Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Σερσέ λα φαμ!

Δύο γυναίκες ( Ναταλί Κοσκιουσκό – Μοριζέ και Αν Ινταλγκό,) στις δημοτικές εκλογές στο Παρίσι διεκδικούν τον Πύργο του Αϊφελ.


Σε γυναικεία υπόθεση έχουν εξελιχθεί οι δημοτικές εκλογές στη γαλλική πρωτεύουσα. Στις 23 Μαρτίου ο Πύργος του Αϊφελ θα αποκτήσει τη δική του «αρχόντισσα», αφού δύο γυναίκες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους διεκδικώντας τον τίτλο της «πρώτης κυρίας» του Παρισιού. Η μία είναι αριστοκράτισσα, ενώ η άλλη «γυναίκα της διπλανής πόρτας».


Μέχρι στιγμής φαβορί μοιάζει να είναι η σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό, αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τη θέλουν να προηγείται με ποσοστό 54%. Γεννημένη στην Ισπανία πριν από 54 χρόνια, η Ινταλγκό μίλησε αμέσως στις καρδιές των Παριζιάνων που κατάγονται από κάθε γωνιά της Γαλλίας, της Ευρώπης και ολόκληρου του πλανήτη. Αιτία γι’ αυτό δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι και η ίδια έχει πολυεθνική καταγωγή. Κόρη ηλεκτρολόγου και μοδίστρας, η Ανδαλουσιανή Ινταλγκό μετανάστευσε στη Λιλ με την οικογένειά της σε ηλικία μόλις δυόμισι ετών. Σπούδασε Νομική και αφού διορίστηκε στο Παρίσι ως επιθεωρήτρια εργασίας, το 1994 εντάχθηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.


Στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρησή της με τη 40χρονη αντίπαλό της, τη συντηρητική Ναταλί Κοσκιουσκό – Μοριζέ, η Ινταλγκό φρόντισε να επισημάνει το μεγάλο ατού της, δηλαδή τη μακρά προϋπηρεσία της στο πλευρό του νυν δημάρχου του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ, ο οποίος ετοιμάζεται να αποχωρήσει έπειτα από δύο κατά γενική ομολογία επιτυχημένες θητείες. Με κάθε ευκαιρία προβάλλει την ταπεινή καταγωγή της και στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι μία από τις τελευταίες εφαρμογές που κατέβασε στο κινητό της είναι η εφημερίδα του τόπου καταγωγής της «Diario de Cadiz».


Η Ινταλγκό, που χαρακτηρίζεται από το φλογερό ταμπεραμέντο και την κομψή εμφάνισή της, γνωρίζει ότι καλείται να «ξελασπώσει» τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που έχει δεχτεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, τόσο εξαιτίας της πολιτικής του που κατηγορείται για την εκτόξευση της ανεργίας και τη στασιμότητα της οικονομικής ανάπτυξης όσο και εξαιτίας της τάσης του να παρασύρεται από γυναικεία φουστάνια. Φημολογείται μάλιστα ότι ακόμα και η ίδια υπήρξε μία από τις κατακτήσεις του Γάλλου προέδρου στο παρελθόν, αν και αυτό ούτε έχει επιβεβαιωθεί ούτε έχει αποδειχθεί ποτέ. Ορισμένοι μίλησαν τον Αύγουστο του 2012 ακόμα και για την ύπαρξη εξώγαμου της Ινταλγκό με τον Ολάντ.


«Το παρελθόν δεν μπορεί να αποτελεί πρόταση για το μέλλον» επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας τους η Μοριζέ, αναφερόμενη στην προϋπηρεσία της Ινταλγκό στο δημαρχείο της πόλης του φωτός. Σε αντίθεση με τη μετανάστρια αντίπαλό της, η Μοριζέ χαρακτηρίζεται «αριστοκράτισσα», εξαιτίας της μακρινής συγγένειάς της με τη δούκισσα Λουκρητία Βοργία και έναν Πολωνό στρατηγό του στρατού του Ναπολέοντα, αλλά και τις σπουδές της στη φημισμένη Πολυτεχνική Σχολή του Παρισιού.


Η 40χρονη εκπρόσωπος της Κεντροδεξιάς, η οποία συγκέντρωσε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το 46% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, χτύπησε αμέσως στο ψαχνό υποσχόμενη ότι θα είναι η δήμαρχος που δεν θα επιβάλει ούτε έναν επιπρόσθετο φόρο και παράλληλα δεσμεύτηκε να επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια στην πόλη των Παριζιάνων. Μίλησε μάλιστα για διπλασιασμό των μέσων βιντεοπαρακολούθησης της πόλης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα φροντίσει να τιμωρείται η «επιθετική ελεημοσύνη», αναφερόμενη με τρόπο στους Ρομά. Εχοντας διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σαρκοζί, η Μοριζέ πρότεινε το κλείσιμο του περιφερειακού δρόμου του Παρισιού και την κάλυψή του με χώρους πρασίνου και εγκαταστάσεις ήπιας αθλητικής δραστηριότητας (ποδηλατόδρομους κ.λπ.), θέλοντας να κερδίσει την εύνοια των απανταχού οικολόγων και σπορτίφ ψηφοφόρων. Περισσότερο πράσινο υποσχέθηκε και η Ινταλγκό παρουσιάζοντας ένα επενδυτικό πρόγραμμα 8,5 δισ. ευρώ, στο οποίο έθεσε ως προτεραιότητα την καλύτερη δόμηση της πόλης και τα πιο αποτελεσματικά μέσα μεταφοράς.


Από αύριο βγαίνουν τα μαχαίρια


Μέχρι στιγμής η μονομαχία μεταξύ των δύο φαβορί διατηρείται σε αξιοπρεπή πολιτικά πλαίσια. Καθώς όμως από αύριο αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση του τελευταίου μήνα έως την ημέρα της κρίσης, αναμένεται να βγουν αν όχι τα μαχαίρια… τουλάχιστον τα τακούνια! Το σίγουρο είναι ότι ο δημαρχιακός θώκος της πόλης του φωτός θα έχει ροζ χρώμα, αφού ο τρίτος υποψήφιος Σαρλ Μπεγκμπεντέρ, που πρόσκειται στη Γαλλική Δεξιά, δεν μοιάζει να συγκινεί κανέναν δηλώνοντας ότι εάν εκλεγεί στις 23 Μαρτίου, θα επιμείνει να αμείβεται για τις υπηρεσίες του με το συμβολικό ποσό του ενός ευρώ!


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...