Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Κομπίνα 9.000.000 ευρώ με «βιτρίνα» ΜΚΟ-φάντασμα

Λάμβαναν παράνομες επιχορηγήσεις από το ΥΠΕΞ για δήθεν προγράμματα αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες.

Απάτη-μαμούθ σε βάρος του Δημοσίου αποκάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) κατάφερε να αποσπάσει από τον κρατικό κορβανά περίπου 9.000.000 ευρώ το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2004 δήθεν για την πραγματοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες, όπως η Βοσνία και το Ιράκ, από κονδύλια της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών!

Ηδη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της συγκεκριμένης ΜΚΟ, Κώστα Τζιβελέκου, της τέως δημοσίου υπαλλήλου συζύγου του, τριών εν ενεργεία διπλωματικών υπαλλήλων και τριών συνταξιούχων δημόσιων υπαλλήλων που την επίμαχη περίοδο υπηρετούσαν στην ΥΔΑΣ. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, ανάμεσα στους εμπλεκομένους στην απάτη φέρεται και ο πρώην σύμβουλος -εξ απορρήτων μάλιστα- του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος!

Το κόλπο

Ο Κ. Τζιβελέκος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από την κομματική εφημερίδα του ΠΑΣΟΚ «Εξόρμηση», όμως εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία για να ασχοληθεί με την «προσφορά στο κοινό καλό», που του απέφερε μια μεγάλη περιουσία.

Το colpo grosso ήταν απλό και, όπως αποδείχτηκε, ιδιαίτερα προσοδοφόρο: με πρόσχημα την αποναρκοθέτηση περιοχών της Βοσνίας και της Μέσης Ανατολής, η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης πήρε κονδύλια από το υπουργείο Εξωτερικών κυρίως την περίοδο 2000 – 2004, οπότε ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ήταν προϊστάμενος στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και στο Ελεγκτικό Συνέδριο του υπουργείου Εξωτερικών.

Βέβαια, ποτέ δεν διαπιστώθηκε εάν σε αυτές τις αποστολές που είχε αναλάβει η ΜΚΟ έγιναν αποναρκοθετήσεις, καθώς οι υπεύθυνοι της οργάνωσης δεν ενημέρωναν τις κατά τόπους πρεσβείες της Ελλάδας -ως όφειλαν- για τις ενέργειες που έκαναν. Μάλιστα, το 2002 Ελληνας πρέσβης σε χώρα της Μέσης Ανατολής είχε στείλει αναφορά στο υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας πως ουδέποτε ενημερώθηκε ή ήλθε σε επαφή με τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι είχαν αναλάβει αυτό το έργο!

Από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψε πως στην περίπτωση του Σεράγεβο τρεις ειδικοί που είχαν προσληφθεί από τον Κ. Τζιβελέκο και τους ανθρώπους του για την απενεργοποίηση ναρκών επέστρεφαν δήθεν το 30% των αποδοχών τους στη ΜΚΟ προκειμένου να καταχωρείται στα βιβλία συμμετοχή της ιδίας της οργάνωσης στο πρόγραμμα, τη στιγμή που δεν είχε βάλει ούτε μισό ευρώ! 

Οταν το ζευγάρι κατάλαβε πως σφίγγει ο κλοιός γύρω του φρόντισε να αναστείλει τη λειτουργία της ΜΚΟ στην Ελλάδα, τον Αύγουστο του 2013, και να μεταφέρει την έδρα της οργάνωσης στην Κύπρο. Και εκεί όμως έκαναν έρευνες οι Ελληνες αστυνομικοί, με αποτέλεσμα ο Κ. Τζιβελέκος να έλθει στην Ελλάδα και να παρουσιαστεί στην 4η ανακρίτρια, η οποία ήδη τον προφυλάκισε.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Δίωξη και στον σύμβουλο του Γιώργου, Αλεξ Ρόντο που υπέγραφε τις επιχορηγήσεις

Ο μυστηριώδης Αλεξ Ρόντος, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε από το… πουθενά και από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε μυστικοσύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ενώ επί υπουργίας του στο υπουργείο Εξωτερικών διαχειριζόταν τη Διεύθυνση με τα μεγαλύτερα κονδύλια, φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο της ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης.

Ο κ. Ρόντος συνεχίζει ακόμη και τώρα να είναι υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, αποσπασμένος ως εντεταλμένος σύμβουλος της Ε.Ε. στο Κέρας της Αφρικής. Πρόκειται για μια περιοχή που ο ίδιος γνωρίζει άριστα, καθώς γεννήθηκε στην Τανζανία το 1954 και μεγάλωσε στην Αφρική μέχρι που πήγε στη Βρετανία, οπότε άρχισε τις σπουδές του στην Ιστορία, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μάλιστα η αγγλοσαξονική του προφορά προέρχεται από εκείνα τα χρόνια, ενώ διατηρεί το συγκεκριμένο αξάν και όταν μιλά ελληνικά προκειμένου να ξεχωρίζει!

Το 1996 ήλθε σε επαφή με τον Γ. Παπανδρέου, όταν ο κ. Ρόντος συνόδευε τον τότε πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Αντριου Αθενς στο επίσημο ταξίδι του στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Γ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών ο Αλεξ Ρόντος ανέλαβε τα ηνία της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Οι κακές γλώσσες στο κτίριο της Β. Σοφίας (ΥΠΕΞ) λένε πως στο κινητό του κ. Ρόντου είναι αποθηκευμένα τηλέφωνα διεθνώς ισχυρών αντρών, που απαντούν αμέσως όταν δουν στην οθόνη του τηλεφώνου τους το όνομα «Αλεξ Ρόντος».

Τώρα κατηγορείται από τις Αρχές για απιστία και ψευδή βεβαίωση, καθώς -σύμφωνα πάντα με την αστυνομική έρευνα- υπέγραφε τα σκανδαλώδη κονδύλια, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που εκταμιεύτηκαν για λογαριασμό της ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης.

ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ


Από την «Εξόρμηση» του ΠΑΣΟΚ στο colpo grosso και το χλιδάτο εξωχικό των 800.000 ευρώ

Ζούσαν τον δικό τους χλιδάτο μύθο στην Ελλάδα! Από ένα μικρό διαμέρισμα σε πολυκατοικία στους Αμπελoκήπους βρέθηκαν ξαφνικά με έπαυλη στα Βριλήσσια, αλλά και με ιδιόκτητο εξοχικό στη Ρόδο, αξίας 800.000 ευρώ! Ο λόγος για το ζεύγος Τζιβελέκου, το οποίο -μέσω της ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης- εκτοξεύτηκε εν μία νυκτί στα μεγάλα σαλόνια της Αθήνας. Τώρα βέβαια η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ ο Κωνσταντίνος Τζιβελέκος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Οσο για τη σύζυγό του, η οποία συμμετείχε στο Δ.Σ. της ΜΚΟ, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας για το πού βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που είχαν πάρει από το υπουργείο Εξωτερικών (συνολικά περίπου 9.000.000 ευρώ), απάντησε προκλητικά: «Αν τα βρείτε… γράψτε μου!»

Η υπάλληλος του υπουργείου Τουρισμού με απόσπαση στο υπουργείο Ανάπτυξης, απ’ όπου πήρε και τη σύνταξή της, μαζί με τον άνδρα της (πρώην δημοσιογράφο της εφημερίδας «Εξόρμηση», την οποία εξέδιδε ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ) από την εποχή που ίδρυσαν τη ΜΚΟ πήραν την «άγουσα» για την dolce vita στα βόρεια προάστια.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο έγινε τζιπ πολυτέλειας, ενώ άρχισαν να μένουν σε μεζονέτα στα Βριλήσσια, με ενοίκιο 5.000 ευρώ τον μήνα! 

Στη συνέχεια η οικονομική ευρωστία του ζεύγους δεν ήταν πια δυνατόν να κρυφτεί, καθώς έφθασαν στο σημείο να αγοράσουν οικόπεδο δύο στρεμμάτων σε τουριστική περιοχή της Ρόδου και να χτίσουν έπαυλη αξίας 800.000 ευρώ για τις διακοπές τους!

Οσο για το μικρο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων, το ζεύγος Τζιβελέκου αγόρασε τελικά ολόκληρη την επταώροφη πολυκατοικία. Τα μισά διαμερίσματα τα πούλησαν, ενώ τα υπόλοιπα τα νοίκιασαν ώστε να έχουν ένα εισόδημα για τα… γεράματά τους!
       
ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....