας πως η εν λόγω τοποθέτηση σπίλωνε την υπόληψή της, «απάντησε» με την υποβολή μήνυσης.

Πάντως, παρά την καταδικαστική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η σύζυγος του τραγουδιστή δεν πρόκειται να το βάλει κάτω και είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου ο δικηγόρος της οικογένειας Αρβανιτίδη, Σπύρος Οικονόμου, δήλωσε στην «Espresso» πως «οι ποινικές υποθέσεις τελειώνουν με το αμετάκλητο. Και είμαστε ακόμη στον α’ βαθμό, άρα απέχουμε πολύ από το αμετάκλητο στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ζητάει στον Αρειο Πάγο αναψηλάφιση της δίκης

Στην άρνηση της πατρότητας του 9χρονου σήμερα γιου της Ουρανίας Τουτουντζή επιμένει ο Πασχάλης, αξιοποιώντας το ύστατο νομικό του όπλο στη μάχη για το DNA. O καλλιτέχνης είχε προσφύγει κατά της υπ. αριθμόν 2048/2009 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τον αναγνώριζε ως τον φυσικό πατέρα του παιδιού και είχε ζητήσει τη διενέργεια δεύτερου τεστ, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα του πρώτου. Το αίτημά του απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Ωστόσο ο τραγουδιστής, παίζοντας το τελευταίο του χαρτί, προσέφυγε στον Αρειο Πάγο καταθέτοντας αίτηση αναψηλάφησης της δίκης. Η έκβαση της αίτησης, που αναμένεται να συζητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο το προσεχές διάστημα, θα κρίνει εάν έπεται συνέχεια στο δικαστικό «θρίλερ» για την πατρότητα ή αν η διαμάχη των δύο πλευρών θα τελειώσει εδώ.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκκρεμείς μηνύσεις και οι αγωγές που έχουν «ανταλλάξει» οι αντίδικοι δείχνουν πως θα βρεθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων αρκετές ακόμη φορές.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ


Η εξέταση DNA, οι μηνλυσεις και το… «στιγμιαίο λάθος»

Μεγάλες φουρτούνες είχε φέρει στην οικογένεια του Πασχάλη Αρβανιτίδη το 2008. Κι αυτό γιατί ύστερα από εξέταση DNA αποδείχτηκε πως ο τραγουδιστής είναι τελικά ο πατέρας του γιου της 49χρονης (σήμερα) Ουρανίας Τουτουντζή.

Η κοινωνιολόγος και καθηγήτρια πανεπιστημίου υποστήριζε από το 2005 πως έχει αποκτήσει παιδί με τον τραγουδιστή, ενώ το 2006 το θέμα βγήκε και στη δημοσιότητα. Από τότε ο Πασχάλης και η σύζυγός του Αλίκη Αρβανιτίδη βρέθηκαν αντιμέτωποι με την Τουτουντζή, ξεκινώντας τη δικαστική διαμάχη που κρατάει μέχρι σήμερα και όπως φαίνεται, έχει πολύ μέλλον ακόμη.

Στη «μητέρα των μαχών», τη δίκη που έγινε στις 5 Οκτωβρίου 2008 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για το θέμα της πατρότητας του αγοριού, αν και ο τραγουδιστής είχε αμφισβητήσει ακόμη μία φορά ότι ήταν ο πατέρας του, η μητέρα προσκόμισε τα αποτελέσματα του τεστ DNA που πραγματοποίησε ο γενετιστής Κωνσταντίνος Πάγκαλος, βάσει των οποίων ο Πασχάλης είναι «κατά 99,9%» ο βιολογικός πατέρας. Τότε εκείνος μίλησε για «ένα στιγμιαίο λάθος», που είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει άλλο ένα παιδί (έχει ήδη δύο, τη Ζήνα και τον Γιάννη, με τη σύζυγό του Αλίκη Αρβανιτίδη). Είχε σπεύσει μάλιστα να διαβεβαιώσει ότι θα αναλάμβανε όλες τις ευθύνες που του αναλογούσαν και πως θα προχωρούσε σε αναγνώριση του αγοριού, ενώ είχε παραχωρήσει και κοινή συνέντευξη Τύπου με τη σύζυγό του.

Ωστόσο, στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω κάτω, αφού ο Πασχάλης και η Αλίκη Αρβανιτίδη υποστήριζαν πως το πόρισμα του τεστ DNA δεν ήταν σωστό. Μάλιστα, εξέφραζαν αυτήν την άποψη και δημοσίως, με αποτέλεσμα να αρχίσει νέος δικαστικός γύρος, με εκατέρωθεν μηνύσεις και αγωγές. Τον Ιούνιο του 2011 πρωτόδικη δικαστική απόφαση επιδίκασε αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ στην Ουρανία Τουτουντζή, καθώς έκρινε ότι ο Πασχάλης Αρβανιτίδης τη συκοφάντησε και τη δυσφήμησε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ. Ο τραγουδιστής δεν έμεινε ωστόσο με σταυρωμένα τα χέρια και άσκησε έφεση, που θα εκδικαστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...