Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η αιωνόβια γιαγιά έφυγε από τη ζωή

Πέθανε στα 103 η Κεφαλλονίτισσα που συνομίλησε με τον πρωθυπουργό μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Συγκίνηση στην Κεφαλλονιά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα προκαλεί ο θάνατος της γιαγιάς Στέλλας που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο πριν από μερικές ημέρες, όταν συνομίλησε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η γλυκύτατη ηλικιωμένη απεβίωσε από φυσικά αίτια σε ηλικία 103 ετών, έχοντας έως την τελευταία στιγμή πνευματική διαύγεια.


«Η Κεφαλλονιά αντέχει…» είχε πει μεταξύ άλλων η υπεραιωνόβια Κεφαλλονίτισσα στον Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της αυτοψίας του στις περιοχές που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό της 26ης Ιανουαρίου. Από τις ανταποκρίσεις των τηλεοπτικών δικτύων από τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά η εικόνα της γιαγιάς Στέλλας έφτασε σε όλη την Ελλάδα και συγκίνησε την κοινή γνώμη με τη γλυκιά παρουσία, την απλότητά της, αλλά και τη σοφία της.


Εξάλλου η ηλικιωμένη γυναίκα από το πολύπαθο Ληξούρι είχε ζήσει και τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953, που είχαν κυριολεκτικά ισοπεδώσει σχεδόν όλα τα σπίτια του νησιού. Εξήντα ένα χρόνια αργότερα έμελλε στη γιαγιά Στέλλα να ζήσει ακόμη έναν μεγάλο -αλλά, ευτυχώς, πολύ λιγότερο καταστροφικό- σεισμό. Παρά τη νέα αναστάτωση και ταλαιπωρία, η υπεραιωνόβια γυναίκα δεν έχασε το χαμόγελό της.


Οπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γλυκιά γιαγιά είχε διαύγεια μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της και έφυγε πλήρης ημερών από φυσιολογικά αίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο της γιαγιάς Στέλλας, καθώς «είχε να λέει» για το κουράγιο που έδειχνε η υπεραιωνόβια γυναίκα, παρά την ταλαιπωρία που βίωνε στη δύση του βίου της.



Νέα δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ αναστάτωσε το πολύπαθο νησί


Νέα δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ αναστάτωσε χθες τα ξημερώματα τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει καινούργια προβλήματα στο πολύπαθο νησί. Οι επιστήμονες, πάντως, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και τονίζουν ότι εντάσσεται στη φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία.


Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, ο σεισμός σημειώθηκε στις 5.38 το πρωί με επίκεντρο τις νοτιοδυτικές ακτές της Παλλικής, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων δυτικά από το Αργοστόλι. Η δόνηση ήταν επιφανειακή (το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 9,8 χιλιόμετρα) και γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί.


Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός και επισήμανε ότι ο σεισμός αυτός αποφορτίζει την περιοχή.


«Θέλουμε αυτές τις δονήσεις για να υπάρξει μια εκτόνωση» είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι για αρκετά μεγάλο χρονικό θα σημειώνονται τέτοιες.


Ανάλογες εκτιμήσεις εξέφρασε και ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ακης Τσελέντης: «Είναι ένας σεισμός ο οποίος θεωρείται απόλυτα φυσιολογικός. Εντάσσεται στη γνωστή σεισμική ακολουθία. Θα έχουμε για πολύ καιρό τέτοια γεγονότα» δήλωσε.


Ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε και στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συνδέονται με τους σεισμούς:
«Δεν έχει καμία σχέση η έρευνα που έγινε εδώ και έναν χρόνο για τα πετρέλαια με τη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλλονιά» δήλωσε κατηγορηματικά.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...