Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Η Πέγκυ Ζήνα εντελώς αγνώριστη όταν έπαιζε σε επιθεωρήσεις μερικά χρόνια πριν

Κι όμως είναι η Πέγκυ Ζήνα η όμορφη δεσποινίδα...

Κοντά στις 20.000 οι αιτήσεις για συμμετοχή στο «Survivor» με το που...

Όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στο ταβάνι, οι Ελληνες...

Στάχτη σε Ι.Χ.: Απανθρακωμένος 44χρονος στο Μενίδι!

Αντιμέτωπες με μια υπόθεση-θρίλερ βρίσκονται οι Αρχές στο Μενίδι,...

Δήμητρα Ματσούκα – Πέτρος Κόκκαλης: Βίντεο με τον πρώτο χορό του γάμου...

Η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης παντρεύτηκαν την...

Το τσιπάκι που βάζει τέλος στην παράλυση

Επαναστατική μέθοδος, μέσω του εγκεφάλου ενός «άβαταρ».

Σε καλό δρόμο για τη θεραπεία της παράλυσης πιστεύουν ότι βρίσκονται επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι σε πείραμα που πραγματοποίησαν με πιθήκους κατάφεραν να ελέγξουν τις κινήσεις του ενός χρησιμοποιώντας τη σκέψη του άλλου!

Η επαναστατική μέθοδος αναπτύχθηκε από ερευνητές του Χάρβαρντ, οι οποίοι πιστεύουν ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και στον άνθρωπο, ώστε τα άτομα με παράλυση να αποκτήσουν ξανά τον έλεγχο των κινήσεών τους.

Κατά τη μελέτη τους οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν πίθηκο του οποίου θα επιχειρούσαν να ελέγξουν τη σκέψη, έχοντας τον ρόλο του άβαταρ, και έναν δεύτερο που θα έδινε εντολές στον πρώτο. Οι επιστήμονες τοποθέτησαν στον πρώτο ένα εμφύτευμα που είχε τον έλεγχο 100 νευρώνων, ενώ στον δεύτερο εμφυτεύτηκαν 36 ηλεκτρόδια στη σπονδυλική στήλη, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο οι διαφορετικοί συνδυασμοί των ηλεκτροδίων θα επηρέαζαν την κίνηση.

Στη συνέχεια οι επιστήμονες συνέδεσαν τους δύο πιθήκους και έδωσαν στον δεύτερο έναν μοχλό, τον οποίο διαπίστωσαν ότι κινούσε ανάλογα με τις σκέψεις που έκανε ο πρώτος. Οπως αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Communications», ο πρώτος πίθηκος έλεγχε με τη σκέψη του τις κινήσεις του «άβαταρ» στο 98% των τεστ.

Οπως είπε στο BBC ο δρ Ziv Williams, στόχος των επιστημόνων είναι να βοηθήσουν τα άτομα με παράλυση να αποφύγουν τη χειρουργική επέμβαση. Η παράλυση εμφανίζεται επειδή η βλάβη στη σπονδυλική στήλη διακόπτει τη ροή των πληροφοριών από τον εγκέφαλο προς το σώμα, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην μπορεί να περπατήσει ή να χρησιμοποιήσει τα χέρια του για να φάει και να κάνει διάφορες κινήσεις. Στόχος των επιστημόνων είναι να γεφυρώσουν αυτό το κενό που αφήνει η βλάβη, με τη χρήση ειδικής τεχνολογίας.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να εξελίξουν τη νέα μέθοδο, ώστε μια μέρα τα άτομα με παράλυση να αποκτήσουν απολύτως φυσική κίνηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Cine Δέσποινα: Επιστολές… αγάπης και φωτογραφίες των σταρ της εποχής με την «κυρα-Γιώργαινα»

Εχοντας περάσει έξι ημέρες από την ταφή της Δέσποινας...

Ματσούκα – Κόκκαλης: Νέες φωτογραφίες από το γάμο τους

Κόντρα στις πληροφορίες που ήθελαν τον γάμο τους να...

«Μετακομίζει» σε νέο κανάλι ο «Έρωτας φυγάς;»

Τελικά, ρίχνει οριστικά και αμετάκλητα αυλαία στις αρχές Φεβρουαρίου...

Βαλέρια Κουρούπη: Δείτε με ποιον νεαρό ηθοποιό είναι ζευγάρι

Η Βαλέρια Κουρούπη μετά τον χωρισμό της από τον...

Καταγγελία της Μαρίας Αλεξάνδρου για ομαδικό βιασμό από τρεις Αλβανούς έναν μήνα

Θύμα ομαδικού βιασμού και της «μαφίας των λουκουμάδων», στην...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΕρευνήστε τις εξαρτήσεις που γίνονται ανασταλτικές και κάντε κάτι...

«Ο Ηλίας Ψινάκης έκανε την ανάγκη του μπροστά σε όλους στα διαλείμματα της εκπομπής…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατά τη διάρκεια...

Αποκάλυψη Λιάγκα για Στάνκογλου: «Τη σχέση αυτή τη ξέρουμε εδώ και καιρό»

Ο Γιώργος Λιάγκας μετά την αποκάλυψη της Σταματίνας Τσιμτσιλή...