Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Τα… παϊδάκια των φτωχών!

Ατέλειωτες ουρές στη Βαρβάκειο, όπου μοίρασαν λουκάνικα και μπριζολάκια.

Τσικνοπέμπτη χτες και σε πολλά σημεία της χώρας το γλέντι άρχισε από νωρίς το πρωί. Στην Αθήνα, ο Σύλλογος Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς πρόσφερε σε χιλιάδες πολίτες της Αθήνας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του πατροπαράδοτου εθίμου του τσικνίσματος μπριζόλες, παϊδάκια, κοτόπουλο και άφθονα λουκάνικα, ενώ σε μεγάλες και μικρές πόλεις το κέφι άναψε και η χαρακτηριστική τσίκνα πλημμύρισε την ατμόσφαιρα, επιτρέποντας στον κόσμο να ξεφύγει από τη μιζέρια της ύφεσης και των Μνημονίων!

Η ποσότητα των κρεάτων που ψήθηκαν στις υπαίθριες ψησταριές που είχαν στηθεί από νωρίς χθες το πρωί στην πλατεία, ακριβώς απέναντι από την κεντρική αθηναϊκή αγορά, άγγιξε τους δύο τόνους. Μάλιστα, ένα μπέρδεμα που δημιουργήθηκε με αυτούς που είχαν αναλάβει το catering ανάγκασε τους κρεοπώλες γύρω στις 4.00 το απόγευμα να επιστρέψουν στα ψυγεία τους τα επιπλέον 200 κιλά που ήθελαν να διαθέσουν. Πλήθος κόσμου άρχισε από τις 8.00 το πρωί να σχηματίζει ατελείωτες ουρές στο σημείο διάθεσης των αγαθών, που συνοδεύτηκαν από άφθονο κρασί το οποίο διέθεσε ο Δήμος της Αθήνας και φρέσκο ψωμί.

Εσπασε όλα τα ρεκόρ

Οπως δήλωσε στην «Espresso» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Κλεάνθης Τσιρώνης, η συμμετοχή του κόσμου φέτος έσπασε όλα τα ρεκόρ: «Το έθιμο το ξεκινήσαμε επί δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη. Φέτος μετρά 10 χρόνια και ο κόσμος είναι περισσότερος από κάθε άλλη φορά. Τα πρώτα χρόνια στο κάλεσμά μας συμμετείχαν περισσότερο αλλοδαποί, ενώ φέτος ήρθαν πάρα πολλοί Αθηναίοι και Αθηναίες. Κόσμος που δεν κατάφερε λόγω της οικονομικής κρίσης να αγοράσει λίγο κρέας να ψήσει στο σπίτι του, ήρθε εδώ να γιορτάσει μαζί μας και να περάσει την ώρα του. Θέλαμε να ξεφύγουμε από την κακομοιριά των ημερών και πιστεύω πως τα καταφέραμε.

Θέλαμε να ψήσουμε και άλλα 200 κιλά κρέας, αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί δεν μας έφτασε η… φωτιά και επίσης βγήκαμε εκτός προκαθορισμένου ωραρίου! Δεν πειράζει, και του χρόνου να είμαστε καλά να το επαναλάβουμε»!

Στην πανηγυρική γιορτή συμμετείχαν ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Εκεί και η φιλαρμονική του δήμου που ξεσήκωσε με χαρούμενες μελωδίες το κέντρο της πόλης, σε μια μουσική παρέλαση που ξεκίνησε από την πλατεία Κοτζιά.

Πατέλες Ηρακλείου

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου σκέφτηκε να συνδυάσει ένας κρεοπώλης στις Πατέλες Ηρακλείου. Προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις του λόγω της Τσικνοπέμπτης, διέθεσε δωρεάν για τους κατοίκους της περιοχής κρέας βραστό και πιλάφι με μπόλικο λεμόνι και καλό κρασί. Τελικά κατάφερε όχι μόνο να αδειάσουν οι πάγκοι που είχε στήσει έξω από το μαγαζί, αλλά και να πουλήσει ένα σημαντικό μέρος των κρεάτων που είχε προμηθευτεί.

Καλαμάτα

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης γιορτάστηκε και σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της Καλαμάτας, με πολλούς καταστηματάρχες να στήνουν από νωρίς το πρωί τις ψησταριές τους και να προσφέρουν στους περαστικούς δωρεάν καλοψημένο κρέας. Ο κόσμος βγήκε στα μαγαζιά και όλοι μαζί γιόρτασαν έως αργά το βράδυ.

Αγρίνιο

Με γλέντι, μπόλικη τσίκνα και χορό γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στους δρόμους του Αγρινίου, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου και της φιλαρμονικής του δήμου. Στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης στήθηκαν ψησταριές και ψήθηκαν πολλά κιλά κρέας.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...