Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

Εστεμμένες αμαζόνες!

Αθηνά Ωνάση, Μόνικα Μαρτίνη, Ιόλη Μυτιληναίου βραβεύτηκαν στη γιορτή της ομοσπονδίας ιππασίας.

Αθηνά Ωνάση, Ιόλη Μυτιληναίου, Μόνικα Μαρτίνη. Τρεις λαμπερές παρουσίες στο άθλημα της ιππασίας, που με τις επιδόσεις τους έχουν ανεβάσει την Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη. Τους καλύτερους ιππείς και τις αμαζόνες για το 2013 βράβευσε πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας σε μια άκρως συγκινητική γιορτή που ήταν γεμάτη από νιάτα και όμορφα στιγμιότυπα από τους αγώνες.

Ανάμεσα στις αθλήτριες που βραβεύτηκαν για τις σπουδαίες επιδόσεις τους ήταν και η Αθηνά Ωνάση, η οποία την περασμένη χρονιά συμμετείχε με τα ελληνικά χρώματα σε πλήθος διεθνών αγώνων. Η Ελληνίδα κορυφαία αθλήτρια δεν μπόρεσε λόγω αθλητικών υποχρεώσεων να παρευρεθεί στη γιορτή της ελληνικής ιππασίας που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ιππικού Ομίλου Mega sports στη Βαρυμπόμπη, ωστόσο έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα αυτό το βραβείο. Βρίσκομαι στη Φλόριντα για να συμμετάσχω στους αγώνες του Ουέλινγκτον και αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν ήρθα να το παραλάβω προσωπικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου, την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και ιδιαίτερα τα άλογά μου και όλους όσοι συμβάλλουν στην υψηλών απαιτήσεων προπόνησή μου. Χωρίς όλους αυτούς δεν θα είχα καταφέρει όλες αυτές τις επιτυχίες και τις διακρίσεις» ανέφερε στο μήνυμά της η Αθηνά Ωνάση, η οποία, αν και απούσα, καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.

 Η μοναδική κληρονόμος του Ελληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενηλίκων Υπερπήδησης Εμποδίων τον περασμένο Αύγουστο στο Herning της Δανίας, όπου ιππεύοντας τη φοράδα της Camille Z προκρίθηκε στον τελικό και κατέλαβε τη 14η θέση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία της Αθηνάς και της Ελλάδας έως σήμερα.

Για την επίδοσή της βραβεύτηκε η όμορφη κόρη του επιχειρηματία Γιάννη Μυτιληναίου Ιόλη, η οποία το 2013 προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων Υπερπήδησης Εμποδίων στην Ισπανία. Η Ιόλη Μυτιληναίου βραβεύτηκε και για τις επιδόσεις της στους Βαλκανικούς αγώνες στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα η βράβευσή της έγινε από τη μητέρα της Χάνα Μυτιληναίου, πετυχημένη αμαζόνα και αρχηγό της ελληνικής ομάδας στους αγώνες της Κωνσταντινούπολης.

Σημαντική ήταν η επίδοση στους αγώνες και της Μόνικας Μαρτίνη, η οποία βραβεύτηκε για την παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο την περασμένη χρονιά. Κόρη του Αιμίλιου και της Αλεξάνδρας Μαρτίνη, η Μόνικα θεωρείται ανερχόμενη δύναμη για την ελληνική ιππασία, ενώ εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις και των τριών αδελφών της. Βραβεύτηκαν επίσης ιππείς και αμαζόνες που κέρδισαν χρυσά μετάλλια στα Βαλκανικά πρωταθλήματα του 2013, οι πρωταθλητές Ελλάδας του 2013 στα τέσσερα ιππικά αθλήματα και τα ιππικά σωματεία που πρωταγωνίστησαν την περσινή χρονιά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας Νικόλαος Παράσχης συνεχάρη όλους τους αθλητές που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά, ευχαρίστησε τους χορηγούς που ήρθαν αρωγοί στο άθλημα και τις διοργανώσεις, έθεσε τους στόχους της ομοσπονδίας για φέτος και ευχήθηκε η ελληνική ιππασία να έχει μεγαλύτερες διακρίσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, η γενική γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, ενώ παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΙ Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία της η πρέσβειρα για την Ελλάδα του μη κερδοσκοπικού ανθρωπιστικού οργανισμού Just World International, κόρη του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, Μιλένα.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...