Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Φρίκη για 40 ευρώ

Συνελήφθησαν δύο νεαροί και ομολόγησαν τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη.

Την άκρη του αιματοβαμμένου νήματος της στυγερής δολοφονίας του 53χρονου αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου κατάφεραν να βρουν άμεσα οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και να περάσουν χειροπέδες στους φερόμενους ως δράστες. Πρόκειται για δύο νεαρούς, τον 18χρονο Ν.Π. και τον 24χρονο Γεωργιανό Ν.Β., οι οποίοι ομολόγησαν το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν για μερικά ευρώ!

«Τον σκότωσε γιατί μας κορόιδεψε. Μας είχε υποσχεθεί πως θα μας δώσει 50 ευρώ, αλλά μας έδωσε μόλις 10 ευρώ. Θέλαμε τα χρήματα για να πάμε την Κυριακή στην Καλαμάτα να παρακολουθήσουμε αγώνες καρτ»!

Με τα λόγια αυτά ο 18χρονος συγχωριανός του αρχιμανδρίτη προσπάθησε να αιτιολογήσει στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 24χρονου Γεωργιανού φίλου του που δολοφόνησε για λίγα ευρώ τον 54χρονο ιερέα.

Οπως αποκάλυψε ο 18χρονος Ν.Π. στους αστυνομικούς, ο ίδιος και ο Γεωργιανός φίλος του πέρασαν στις 8.30 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το κατώφλι της οικίας του θύματος. Ο αρχιμανδρίτης τούς περίμενε και τους άνοιξε την πόρτα. Επειτα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο 18χρονος, ο ίδιος παρέμεινε στον διάδρομο και ο Γεωργιανός με τον ιερέα πήγαν στην κουζίνα για να εξασφαλίσει τα χρήματα που θα τους έδιναν την ευκαιρία να πάνε την επόμενη ημέρα στην Καλαμάτα.

Στην κουζίνα παρέμειναν για περίπου μισή ώρα και τότε, όπως λέει ο 18χρονος, άκουσε φασαρία. «Μόνο 10 ευρώ έχω, αρκετά είναι, άντε, φύγετε τώρα!» φέρεται πως του είπε ο αρχιμανδρίτης. Τότε, περιέγραψε ο νεαρός, ο ιερέας βγήκε γυμνός στον διάδρομο. Ο Γεωργιανός τον ακολούθησε και τον χτύπησε δύο φορές με σιδερογροθιά στο μέτωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ζαλίστηκε από τα χτυπήματα και έπεσε στο πάτωμα. Ο 24χρονος -όπως υποστήριξε ο 18χρονος- τον έσυρε στην κουζίνα και αφού έκανε θηλιά το πουκάμισό του, το πέρασε στον λαιμό του και τον στραγγάλισε!

Οι νεαροί πιστεύοντας πιθανώς πως το θύμα έκρυβε χρήματα στο σπίτι του, το έψαξαν, αλλά δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ. Το μόνο που βρήκαν ήταν το κινητό τηλέφωνο του ιερωμένου, το οποίο δεν εντοπίστηκε από τις έρευνες της Αστυνομίας. Την επόμενη ημέρα ο αρχιμανδρίτης βρέθηκε νεκρός και άρχισαν οι προσαγωγές υπόπτων. Οι δύο φίλοι ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στα γραφεία της Ασφάλειας Καλαμάτας. Αρχικά αρνούνταν κάθε συμμετοχή στο έγκλημα. Ο 18χρονος ήταν αυτός που έσπασε από τις τύψεις και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό της δολοφονίας. Ο Γεωργιανός έπειτα από αρκετές ώρες παραδέχτηκε την παρουσία του στο σπίτι, αλλά κατονόμασε ως δράστη τον 18χρονο Ελληνα.

«Ο 18χρονος σκότωσε τον ιερέα» ανέφερε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας ο Γεωργιανός Ν.Β. και περιέγραψε τη δική του εκδοχή για πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα. «Μπήκαμε όλοι μαζί στην κουζίνα… Ο ιερέας, εγώ και ο Ν.Π. Του είπαμε να μας δώσει τα χρήματα που είχαμε συμφωνήσει.

Ομως ο ιερέας μάς έδωσε μόνο 10 ευρώ. Οταν βγήκε γυμνός από το δωμάτιο και μας είπε να φύγουμε, γιατί δεν πρόκειται να μας δώσει άλλα χρήματα, τότε ο Ν.Π. τον χτύπησε. Οχι εγώ! Ο Ν.Π. άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι μέχρι που τον σκότωσε. Μετά τον μετέφερε στην κουζίνα, πήρε ένα πουκάμισο και τον έπνιξε». Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας πάντως θεωρούν πως πιο πειστικός ήταν ο Ελληνας, αλλά περιμένουν και τις αναλύσεις DNA και αποτυπωμάτων που θα δείξουν τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη.

Οπως έγινε γνωστό, η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή τους ξεκίνησε όταν από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί από το σπίτι διάφορα αντικείμενα, αλλά και το κινητό του αρχιμανδρίτη. Ετσι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους προσάγουν στην ασφάλεια. Χθες, δεκάδες φίλοι και συγχωριανοί έδωσαν το «παρών» στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Χώρα Τριφυλλίας, όπου αποχαιρέτησαν τον άτυχο ιερωμένο. Η κηδεία του τελέστηκε στις 12.00 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα οι δράστες προσήχθησαν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Γιος ψάλτη με εκκεντρικό κούρεμα που είχε τρέλα με τα γρήγορα αυτοκίνητα

Η είδηση της σύλληψης των δύο νεαρών έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κατοίκους της Χώρας Τριφυλλίας. Ο 18χρονος Ν.Π. ήταν γνωστός στην περιοχή, μια και ο πατέρας του είναι ψάλτης σε ιερό ναό της Χώρας. «Ο πατέρας του είναι ψάλτης σε εκκλησία της περιοχής, η οποία όμως ανήκει σε άλλη ενορία από αυτήν που ανήκει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου όπου λειτουργούσε ο αρχιμανδρίτης» ανέφεραν στην «Espresso» καλά ενημερωμένες πηγές και πρόσθεσαν:

«Τον άτυχο αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλο τον γνώριζε από μικρό παιδί, ενώ η οικογένειά του είχε άριστες σχέσεις με τον εκλιπόντα. Αυτήν τη στιγμή όλη η οικογένεια είναι συντετριμμένη». Σύμφωνα με τους συγχωριανούς του, ο 18χρονος δεν είχε πολλές επαφές με τα παιδιά της ηλικίας του.

«Τα άλλα παιδιά τον πείραζαν… Κουρευόταν εκκεντρικά και έκανε παρέα με αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στο χωριό» αναφέρουν. Ο 18χρονος ήταν λάτρης του γνωστού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, της ταχύτητας και των γρήγορων αυτοκινήτων. Μάλιστα, στο προφίλ του στο facebook φιγουράρουν σε περίοπτη θέση ο αγαπημένος του τραγουδιστής, «φτιαγμένα» αγωνιστικά αυτοκίνητα και μηχανές. Ο 24χρονος Γεωργιανός και ο 18χρονος έκαναν στενή παρέα. Ο αλλοδαπός ζούσε στη Χώρα Τριφυλλίας και ασχολούνταν κυρίως με γεωργικές εργασίες. «Οταν δεν είχε δουλειά στα χωράφια, έκανε μεροκάματα σε εργοστάσιο της περιοχής» μας ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...